27-11-14

Somber weer

paddenstoel.JPG

O ik ga hier  geen klaagzang aanheffen over het weer. Ik stel gewoon vast dat het somber weer is . Met 4 à 5° Celsius is het zeker niet warm te noemen en de nevelige lucht met af en toe wat miezer die neerkomt maakt dat het nog kouder aanvoelt. De dagen korten ook héél vlug  want om 16 uur stak ik het licht al aan in de living.

paddenstoel1.JPG

tuin.jpg

Over de middag heb ik rondgelopen in de tuin en ontdekte ik "grote" paddenstoelen doorheen de tuin verspreid. Ik zet grote tussen haakjes want meestal zijn het van die petieterige paddenstoeltjes die je niet eens deftig op de foto krijgt. De Catalpa verliest ineens al zijn bladeren en onder de boom ontdekte ik dat de wilde aardbeien nog veel vruchtjes dragen. Lekker zien ze er niet uit . Ze zijn bijna allemaal aangevreten door naaktslakjes. Ach dan heeft er tenminste nog iemand deugd van. In elk geval heb ik er dit jaar veel kunnen plukken en ze waren lekker.

taart.JPG

Het is de laatste donderdag van de maand. Dus reünie van drie collegaatjes. Eentje is gesneuveld ,ze heeft de buikgriep. Beterschap collegaatje! Ik stelde aan het andere collegaatje voor om dan bij mij op de koffie te komen. Het weer nodigde ook helemaal niet uit om ergens heen te gaan. Dan konden we mijn nieuw recept voor appeltaart met crumble van basterdsuiker eens proeven. Zij had advocaat taartjes mee( ze weet dat ik daar dol op ben). Daarom is er niet veel meer gegeten van de appeltaart.
Maar de appeltaart is echt superlekker. Kom gerust maar op de koffie-met-taart morgen ! Die zal nog lekkerder zijn dan vandaag !

Commentaren

Aaah.. beetje ver en voor 'smiddags al andere plannen.. anders kwam ik hoor.. ziet er héérlijk uit die taart!
Ik was vandaag mét het weer somber.. beetje mottige bui. Die overgangshormonen lieten zich voelen.. is waardeloos, maar gelukkig viel ik er niemand mee lastig.. ben de hele dag binnen gebleven.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-11-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, je zegt het zelf " je bent binnengebleven" . Dan kun je niemand lastig vallen buiten jezelf dan ,hahaha! Ik heb daar gelukkig nooit last van gehad. Kwam véél te vroeg in die periode en dat is verholpen met hormonen. Tja dat kwam omdat ik de dochter ben van een tweeling( niet de dierenriem hé) en mijn moeder had ook al zo vroeg gesukkeld. Zij heeft echt afgezien ,ze was nog maar 38 jaar en er waren toen nog geen hulpmiddelen om haar die ellende te besparen.

Gepost door: magda | 27-11-14

geen "dagelijkse kost" Magda..

maar je uitnodiging komt wel wat laat..

voor die eerste foto ben je wel ver door de knieën gegaan

Gepost door: willy | 28-11-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, er is nog een beetje over! Dus....
Door de knieën denk je, zeg maar bijna op mijn buik gaan liggen. Lekker nat was ik :-)

Gepost door: magda | 28-11-14

Reageren op dit commentaar

Dat ménen jullie toch niet echt hè.. ik lees dat vaker, dat mensen op hun buik in het natte gras gaan liggen voor een fotootje..! ik nevernóóit hoor.. ga hooguit een beetje door de knieën.. met die digitaaltjes is het juist zo gemakkelijk.. je neemt die foto's gewoon ongezien! en is het niks, dan neem je een volgende, net zolang tot er één naar je zin is. In het gras gaan liggen.. nu!?.. gekkenwerk!! :-P

Gepost door: mizzD | 29-11-14

Mizzy, dat geloof je nu toch niet echt hé! Wel op mijn knieën en ellebogen! Dus ik loog niet dat ik lekker nat was hahahaha!

Gepost door: magda | 29-11-14

Ben juist op tijd terug om je het recept van je appeltaart te vragen als het mag.
God wat 'n verhaal zeg van die poetsvrouw, heb het met belangstelling gelezen tot het einde gelezen en nog eens extra herlezen, tjonge dan zit ik beter, maar ik zal maar hout vasthouden Magda of ik zit er net bij zoals U.
De rest zal voor het weekend zijn.
vele groeten, en tot ....

Gepost door: greta | 28-11-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, de poetshulp is voor de laatste keer komen werken gestuurd door haar firma. We gaan creatief zijn in de toekomst ivm de poetshulp ;-)
Ik bezorg je het recept. Tot later !

Gepost door: magda | 28-11-14

Beautiful! :)

Gepost door: Linda | 29-11-14

Reageren op dit commentaar

Linda, thank you for your visit!

Gepost door: magda | 29-11-14

Ziet er ook lekker uit hoor Magda, zo lekker dat het huis kan ruiken als je taart of brood gebakken hebt, dat vind ik er super aan.

Gepost door: Mieke | 29-11-14

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het smaakte lekker en het zag er inderdaad ook lekker uit. En weet je wat ook zo fijn was ? Dat het een recept was waarin géén eieren moesten. In veel recepten moet je eieren doen en in deze niet. Dat kan echt zwaar op de maag liggen.

Gepost door: magda | 29-11-14

De commentaren zijn gesloten.