27-12-14

Kerstavond en Kerstdag

 

kerstmaal.jpg

Ik nam in de namiddag van 24 december de trein richting Lokeren waar mijn vriendin woont. Jarenlang kwam ze Kerstdag bij ons doorbrengen samen met haar echtgenoot en twee kinderen. Sedert Opa is gestorven wil ze dat ik de Kerst bij hen doorbreng. "Het is nu eens aan mij om je te verwennen" Lief hé van haar. Ze had voor Kerstavond èn voor Kerstdag een traiteur ingeschakeld. Je mag gerust zeggen een traiteur die een dikke ster verdient . Het menu bestond oa. uit Kabeljauw  en Hertekalf met alles erop en eraan van aperitief tot het ijsdessert!

Kerstdag zelf  moest niet onderdoen te beginnen met soep Mary Stuart( kippensoep met saffraan). Van waar die naam? Deze koningin at wellicht graag zo'n soep. Een rollade van kalkoen als hoofdgerecht en biscuittaart toe.

kerstdag zelf.jpg

Daarna was het tijd om de beentjes te strekken, kwestie om de spijsvertering wat aan te wakkeren. We deden een grote wandeling in de bossen van Waasmunster. We kwamen weinig wandelaars tegen. De meeste paden lagen er drassig bij en het mountainbike parcours lag onder water.

boswandeling.jpg

Af en toe stak de zon zich weg achter dreigende wolken. Pas op het einde van de wandeling begon het te regenen. Gelukkig maar want een groot deel van de wandeling liep tussen weiden en velden waar we oa prachtige lipizzaners zagen lopen( in het kader van een kweekprogramma ).

boswandeling1.jpg

boswandeling2.JPG

Hier zagen we de bui al hangen en stapten we wat vlugger door om thuis te geraken vòòr de bui losbarstte wat ons ook lukte .

boswandeling3.jpg

Tegen de avond trok de hemel nog even open en toen zakte de zon héél snel en werd het donker. Tijd om terug te keren naar huis. De tijd vliegt zo snel als het gezellig is, maar met de belofte dat ik ook op Oude Jaar naar hen toe ga was iedereen tevreden.

De trein reed stipt!! Maar van gestroomlijnde overstappen kun je niet spreken. Ik moest bij de overstap in Brugge een halfuur wachten op aansluiting. Vroeger hooguit 10 à 15 minuten. Tja op die manier kunnen vertragingen geen pijnpunt meer zijn!!

boswandeling4.jpg

 

18:36 Gepost in Kerst | Commentaren (18) | Tags: kerst, vriendin, waasmunster, trein |

Commentaren

Christene zielen. Het blijft me verbazen dat jij zo slank gebleven bent.

Gepost door: Benjamín | 27-12-14

Reageren op dit commentaar

@ hahaha Benjamin ,dik ben ik niet maar mager kun je me ook niet noemen! Ik eet wel met mate hoor, maar ik kan echt genieten van lekker eten en een glas wijn om van de zoetigheden maar niet te spreken. Ik ben niet enkel aan knuffelaarster maar ook een snoepkont :-)

Gepost door: magda | 28-12-14

ik dacht vandaag aan de vasten te beginnen...Magda


ik zal het nog even uitstellen , want daarvoor is het de tijd van het jaar niet...

Gepost door: willy | 27-12-14

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat meen je toch niet hé! Vasten tijdens de lekkerste periode van het jaar. Trek de buikriem maar toe in januari !

Gepost door: magda | 28-12-14

Die grote wandeling zal goed hebben gedaan :-)

Gepost door: bea | 28-12-14

Reageren op dit commentaar

@Bea ,de grote wandeling deed aan de ene kant wel deugd, maar het was erg koud en dat heeft me geen deugd gedaan

Gepost door: magda | 28-12-14

Dat is nu wel echte vriendschap Magda! Is één van de weinige die ik ken op deze manier.
groetjes vanuit de sneeuw!

Gepost door: greta | 28-12-14

Reageren op dit commentaar

@Greta, zij was indertijd de eerste stagiaire en het heeft vanaf het eerste moment goed geklikt tussen ons. Al zien we elkaar niet zo veel en telefoneren we ook niet veel met elkaar, we zijn nooit vervreemd van elkaar . We hebben altijd veel steun aan elkaar gehad in moeilijk tijden en de vrolijke momenten heeft ze hier ook meebeleefd. Zij was het die me geholpen heeft bij de moeilijke beslissing ivm. met opa...en met nog zoveel andere zaken die dan op je afkomen.

Gepost door: magda | 28-12-14

Een heerlijk kerstmaal.. en dan nog in goed gezelschap.. een mooiere kerst kon het bijna niet worden hè! Fijn zo!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 28-12-14

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ja het was gezellig om in de warmte van deze vriendschap te zitten. Fijn koken kan ze niet goed, maar ze verwent iedereen met super lekker eten van een eerste klas traiteur. Hoewel dit echt niet nodig is ,wil ze het voor die speciale dagen extra goed doen. Tja daar zeggen we dan ook geen neen tegen hé!

Gepost door: magda | 28-12-14

het zag er lekker uit , en wat een warme vriendschap

Gepost door: merel | 28-12-14

Reageren op dit commentaar

@Merel, we hebben een speciale vriendschapsband ,vanaf we elkaar leerden kennen; ruim al 30 jaar toen ze nog jong en ongehuwd was.

Gepost door: magda | 28-12-14

Na een uitgebreid kerstdiner hoort een uitgebreide wandeling, Magda, om alle overtollige calorieën te kunnen verbranden.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 29-12-14

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, de wandeling in het bos was fijn ,maar minder leuk was de strakke wind op de open vlakte en de regen die ons noopte tot rennen om thuis te geraken. De calorietjes zijn we wel kwijtgespeeld !

Gepost door: magda | 29-12-14

t zien er beide lekkere menu's uit, maar twee dagen na elkaar is te veel voor mijn maag
gelukkig zat een wandeling er ook in :-)
leuk dat je met oudjaar terug mag

Gepost door: fotorantje | 29-12-14

Reageren op dit commentaar

@Antje, tweemaal zo'n festijn is inderdaad wat veel, maar de vriendin had er rekening mee gehouden en beide menu's lagen niet zwaar op de maag.

Gepost door: magda | 29-12-14

Amai dat zag er lekker uit Magda, je bent daar nogal verwend geworden. Ddie wandeling zal zeker deugd gedaan hebben, kwestie van de lijn in evenwicht te houden.

Gepost door: Mieke | 29-12-14

Reageren op dit commentaar

@Mieke ,ik schreef het al bij Fotorantje. De vriendin had rekening gehouden met haar menu's en die waren echt niet zwaar op de maag. Na die lange wandeling ging er zelfs nog héél gemakkelijk een kop koffie met een stuk taart in ,hahaha!

Gepost door: magda | 29-12-14

De commentaren zijn gesloten.