14-11-14

Boswandeling

 

Neen neen, ik ben vandaag niet gaan wandelen in het bos!

Het was voorspeld en ik hoopte toch nog dat het niet zou gebeuren:  Het regende vandaag en geen klein beetje. Deze namiddag viel de regen met bakken uit de lucht. Geen weer dus om eender wat te doen in de tuin. Ben ik blij dat ik gisteren -in plaats van mijn living eens een grondige beurt te geven- de boel heb laten liggen en naar buiten ben getrokken. Nog een geluk ook want vandaag kwam buiten verwachting de poetshulp. ( Ik vertel later wel eens  hoe die firma te werk gaat).


Toen het zo regende dacht ik er aan wat een geluk we gehad hebben tijdens het herfstverlof. Die hele week was er maar één dag dat het miezerig weer was en toen hebben geknutseld voor Halloween. Het was niet eens een verloren dag want wat rust konden de jongens en ik wel gebruiken na de uitstap naar Nieuwvliet en Vlissingen.

Er was nog een dag in die week dat we echt genoten hebben nl de vrijdag toen we 's avonds naar de Halloweenstoet gingen. Overdag wilden de jongens eens terug naar het Koningsbos.

...Dit bos werd Koningsbos genoemd naar aanleiding van 25 jaar bewind van Koning Boudewijn. Van natuurhistorisch belang, is het Koningsbos nu een beschermd open gebied dat met duinengrond en vochtige ondergrond een typische flora bloeien laat, terwijl de aangeplante bomen er welig opschieten, waar ook verschillende zwammen kunnen vastgesteld worden..... uit Heemkring Cnoc is Ier.

Het was er zeer rustig want het is niet bepaald een spectaculair bos met mooie paadjes. Integendeel het is klimmen en dalen en de hoogte verschillen zijn niet min. Maar dat vinden de jongens nu het leuke van dit bos. Het is ook geen dichtbegroeid bos en op die zonnige dag kwam er veel zonlicht binnen.
De vorige keren deden we een wandeling in cirkelvorm zodat we terug bij de geparkeerde auto terugkwamen, maar deze keer liepen we verder en verder en ik hoopte dat we in de Oosthoek zouden uitkomen. Dan was het wel een flinke wandeling terug,  maar kom we zagen het alle drie zitten. Ik had me niet veel vergist . We kwamen uit dicht bij de Oosthoek, op het paadje waarop we bij een eerdere  wandeling gelopen hadden en waar de wandeling eindigde met door een maïsveld te lopen.
We zijn dan op dit paadje teruggekeerd en kwamen op een heel andere laan uit en moesten nog een eind wandelen tot bij de auto. Maar het was de moeite waard geweest.

bos.jpg

Klimop overwoekert dit bos. Sébastien gebruikte een dikke klimoptak als liaan .

bos1.jpg

bos2.jpg

We bleven zoeken naar paddenstoelen maar ze waren niet zo talrijk!

bos3.JPG

bos4.JPG

bos7.JPG

bos5.JPG

Een oud opgeknapt villaatje midden in het bos.

bos6.JPG

Het achterpoortje van het villaatje hierboven, lag op het paadje van de terugweg.

bos8.JPG

Op de terugweg kon er nog juist een glimlach vanaf , we waren moe....

 

Commentaren

een gezonde moeheid, dat voelt goed.
Ik ben vanavond in de regen gaan joggen en dat deed ook wel deugd

Gepost door: merel | 14-11-14

Reageren op dit commentaar

@Merel met het miezerig weer en wat nevel die er hier hangt blijf ik wel liever binnen. Niet ideaal voor mij ,ik heb vlug last van mijn sinussen.

Gepost door: magda | 16-11-14

Met de jeugd op stap gaan in zo'n mooi bos, het houdt je jong Magda. Ik weet niet of jij ook aan een liaan hebt gebengeld, maar je zal in ieder geval genoten hebben van jullie wandeling.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 15-11-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, 't zijn toch schatten van kinderen om liever met oma op stap te gaan dan ergens naar een speelpark, en dat doen ze echt niet om mij te plezieren ,ze vragen het zelf. Die liaan heb ik uitgeprobeerd maar ik vond het niet stevig genoeg om ver te slingeren . Zo eventjes van de grond,hahaha!

Gepost door: magda | 16-11-14

Het zijn zowat de mooiste herinneringen uit m'n jeugd.. de zondagse wandelingen door het herfstbos! Die herinneringen hebben jullie nu ook weer gemaakt! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 15-11-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy met mijn ouders deden we ook lange wandelingen ,niet specifiek in het bos maar door al de lanen rond dat bos . Toen waren er ook nog niet zoveel villa's gebouwd . Die waren voor ons als kind spectaculair om zien zo tussen al die bomen. Het is er nog altijd mooi om langs die lanen te wandelen op de smalle voetpaadjes omzoomd met bomen.

Gepost door: magda | 16-11-14

Een boswandeling ... Ik ben er altijd klaar voor. Het is volop genieten van de stilte in een prachtige omgeving.
Hier is de familie vergroot .....!?!
Leuk en gezellig. Kom je eens kijken op mijn blog.
Ik wens je een fijn weekend toe, geniet ervan. XXX

Gepost door: Chrisje | 15-11-14

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, het zijn zo'n leuke kleintjes. Nu heb je zeker je handen vrolijk vind het altijd fijn als de kinderen vragen om in het bos te wandelen. In mijn eentje vind ik het wat eng. Het is er ook zo verlaten. In mijn eentje op het strand wandelen vind ik niet erg ,zelfs als het er geen volk loopt.

Gepost door: magda | 16-11-14

Dat is nu iets wat ik aan de herfst wel kan appreciëren, de mooie kleuren van bladeren en "groen" in een bos. Jullie hadden er wel deugd van gehad als ik jullie stralende gezichten zie.

Gepost door: Mieke | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

@Mieke, we waren echt moe na deze boswandeling en om mooi op de foto te staan moesten we lachen van de fotograaf :-)

Gepost door: magda | 16-11-14

Hier is het al dagen miezerig en regenweer, niet om boswandelingen te maken, maar lekker binnen te blijven. Maar ja weer of geen weer de hond moet buiten en vrouwke moet mee.

Gepost door: lilianel | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,de laatste dagen is het inderdaad geen bos wandelweer. Maar de foto's zijn genomen tijdens het herfstverlof en toen was het wèl een paar dagen mooi weer.

Gepost door: magda | 16-11-14

een deugddoende wandeling in het Koningsbos..

de naam alleen al is uitnodigend ..Magda

fijne zondag

Gepost door: willy | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat is een stuk beschermd bos, dus zullen er daar geen villa's gebouwd worden. Er is al genoeg bos verdwenen...

Gepost door: magda | 16-11-14

Ik kreeg net al een 'walk in the park' en een 'autumn walk' voorgeschoteld, dus ben ik blij dat jij het bij een Nederlandse (Vlaamse) wandeling houdt. Afgaand op die laatste foto constateer ik dat jij en je jongste kleinzoon best wel een fotogeniek stelletje zijn.

Gepost door: Benjamín | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, je bent de eerste niet die dat opmerkt. In het echt ben ik zo lelijk als een donderwolk hahahaha! Enne, als het in het Nederlands kan gezegd worden kies ik voor mijn moedertaal :-)

Gepost door: magda | 16-11-14

moe... maar voldaan na zo'n mooie wandeling! Dat is steeds weer genieten..
Groetjes
L

Gepost door: lucretia | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

@Lucretia , deugd deed het maar moe waren we wel van dat klimmen en dalen in het bos en dan moesten we nog naar de Halloween avondwandeling. De jongste kon niet meer en bijna op het einde van de wandeling 's avonds hebben we afgehaakt en zijn terug naar huis gereden.

Gepost door: magda | 16-11-14

t doet altijd deugd Magda zo'n boswandeling, spectaculair of niet

Gepost door: fotorantje | 16-11-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, je kan het niet vergelijken met de bossen waar jij in wandelt ,maar juist omdat er geen vaste paadjes zijn vinden de jongens het zo leuk en heb je echt het gevoel van midden in een bos te lopen.

Gepost door: magda | 16-11-14

De commentaren zijn gesloten.