28-11-14

Help ik krimp !

oma.jpgIk ben me aan het voorbereiden op een koude winter. Niet enkel met voorzorgen nemen zoals het verwarmen van mijn huis. Ik heb nl. petroleum gekocht om de living en keuken te kunnen verwarmen met een petroleumkachel  die al een aantal jaren in de haard staat. We lieten de haard niet meer branden ,teveel rompslomp met houtblokken. Moest de stroomuitval lang duren dan zet ik mijn bed in de living. Voor de rest zien we het wel.

Ik  heb deze week wat winterkleren uitgehaald en met name lange broeken. Ik stel echter vast dat de pijpen wat te lang zijn en de broek niet zo mooi neervalt. Niet van één broek maar van alle broeken.

De broek zakt niet af want ik ben niet vermagerd. Het ligt ook niet aan de schoenen. Ik ben allang overgeschakeld van hoge hakken op lagere hakjes, dus daar kon het ook niet aanliggen.4fc77c07c1e971_59748599.jpg

Gisteren was een collegaatje hier en ik vroeg haar of ze eens wilde helpen met mijn lengte te meten. Ik kon mijn ogen niet geloven! Ik ben 2 cm gekrompen en meet dus niet meer 1.64 m  maar slechts 1.62m . Nochtans heb ik genoeg lichaamsbeweging en rek en strek ik me regelmatig eens flink. 't Zal dus wel slijtage zijn. 

Niet te verwonderen dat ik de indruk heb dat ik hoe langer hoe meer naar boven moet kijken naar de opgeschoten slungels van kleinkinderen.

Ik ga er nu niet bepaald van wakker liggen want ik mankeer  niks noemenswaardig. imagesKZXHHY20.jpgMaar de gedachte dat ik krimp ...brrr! Straks kan ik niet meer aan de pedalen in de auto  en moet ik het zadel van mijn fiets wat lager zetten om aan de fietspedalen te kunnen. Of zit ik aan tafel met bengelende benen omdat ik niet meer aan de grond kan met mijn voeten. 'k Zal al het kleine voetenbankje naast mijn bed zetten zodat ik er gemakkelijker kan inklauteren...
Mijn houding is zeker nog niet zoals die dametjes op de afbeelding . Ik hou me nog flink recht. Maar toch zal het wel aan het ouder worden  liggen...pppfff.

 

21:55 Gepost in grappig | Commentaren (24) | Tags: krimpen, oma |

Commentaren

Ja Magda dat heb ik dus ook 2 cm gekrompen , ik heb al een treedje nodig om aan de bovenste kasten te geraken. Ik merk het ook schoonmaken van de ramen . En met mijn gebroken polsn zij de dokter ook nog eens dat ik mijn leeftijd niet mee had (zucht)

Gepost door: lilianel | 29-11-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, toen ik het mijn schoonzus(met jou naam dan nog) vertelde moest ze hartelijk lachen. We zijn even oud ,maar zij is allang een flink paar centimeters gekrompen . " Zie je wel dat je er ook niet aan ontkomt" was haar commentaar.

Gepost door: magda | 29-11-14

Allemaal maken wij dat mee Magda. Maar zolang onze hersenen maar niet krimpen, en wij hier in alle rust, even bij U kunnen langskomen, en U verder kan schrijven, laat ons dit onvermijdelijke ongemak er maar bij nemen. Maar zo klein zal je heus niet worden hoor, wees gerust daarvoor ben je nog véél te flink van houding.
Groetjes en hou je warm, hier is het héél koud

Gepost door: greta | 29-11-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik ga nog meer mijn best doen om een rechte houding aan te nemen. Ik heb er ook geen last van, maar het viel me danig op ,zeg nu zelf vier broeken uit de kast halen en alle vier te lang .Ze waren al verkort bij de aankoop, dus valt het nog meer op . Ach, zolang een mens maar helder van geest blijft hé! En al zaag ik al eens volgens de kinderen, ik weet nog wat ik vertel ,hahaha!

Gepost door: magda | 29-11-14

Ik meet ook 164 cm. Gekrompen ben ik nog niet geloof ik. Maar ik gegroeid we. Alleen niet in de lengte :-)

Gepost door: Ellen | 29-11-14

Reageren op dit commentaar

@Ellen ,hahaha die is goed! Maar aan de breedte kun je wel iets doen hé. Die 2cm kan ik er niet meer aan vastplakken.

Gepost door: magda | 29-11-14

krimpen.. daar ontkomen we niet aan Magda..


een voetbankje heb ik nog niet, maar het is wel tijd om er aan te beginnen...

wie weet morgen al ..

groeten

Gepost door: willy | 29-11-14

Reageren op dit commentaar

@Willy ,het zou me nooit opgevallen zijn ware het niet dat ik vier winterbroeken heb die ineens te lang zijn . Opvallend toch. Ik ga van af nu mijn rug nog beter rechthouden. Ik wil niet het derde vrouwtje op de afbeelding zijn,hihihi!

Gepost door: magda | 29-11-14

Grappig, wij kochten ook zo'n vuurtje, eerst van een onbekend merk, en na een maal aansteken, ging de automaat om de wiek aan te steken al niet meer. Meteen een andere, de echte zibro gekocht, zo'n 200 euro, en die werk goed, ook is het snel warm.
Maar vind het toch behoorlijk stinken, hebben de kristal brandstof, en volgens sommigen ruikt dat niet, maar dus bij mij stinkt het dus fameus, bij het aansteken, en ook bij het doven.
Eigenlijk, als je van buiten uit de frisse lucht komt, ruik je het nog een hele tijd na het doven.
Dat is goed voor een schuur of garage, maar niet voor de living, allé, dat vind ik hé.
Jij zal er niet veel hinder van hebben als ie in de schouw staat.

Gepost door: roysfoto | 29-11-14

Reageren op dit commentaar

@Roy, ik heb een dubbele brander van het merk Zibro. Dat stinken ligt aan de manier waarop je die aansteekt en uitdooft.
En hier de raad van tante Magda: Gebruik je de Zibro na een lange tijd opnieuw, dan veeg je met een zacht borsteltje ( tandenborstel bv) rondom over de wiek. Dan is die weer proper. Daarna span je de veer op door aan de knop vooraan te draaien (die automaat deugt niet. Kost je teveel aan batterijen). Je houdt even een lucifer of aansteker tegen de wiek (echt niet te lang, gewoon tot je een minuscuul vlammetje ziet) laat onmiddellijk de omhoog geheven brander los. Het duurt wat voor de wiek helemaal brandt . Wanneer die helemaal aan het branden is dan kun je de hoogte van de verbranding regelen. Bij het doven draai je de brander laag zodat de petrol kan opbranden. Na een tijdje kun je die dan helemaal afzetten. Zo doen we dat hier en het werkt prima. Geurhinder en walmen komen er niet aan te pas. Het is de handeling die het èm doet :-))))). Als bijverwarming ideaal , precies verwarming van een kolenkachel.

Gepost door: magda | 29-11-14

Ik heb altijd liever te lange pijpen dan te korte.. dus ik maak me niet druk om krimp van mezelf.. eerder van dat van de broeken haha!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-11-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik schreef het al dat ik er niet wakker van lig. Maar het gevolg is wel dat ik die broeken moet verkorten anders slepen ze op de grond of moet ik opnieuw hoge hakken dragen :-) Bij jeans broeken kun je de boord omplooien maar bij wol en katoen broeken gaat dat niet op.

Gepost door: magda | 29-11-14

Troost je. Sommige mensen krimpen 5 centimeter. Naar verluidt leven kleine mensen langer.

Gepost door: Benjamín | 29-11-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, toen ik jong was ,was ik bij de grootsten van de klas en was ik een beetje jaloers op de kleinere meisjes. Die mochten altijd vooraan zitten in de klas . Nu zou ik ook vooraan in de klas mogen zitten :-) Ik zal me maar troosten bij de gedachte dat kleinere mensen langer leven en ze moeten ook niet zoveel meesleuren van gestalte hé

Gepost door: magda | 29-11-14

Dacht altijd dat het een fabeltje was Magda dat mensen krimpen bij het ouder worden. Nu moet ik mijn mening herzien. Jammer toch...

Gepost door: Mieke | 29-11-14

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik dacht dat het mij niet zou overkomen omdat ik geen echte gezondheidsproblemen heb. Je ziet dat het toch kan. Ik denk van mezelf dat ik toch flink rechtop loop maar het zou kunnen zoals het derde vrouwtje op de afbeelding ,dat je met ouder worden wat in elkaar en voorover zakt,hé!

Gepost door: magda | 29-11-14

ja met ouder worden gebeurt dat hé
maar mssch eens laten testen of je geen osteoporose hebt want bij m'n moeder kwam dat zo aan het licht omdat ze ook kleiner werd, osteoporose doet geen pijn maar je kan wel plots 'breekbaar' worden

amai als ik nog kleiner zal worden er zal niet veel meer overschieten, behalve dan in de breedte :-)

Gepost door: fotorantje | 30-11-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, het is confronterend als je dit plots merkt. Je voelt het inderdaad niet, maar brozer word je wel met ouder worden. Na de paar keer dat ik de laatste jaren gestruikeld en gevallen ben zonder erge gevolgen ben ik toch wel veel voorzichtiger geworden. Bij de jaarlijkse controle zal ik in dit verband eens de vraag stellen aan de dokter.
Ach Antje wat betekent "groot" zijn! Mijn moeder was slechts 1.56 m maar ze had een "groot" hart!! :-)

Gepost door: magda | 30-11-14

Magda, misschien is je bad- of douchewater te warm :D

Gepost door: bea | 30-11-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, dat ik daar nu niet aan gedacht heb ,hahaha!

Gepost door: magda | 30-11-14

Oei Magda dat is wel veel hoor, ons moeder die is zeker al meer dan 5 cm gekrompen, ze is nu 88 jaar en heeft veel last van haar rug, misschien toch eens een botscan laten doen, alhoewel hoe jij aktief bent zie ik toch niet dat je last gaat krijgen.

Gepost door: emily | 01-12-14

Reageren op dit commentaar

@Emily, het zal wel aan de leeftijd liggen denk ik. Nochtans oudere mensen ziet. Bij een volgend "algemeen onderhoud" bij de huisdokter zal ik het hem toch eens vragen.

Gepost door: magda | 15-12-14

O hemel, ik ben de laatste tijd heel veel bezig met 'ouder worden' (4O jaar, is wel een beetje een mijlpaal). Niet zozeer door de rimpels enzo, maar vooral de zoon die plots volop pubert en lichamelijk verandert, dààr heb ik nog het meest moeite mee! En nu lees ik over krimpen, slik! Zover had ik nog niet gedacht, dat dat er ook nog ooit aankomt! Ik kruip nu weg onder een dekentje voor de rest van de winter, denk ik... ;-)

Gepost door: AppelFien | 03-12-14

Reageren op dit commentaar

@hoho Appelfien ,je bent nog in de fleur van je leven . Je moet nog niet denken aan krimpen. Een beetje gym zal je wel lenig en strak in je vel houden! Maar nu onder een dekentje kruipen is wel lekker ,het is toch koud buiten.

Gepost door: magda | 15-12-14

De commentaren zijn gesloten.