11-12-14

vogels

vogels.JPG


Verleden jaar kocht ik een emmertje met bolletjes graan in vet gedraaid. Ik had ze overal in de bomen gehangen maar praktisch geen enkele vogel wilde die eten. Ik heb de emmer weggegeven aan een vriendin. De vogels in haar tuin aten die wel op ! Verwende nesten ,ze  eten liever het eten van de poes op als ik eens een bordje met droogvoer buitenzet. Verleden week kocht ik een netje met een achttal bolletjes allemaal gevuld met verschillende soorten graan. Daar kwamen die verwende vogels wel op af.

vogels2.JPG

De meesjes deden er zich te goed aan en de merels zaten op de loer. Elk om beurt pikten ze graantjes uit de bollen. Samen eten lukte niet . Ze joegen elkaar weg. Op bovenstaande foto hangen twee meesjes aan de bolletjes en twee merels zitten op wacht!

vogels1.JPG

De merels hoeven geen honger te lijden want ze zijn begonnen om de bessen van de hulstboom op te eten alsook de bessen van de vuurdoorn die tegen de gevel groeit.

 

vogels3.JPG

Van de acht bollen graan blijft niet veel meer over. Ik zal er nog moeten halen en te bedenken dat het nog niet eens echt winterweer is. Het is wel leuk om de vogels bezig te zien.

18:56 Gepost in tuin, winter | Commentaren (12) | Tags: vogels, graan, winter, tuin |

Commentaren

Ge ziet dat het Knokse vogels zijn :D ....maar hier zijn ze niet veel beter. Ik koop geen mezenbollen meer. Geen enkele vogel, zelfs geen mees kwam er van eten. Die bollen veranderden op den duur in grasbollen, het zaad begon te kiemen. De noten die ik buiten hang en de vogeltaarten die ik maak, die worden wel opgevreten. Zo snel dat ik algauw aan de kerk zal mogen zitten met een pet in mijn handen, de vogels ruineren mij want ik kan het niet laten om steeds bij te voederen als het vorige op is :D

Gepost door: bea | 11-12-14

Reageren op dit commentaar

@Bea, hahaha, maar ze gaan toch tevreden moeten zijn met hetgeen ik in de boom hang. Tja ze zijn gewoon om het droogvoer die ik buiten zet voor de "buitenpoes" op te eten (als hij er tenminste overlaat). Die vetbollen verleden jaar begonnen zelfs te schimmelen toen ze in de boom hingen. Ik ben dan naar Aveve gegaan en heb een zak gemengd graan gekocht voor kleine vogels. Daar aten ze gretig van. Maar als ze voortdoen zoals ze nu bezig zijn gaan ze ook een gat in mijn portemonnee slaan! :-))

Gepost door: magda | 11-12-14

De pindanootjes zijn hier de grote favoriet.. de vetmolletjes laten ze gewoon hangen!
Er zal nog voer genoeg zijn denk ik.. dus ik laat de boel maar hangen totdat ze er wél trek in krijgen. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-12-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, er moet volgens mij toch nog genoeg eten te vinden zijn. Maar ja de vogels van tegenwoordig zijn al even kieskeurig als de mensen.

Gepost door: magda | 11-12-14

Hier zijn ook de pindanootjes erg in trek. De vetbolletjes hebben ook succes, maar niet zoals andere jaren. Mss is er nog voedsel genoeg in de natuur. De echte koude moet nog beginnen.
Ik wens je gezellige decemberdagen toe Magda.
Vele bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 11-12-14

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, de vogels zijn hier gewoon om de restjes van de poes op te eten en ik durf al eens een bordje extra zetten met droogvoer (van de poes) en dat lusten ze . Er is zeker nog genoeg eten te vinden in de natuur, momenteel pikken ze al de bessen van de struiken .
Voor jou ook gezellige feestdagen toe en geniet nog maar van die kleine mormeltjes zolang ze nog bij jullie zijn!!

Gepost door: magda | 11-12-14

Reageren op dit commentaar

Net hetzelfde voor gehad Magda, 'n heel emmertje bollen gekocht in 'n tuincentrum verleden jaar. Neen ze lusten ze helemaal niet, en ik heb ze gewoon op het einde van de winter in de vuilnisbak gedaan.
Nu nieuwe gekocht gewoon in Colruyt, en deze lusten ze wel. Ik denk dat ze te oud waren, want ze voelden heel hard aan toen ik dat emmertje opende.
Ja dieren zijn geloof ik net als mensen, ook zij smaken wanneer het te oud geworden is of niet.
Ik kan ervan genieten zo vanachter mijn keukenraam, het is net een zelfbedieningsrestaurant.

Gepost door: gret | 12-12-14

Reageren op dit commentaar

@Greta het is inderdaad leuk om de bedrijvigheid van de vogels te zien. Ze springen en vliegen alsmaar rond. Die acht bollen zijn al ferm geminderd. Dus is er voor elk wat wils want ook de merels pikken er flink in. Ik durf geen emmer meer te kopen ,zie dat ze die weer niet willen eten. Ik zoek wel terug een slinger met 8 bollen ,als ik me nu maar kon herinneren uit welke winkel ik ze meegebracht heb! Ik deed die dag verschillende winkels. De enige oplossing is om weer een bezoek te brengen aan al die winkels ,hahaha!

Gepost door: magda | 12-12-14

het is een plezier om die vogeltjes bezig te zien Magda..

maar als hier merels zijn, mogen de meesjes het vergeten...

het recht van de sterkste, weet je wel

Gepost door: willy | 12-12-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, toch liet de een de ander van het graan eten. Ik ben er een hele tijd blijven naar kijken. Meestal zien we niet veel verschillende vogels door de merels, blijkbaar staan de meesjes nu op hun strepen!

Gepost door: magda | 12-12-14

moet leuk zijn om de vogels gade te slaan
die kunnen zich bij jou dik eten en t vriest nog niet eens
zelf moet ik naar het park om vogeltjes te zien, behalve kauwen dan, die zitten dag in dag uit nest te maken in de schouw van het huis rechtover

Gepost door: fotorantje | 13-12-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, soms is het hier een bont allegaartje van duiven, meeuwen (maar die verjaag ik want strikt genomen mogen we die niet voederen) ,merels,soorten meesjes en nu wacht ik nog op het roodborstje dat elk jaar opnieuw verschijnt. Ja het is leuk om te kijken en zeker als ze aarzelend naar het bord van de poes trippelen die aan de achterdeur staat( korrels voor de poezen die elders geen eten krijgen). Zien ze geen poes in de omtrek dan vreten ze zich letterlijk vol en zie je ze af en aan vliegen.

Gepost door: magda | 15-12-14

De commentaren zijn gesloten.