04-12-14

De luster

Ik heb twee jaar geleden een lijstje opgesteld wat er allemaal moest gedaan of afgewerkt  worden in huis. Door de gezondheidstoestand van opa, stonden er veel dingen op een "wachtlijst" . Zo van "ja dat gaan we toch eens moeten doen ".
Als het winter was " dat gaan we in het voorjaar eens doen" . Als het zomer was " het is veel te warm om  dat karwei te doen." 
Toen kwam het moment dat hij het nòòit meer zou kunnen doen... 

Ik heb dan een lijstje opgemaakt . Na twee jaar is het lijstje afgewerkt . Neen ik heb het niet allemaal zelf gedaan maar grotendeels laten doen. Te beginnen met de badkamer waar de douche stuk was, het water in de lavabo niet wegliep, er enkel warm water uit de lavabokraan kwam en een badkamerkast aan vernieuwing toe was.

Daarna overal op de bovenverdieping dubbele beglazing laten plaatsen. Dat had ik opa als kerstcadeau willen geven wanneer hij terug uit het ziekenhuis kwam. Hij kwam echter niet meer terug.
Het volgend voorjaar liet ik de dubbele beglazing beneden vernieuwen want er kwamen overal wolken tussen de dubbele beglazing.

In de garage werd een kast voor al het alaam uitgebroken en vervangen door metalen rekken ,veel overzichtelijker en al wat niet meer bruikbaar was werd naar het recyclagepark gevoerd. Dat werkje werd gedaan door mijn chippendale (klik) die op dat moment me kwam helpen.

Toen werd de tuin aangepakt en daar was  veel te doen om die in orde te brengen. Zoals  bomen afhakken, de haag drastisch snoeien in de hoogte en de breedte . Ook niet te vergeten de strijd tegen de klimop,  om het andere tuinwerk zoals eens extra verticuteren niet te vergeten . Het was een waar gevecht om klimop van de gevel en het tuinhuis en onder de haag te verwijderen . Daar zijn de tuinman en ik màànden zoet mee geweest.

Er stond nog iets op dat lijstje en dat heb ik na lang zoeken en wikken en wegen gevonden. Een passende luster voor de hall. Tot voor kort hing er een voorlopig lichtbalkje tot we eens iets naar onze goesting gingen vinden.  Er hing een plafondluster met glazen kralen die ieder keer dat je de luster poetste een deel kralen verloor of de ijzertjes waaraan die kralen hingen braken af. We verwijderden die luster en gingen op zoek naar iets anders. Ofwel zag één van ons iets niet graag ofwel was de prijs te hoog. Dus werd er een lichtbalkje met 6 spotjes opgehangen, ten voorlopige titel. (klik)

Een paar weken terug zag ik opeens dè luster die fantastisch zou passen in de hall. Het was liefde op het eerste gezicht en de prijs viel mee want ik kreeg er een ruime korting op.

Zeg nu zelf, mooi toch!

 

lusters

 

 

luster.JPG

 

 

 

19:44 Gepost in herinneringen | Commentaren (16) | Tags: lusters |

Commentaren

Vooral als ie brandt vind ik.. zo mooi, die schaduwen op het plafond!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 04-12-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ja vooral als die brandt is de hall sprookjesachtig verlicht. De luster is groot maar de hall is dat ook! Nu is het echt helder als het licht brandt.

Gepost door: magda | 04-12-14

Ja Magda.het is echt mooie.

Gepost door: lilianel | 04-12-14

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik heb lang gezocht maar ze zeggen : die zoekt die vindt! Wel ik heb nu eens echt mijn "goesting " gevonden!

Gepost door: magda | 04-12-14

wat mooi Magda ; schitterende lichtjes

Gepost door: merel | 04-12-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, de bollen zijn "gekrakkeld" glas met een soort draad erin. Dat geeft een enorm effect als het licht brandt. Helder maar niet storend.

Gepost door: magda | 04-12-14

Perfect het geeft vooral wat extra sfeer.
Groetjessssssss

Gepost door: greta | 05-12-14

Reageren op dit commentaar

@Greta op het plafond zie je een wemeling van schaduwen maar anders is het een mooi helder licht. Ik heb me al op de onderste traptreden gezet om naar dit lichtspel te kijken hihi!

Gepost door: magda | 05-12-14

Dag Magda,
je hebt ondertussen niet stilgezeten en je lijstje mooi afgewerkt. Opa zou fier zijn op jou...weet ik zeker!
Mooi effect inderdaad als de luster brand. Warm licht vind ik.
Groetjessss x

Gepost door: lucretia | 05-12-14

Reageren op dit commentaar

@Lucretia wat vind ik het fijn je hier eens te zien! Het lijstje heeft me geholpen door de moeilijke dagen...Het gemis blijft maar er is nu een moment gekomen dat ik besef dat ik me niet moet vasthouden aan hetgeen niet meer terugkomt. Het zijn mooie herinneringen die altijd bij me blijven maar het leven gaat verder en ik moet nu zelf voor alles instaan en dat lukt aardig.

Gepost door: magda | 05-12-14

nu Magda je hebt de laatste tijd heel wat verwezenlijkt in en rond je woning..

een luster kiezen vind ik zelf heel moeilijk, je hebt hem voor jaren en als het niet meevalt zit je er mee..

hij ziet er trouwens beeldig uit..

ik veronderstel dat je voor het plaatsen hulp kreeg van één of andere chippendaler

prettige avond gewenst

Gepost door: willy | 05-12-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, het is een licht met effect! Neen die chippendale is al weer naar zijn land terug . Maar zoon en schoonzoon hebben samen dit grote geval aan het plafond gekregen! Er zijn ook jaren overheen gegaan eer ik dè luster vond die zou passen in de grote hall. Daarom schreef ik ook dat er een voorlopige lichtbalkje werd opgehangen.

Gepost door: magda | 05-12-14

Een aparte luster, dat wel. Ik hoop dat je er spaar- of ledlampen kunt in aanbrengen, want met de energieprijzen van tegenwoordig …

Gepost door: Benjamín | 05-12-14

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , deze luster is een spaarzame luster. Met zijn 15 bollen is dit ook wel een noodzaak!!! Ik ben oplettend in het gebruik van elektriciteit ,het bewijs hiervan is dat ik van Electrabel geld terug krijg bij de afrekening!!! Beter gebruik gemaakt van het nachttarief.

Gepost door: magda | 06-12-14

hij past al zeker voor de tijd van het jaar, net kerstballen
lusters zijn zo moeilijk kiezen, k heb daar ook lang over gedaan eer ik echt de luster vond die ik wou voor in de salon

Gepost door: fotorantje | 05-12-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,opa leefde nog toen we op zoek gingen naar een luster. Die mocht niet te klein zijn want de hall is groot. Maar een grote luster kost dikwijls stukken van mensen en dat hadden we er niet voor over. Ik keek hier en daar eens rond maar was toch niet echt op zoek en voila daar kwam ik deze tegen en ik kreeg er nog 20 % afslag op ook!
Ik hield wel mijn hart vast want je kunt iets mooi vinden in een winkel maar als het dan op een kleinere ruimte hangt kan het ferm tegenvallen. Integendeel hij hangt hier mooier dan in de winkel!

Gepost door: magda | 06-12-14

De commentaren zijn gesloten.