16-12-14

Kerstsfeer in de stad

kerstverlichting.JPG

Gisteren was ik op stap met het gezinnetje van de zoon. De kinderen hadden geen les wegens de staking , mama was ook thuis en papa nam verlof. Oma werd uitgenodigd om samen met hen chinees te gaan  eten en daarna zouden we een paar woonwinkels bezoeken. Zij zoeken een nieuwe tafel en ik een nieuwe zetel. Allemaal heel gezellig maar 's avonds was ik toch kapot. Slenter-slenter-slenter... o zo vermoeiend. We vonden wat we zochten en nu maar sparen voor de aankoop...

Vandaag bij buurtje op de koffie die had een heleboel spulletjes om mijn voelschortjes te decoreren. Straks kan ik wel een dozijn van die kussens en schortjes versieren!!

Ik bracht daarna de  stapel kerstkaarten naar de grote post en reed nog even door naar een boekenwinkel in de Lippenslaan want ik had nog wat kerstkaarten nodig. Deze morgen viel de eerste kaart plus brief in de bus en juist naar deze lieve mensen had ik géén kaartje gestuurd nl naar de dochter van een nicht wonende in Toronto. Na  een van de (weinige) opbergbuien , heb ik waarschijnlijk de lijst van verleden jaar weggegooid en gebruikte ik dan maar een oudere lijst waar niet iedereen opgetekend was. Ik heb gelukkig nog tijd om het goed te maken. Ik weet nochtans dat al de Canadeesjes héél vroeg zijn met hun brieven en kaarten.

ijspiste.jpg

Ik maakte een wandelingetje in de Lippenslaan waar juist de kerstverlichting begon te branden. Mooie korven in de bomen die op de middenberm staan en later zag  ik dat al de lantaarns op het voetpad een rode verlichte strik hadden( zat toen in de auto, dus geen foto)
De ijspiste was open maar er was nog niet veel volk, behalve een aantal studenten die in de blauwe verlichte bar zaten

ijspiste1.jpg

Op de piste zelf waren een paar kinderen aan het ijsschaatsen en juist toen ik wilde  weggaan kwam een aantal studenten ook op de piste. Ik zag ze nog juist in een lange slinger rondjes draaien. Het is nog kalm en het is ook nog geen kerstverlof, maar straks zijn er attracties en komen er zangers de boel opfleuren..

ijspiste2.jpg

Het was nog niet donker genoeg om het mooi verlichte stadhuis tot zijn recht te laten komen. Tijdens het kerstverlof doe ik dat eens opnieuw.

stadhuis.JPG

20:03 Gepost in Kerst | Commentaren (18) | Tags: kerst, kerstsfeer, ijspiste |

Commentaren

Mooie sfeer daar ... Ik moet er nog azn beginnen aan de kerstkaartjes

Gepost door: merel | 16-12-14

Reageren op dit commentaar

@Merel ,ik ben blij dat de mijne nu eens vòòr de kerst zijn gepost! Toen ik nog werkte was het dikwijls pas in de kerstvakantie dat ik aan het schrijven sloeg.

Gepost door: magda | 17-12-14

Ja.. het begint echt te komen nu hè.. overal, die kerstsfeer.
Ik heb al een kaartje of 10 ontvangen.. ze zijn erg snel in mijn familie- en vriendenkring met sturen hehe.
De mijne zijn ook allang op de bus hoor. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-12-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, te vroeg hoeft ook niet ,want dan weten vrienden en familie niet wat er met mij aan de hand is! Ik was vroeger altijd te laat. Gewoon geen tijd om het klaar te krijgen voor de Kerst. Het was dan altijd erg druk op het werk.

Gepost door: magda | 17-12-14

Ja, de steden dompelen zich onder in de kerstsfeer. Hopelijk krijgen we de hele eindejaarsperiode eletriek genoeg om de boel te laten branden.
Jouw kaartje komt heus nog wel op tijd aan in Toronto, Magda.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 17-12-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,post naar Canada zit meer dan een week onderweg! Maar ze zijn het gewoon dat ik aan de late kant ben. Beter laat dan nooit hé! :-) En met diene elektriek zal het allemaal wel meevallen (denk ik)

Gepost door: magda | 17-12-14

Mooie sfeerfoto's, he wat zijn voelschortjes, nog nooit gehoord, mijn neefje woont in Halifax , ook Canada. grtjes

Gepost door: emily | 17-12-14

Reageren op dit commentaar

@Emily, ik schreef er al eerder voor. Het is een project waarbij gevraagd wordt aan mensen om schortjes en/of kussens te maken met allerlei spulletjes op genaaid voor mensen met dementie in 3e en 4e graad. Zij houden zich dan bezig met voelen aan al die spulletjes ipv van zichzelf te krabben of hun kleren kapot te trekken.

Gepost door: magda | 17-12-14

Hier in de gemeente geen kerstverlichting. De afgelopen dagen gaat het continu over de mogelijke gevolgen van stroomonderbrekingen deze winter.
Maar kom kaarsen heb ik genoeg, gaan wij het hier maar gezellig maken!
En de zetel van je dromen gevonden?!
Haha geen opruimbuien, gelukkig maar Magda zo kan je nog iets maken, ik heb die te veel.
groetjesss

Gepost door: greta | 17-12-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, wat jammer dat er geen kerstverlichting is. Hier zijn ze wel overgeschakeld op ledlichtjes en die zouden veel minder verbruiken. Echt uitbundig is het hier niet verlicht hoor maar wat er is maakt toch dat er kerstsfeer hangt. Geloof jij in die stroomonderbrekingen? Het is te hopen dat er geen strenge winter komt dat maakt ook al veel uit.

Gepost door: magda | 17-12-14

in Knokke is men er helemaal klaar voor, zo te zien...

en aan mijn kaartjes, moet ik nog beginnen...

groeten

Gepost door: willy | 17-12-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, het is hier nog erg kalm ,de vakantie moet nog beginnen! Niet langer uitstellen hé Willy, want zo is het Kerst en Nieuwjaar .Die feestdagen vallen midden de week en dan werkt de post niet.

Gepost door: magda | 17-12-14

Ziet er leuk uit Kwa Kerst,maar heb toch den indruk dat de massa nog niet op de afspraak is, denk dat het deze weekend wel eens volle bak zou kunnen zijn,grt,Freddy

Gepost door: Freddy | 18-12-14

Reageren op dit commentaar

@Freddy, de vakantie is nog niet begonnen en het is nog kalm. Vanaf morgen zal de stroom auto's de stad binnen vallen.

Gepost door: magda | 18-12-14

Die ijspistes zijn voor de kinderen super leuk, ook voor de groteren natuurlijk maar het feit dat de kindjes buiten komen om zich te amuseren vind ik heel leuk. Sommigen zitten ganse dagen binnen te spelen op allerhande spelcomputers. Slecht voor de gezondheid en voor de socialisatie. Wat is er nu leuker dan buiten te spelen en andere mensen te leren kennen en dat lm
aatste vooral niet virtueel.
Wat de kaartjes betreft Magda, zo heeft iedereen wel iemand die hij vergeet maar dat zal wel geen doodzonde zijn zekers.

Gepost door: Mieke | 18-12-14

Reageren op dit commentaar

@Mieke ,tijdens het kerstverlof zit de ijspiste overdag vol met kinderen die schaatsen. Wat leuk is dat er een stukje afgebakend is voor de beginnertjes.
Ik heb nog tijd om de "vergeten" familie of vrienden nog vlug een kaartje toe te sturen hé!

Gepost door: magda | 18-12-14

mooie sfeerfoto's
ja t is moeilijk foto's nemen van de schaatsers met die belichting en zo, k heb het ook ondervonden :-)

Gepost door: fotorantje | 19-12-14

Reageren op dit commentaar

@Antje , ach het geeft ook de sfeer weer als is het dan een blauwige sfeer,hahaha!

Gepost door: magda | 19-12-14

De commentaren zijn gesloten.