30-12-14

Ik heb het niet gehaald ...

autmn10.gif

Ik heb het einde van het jaar niet gehaald... zonder zwaar verkouden te worden.
Jaar na jaar ben ik ofwel vòòr Kerst ofwel tussen Kerst en Nieuwjaar en soms vlak na Nieuwjaarsdag geveld. En serieus geveld! 
Nochtans ben ik héél voorzichtig geweest en zodra het echt koud werd en zeker met nevelig weer kwam ik niet blootshoofds buiten. Ik heb al een verzameling mutsen en hoedjes die op het nippertje gekocht werden omdat  ik weeral eens mijn hoofdeksel vergeten was. Verleden jaar van hetzelfde toen ik met Emmy de Kerstmarkt bezocht. Ik voelde de koude rond mijn hoofd. In een galerie heb ik toen vlug een rood hoedje gekocht. Eentje die ik gemakkelijk kan plooien in mijn handtas en die er toch netjes weer uitkomt.
Verleden week was ik bij mijn vriendin in Lokeren en toen zijn we op Kerstdag gaan wandelen. Het was bij momenten zonnig weer, maar met een strakke wind en zeker toen we uit het bos kwamen en tussen weiden en velden terug huiswaarts wandelden. Op een gegeven ogenblik heb ik de kap van mijn jas opgezet  maar ja ik liep al een tijdje zonder. en het rode hoedje...stak in mijn reistas.
Dezelfde dag reed ik met de trein huiswaarts en ik had het er al over dat er geen gestroomlijnde overstap was , ik moest ongeveer een halfuur wachten op aansluiting. In een onverwarmd glazen lokaaltje. Nu kun je wel zeggen waarom ging je niet naar de cafetaria van het station. Dat kon, maar zou betekenen dat ik amper tijd zou hebben om een kop koffie te drinken. Het is een hele trip er naar toe . De koffiebars die er in de gang van het station zijn waren al gesloten!

Toen ik de volgende morgen opstond was het van dat: hoesten, proesten, niezen en een pijnlijk gevoel in al mijn ledematen. Geen koorts gelukkig maar. Een ferme kopvalling !  Ik ben naar de apotheker gegaan  en ze heeft me iets gegeven . Ze kent mijn probleem van allergie voor medicatie. Dus was ik er gerust in dat ze me niets zou geven dat kwaad kon. Naar de huisdokter? Tja die was met verlof.
Ik ben een paar dagen rot ziek geweest. Maar zondagnamiddag heb ik mijn best gedaan om op het Point Final feestje toch aanwezig te zijn. Ze rekenen er op dat ik foto's neem.

Gisteren kwamen de kleinkinderen en erg veel fut had ik nog niet. Ze gaven er niet om om rustig thuis te blijven. Ze hadden precies ook wat rust nodig. Vandaag gaat het een stuk beter en hopelijk zal ik morgen  genoeg opgekalefaterd zijn om Oude Jaar te kunnen vieren in de huiselijke kring bij mijn vriendin.

'k Zal mijn voorzorgen nemen om niet te hervallen...

ziekjzes.jpg

22:34 Gepost in winter | Commentaren (7) | Tags: winter, verkoudheid |

Commentaren

Wat jammer! Het blijft altijd wel oppassen natuurlijk, maar ik denk toch dat je die verkoudheid eerder op dat station (of misschien zelfs wel ín de trein!) opgedaan hebt dan al wandelend tussen de velden. Zoiets heeft vaker meer met een virusje of bacillen die rondvliegen te maken dan met echte koude. En op stations en in treinen zitten zoveel mensen.. daar kan er altijd eentje inzitten met iets onder de leden! Maar de tocht op die stations is ook vermaard.. ik zeg dat ook altijd, dat ik altijd een sjaaltje in m'n rugzak heb zitten voor als ik later op de avond een trein moet pakken en dan op zo'n station ergens moet wachten op de aansluiting.. het trekt er altijd!
Beterschap magda!
En hopelijk weer een beetje gezonder het nieuwe jaar in!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 30-12-14

Reageren op dit commentaar

dat is minder , knuffeltje en dat je vlug weer beter wordt

Gepost door: merel | 30-12-14

Reageren op dit commentaar

Dat is minder :-( Hopelijk start je het nieuwe jaar beter dan dat het oude eindigt, zonder hoesten en proesten.

Gepost door: bea | 31-12-14

Reageren op dit commentaar

Geen leuke manier om het jaar af te sluiten, Magda. Ik wens je alvast veel beterschap zodat je het nieuwe jaar terug fris en monter kan aanvangen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 31-12-14

Reageren op dit commentaar

ach Magda wat ellendig, hopelijk voel je je fit genoeg om naar je vrienden te gaan
vlug beterschap

maar ik ken dat, t is een wonder dat ik niet ziek was met de kerst, de laatste jaren stond kerst gelijk aan een zware hoest die weken aansleepte

Gepost door: fotorantje | 31-12-14

Reageren op dit commentaar

@ Iedereen , het ergste is voorbij maar genezen kan ik mezelf niet noemen. Ik zal nog maar een beetje voorzichtig zijn en me goed induffelen als ik buiten kom.

Gepost door: magda | 02-01-15

Reageren op dit commentaar

Oei Magda, hoop dat je weeral zo fris als een hoentje bent ondertussen.

Gepost door: Mieke | 04-01-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.