07-12-14

Ik heb de Sint uitgezwaaid!

Gisteren heb ik een nieuwe plafondlamp voor het toilet boven gekocht. Mijn poetshulp had bij het reinigen van het gebobbeld glas deze laten vallen. Ik heb de stukjes glas niet geteld maar het hele toilet lag bezaaid met minuscule stukjes glas. Ze was helemaal van slag en wilde een nieuwe kopen. Eerlijk gezegd vond ik dat het hoog tijd was voor een nieuw plafondlamp. Die hing er nu al 43 jaar en behalve nu en dan een nieuwe lamp insteken leek die onverslijtbaar. Maar toch  niet bestand tegen vallen. In het kader van energie besparen ging ik op zoek naar eentje met ledlampjes. Gevonden maar toch duurder dan ik dacht. Nu, ik ga dat dan wel uitwinnen in het verbruik.

Ik was in de omgeving waar mijn nicht woont en sprong bij haar binnen. Bij een vorig bezoek had ik haar gezegd dat ik in Maldegem eens wilde rondwandelen. Want het is toch meestal zo dat je ergens op bezoek gaat, een geweldige namiddag hebt met je familie, maar behalve hun woonst niets van hun omgeving ziet.

Het was mooi weer en we deden een wandeling van anderhalf uur. Ik heb prachtige woningen gezien die getuigen van een rijk verleden. Vele woningen staan te koop en veel kleine handelszaken staan leeg. Die konden wellicht niet meer opboksen tegen de verschillende grote warenhuizen die een eindje verder een ketting vormen op de grote baan.

Terwijl ik hier en daar foto's nam van mooie gebouwen oa van dit mooie pand dat een gekend restaurant is met een exclusieve feestzaal voor huwelijken. We loerden door bijna alle ramen naar binnen!  Een kasteel interieur. In één woord prachtig. Ter informatie het pand was die dag gesloten .
Om een foto te maken stapten we aan de andere kant van de straat.

restaurant en feestzaal.JPG

Terwijl mijn nicht nog het een en ander vertelde over deze zaak. Vloog achter ons een deur open. We schrokken allebei want wie stond er voor ons: Sinterklaas !
Hij vroeg hoe het met ons ging. Mijn nicht wist niet wat zeggen. Maar ik bedankte de Sint voor het mooie Sinterklaas cadeau( je weet wel die afrekening in mijn voordeel) en schudde dankbaar zijn uitgestoken gehandschoende hand.

Hij inviteerde ons in het huisje waar hij wellicht samen met Zwarte Piet de kinderen had blij gemaakt. Maar dat hebben we maar niet gedaan. In elk geval hebben we allemaal hartelijk gelachen. De Sint met ons omdat we zo schrokken en wij omdat ik de Sint bedankte voor een cadeautje ( waar hij het raden naar heeft) en waar hij gevat op inging. Hij zou volgend jaar terug zorgen voor een mooi sinterklaas cadeau!!

En natuurlijk was ik er als de kippen bij om een foto te maken van de Sint. Mijn nicht zegt dat ik een kadee ben en er altijd iets te beleven is met mij. Zou dat waar zijn ,hahaha!

de sint.JPG

Morgen neem ik jullie mee op wandeling in Maldegem.

 

 

 

 

Commentaren

Het lijkt me een héél vriendelijke sint.. en hij kijkt ook bijzonder vrolijk! :-)
Altijd leuk zoiets onverwachts hè.. en ja.. ik ben dan ook nooit om een woordje verlegen.. ben wel een schuchtere met vreemde mensen, maar de sint.. die ken ik toch al járen hè! :-)))

Wat zo'n stadje bekijken betreft heb je helemaal gelijk.. wij waren al zó vaak in Tienen geweest, bij de fokster van Axel op bezoek, maar die stad zagen we nooit.. dus zijn we daar twee jaar geleden eens naar toegereden na een lang weekend in Sy.. gewoon, om de stád eens te bekijken.. en het was de moeite!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07-12-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, en het was dan nog een mooie Sint op de koop toe, ik bedoel zijn kledij hé ,hahaha! :-)

Gepost door: magda | 08-12-14

haha, die dacht wie komt daar gluren

Gepost door: fotorantje | 08-12-14

Reageren op dit commentaar

@Antje ,we gluurden naar de andere kant van de straat naar dat mooie gebouw ,maar ja die was wellicht een beetje nieuwsgierig !

Gepost door: magda | 08-12-14

ik zou van minder verschieten Magda..

prettige dag

Gepost door: willy | 08-12-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, we verwachtten ons helemaal niet aan een Sinterklaas toen die deur openging. Ook Zwarte Piet was er maar gezien hij zijn muts even niet op had plaats ik die foto liever niet!

Gepost door: magda | 08-12-14

Leuk he, zulke gebouwen zien tijdens een wandeling :) en haha, jij hebt sinterklaas ook kunnen spotten ;-)

Gepost door: cuisine celine | 08-12-14

Reageren op dit commentaar

@Celine, die heilige man deed ons nogal schrikken ,vooral als je je aan zoiets niet verwacht! 't Was wel leuk.

Gepost door: magda | 08-12-14

Magda, mijn oudste zoon is daar getrouwd in die feestzaal en ik kan je verzekeren dat het er niet enkel prachtig uitziet maar dat het er ook fantastisch is. Subliem lekker eten, heel verzorgde bediening, heel attente mensen.

Gepost door: Mieke | 10-12-14

Reageren op dit commentaar

@Mieke ,mijn nicht zei dit ook. Het was sluitingsdag en dan konden we ongestoord eens door al de ramen naar binnen gluren. Prachtig !

Gepost door: magda | 15-12-14

De commentaren zijn gesloten.