04-01-15

Oud en Nieuw

oud en nieuw.jpg

Ik heb  het oudejaar niet zo denderend uitgezwaaid en ben nog veel minder vrolijk het Nieuwe Jaar ingestapt.

Ik schreef het in een vorig logje al dat ik zwaar verkouden was. Tussen Kerst en Nieuwjaar wat medicatie geslikt en het leek te beteren. Ik ging ( eerder slepen)  naar het Point Final feest en maakte er een hele reeks foto's. Alsof ik een voorgevoel had maakte ik een paar mooie foto's van de weduwe van onze voorzitter en ook een paar samen met haar twee schoonzusters . Ik kreeg de dag erop het akelig bericht dat de weduwe op maandagmorgen dood is aangetroffen in haar bed. Ik was erg geschrokken van dit nieuws en ook iedereen van de seniorenvereniging. Moest dit nieuws toch even verwerken.

De kleinkinderen gingen in de namiddag van Oude Jaar naar huis en ik maakte me klaar om met de trein terug naar mijn vriendin te reizen. Ik voelde me wel nog niet 100% maar kom het zou wel gaan. Ik zou deze keer niet gaan wandelen ,wel jammer want daar lag nog sneeuw.
Oude jaar was een gezellige avond met héél lekker eten. Om te beginnen oa.ongezoete macarons met paté, zalm en een soort smeerkaas. Origineel en erg lekker. Een voorgerecht met tonijn, taboulé en lekker gekruide raketsla, dan een st Jakobschelp en als hoofdgerecht kalfzwezeriken. IJstaart als toetje.

Op Nieuwjaarsdag zouden we in de vroege namiddag Chinees eten want de pleegdochter kwam  samen met haar man van Limburg. Het was lang geleden dat ik haar nog gezien had.
We zaten naar het Nieuwjaarsconcert te kijken en te luisteren toen mijn gsm ging en ik mijn zoon amper kon verstaan. Hij geraakte niet uit zijn woorden. De schrik sloeg me om het hart. Er was zeker iets ernstigs gebeurd. De schoondochter nam de telefoon over en gaf inderdaad verschrikkelijk nieuws door: haar vader was in de nacht van 1 januari plots gestorven. Ze wilde dat ik het zo vlug mogelijk afkwam. 

De man van mijn vriendin heeft me onmiddellijk met zijn auto naar Brugge gevoerd waar ik tot 's avonds ben gebleven . Ik heb er de kleinkinderen opgevangen en wat praktische bijstand gegeven. Wel zwaar voor mij omdat ik twee jaar geleden in dezelfde situatie zat. In augustus zijn we nog samen naar Luxemburg gereisd  en de twee kleinkinderen waren mee.
Ik had toch even tijd nodig om dit te verwerken en mijn verkoudheid is wellicht door die emotionele toestand verergerd. Ik vrees voor een longontsteking . Morgen doktersbezoek ... nu maar weer in de zetel gaan liggen.

Commentaren

Magda toch,weet niet wat ik moet zeggen.
Sterkte Magda,vele lieve knuffels Omaatje.

Gepost door: Omaatje | 04-01-15

Reageren op dit commentaar

@Omaatje,als je je al niet lekker voelt zijn is zo'n nieuws echt een mokerslag. Je knuffel doet me deugd !

Gepost door: magda | 04-01-15

goh Magda, twee zo'n plotse overlijdens, vreselijk begin van het jaar
heel veel sterkte, en verzorg je

Gepost door: fotorantje | 04-01-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, het leven is onvoorspelbaar. De ene dag zitten we allen samen om haar man te herdenken en de andere morgen is ze dood. En bij de schoonvader van de zoon zaten we onlangs nog samen bij de zoon op de koffie. De zoon had een goeie band met hem, ze woonden ook kort bij elkaar en ze hielpen elkaar wederzijds om karweitjes te doen. Veel te jong om te sterven pas 69 jaar.

Gepost door: magda | 04-01-15

Sjee.. dat zijn geen leuke berichten om te krijgen magda.. wat erg, zo onverwachts! En zo met dit soort dagen.. dan lijken al die mooie wensen op die kaartjes zo zinloos hè. Maar het leven heeft nu eenmaal maar één zekerheid.. en dat is dat we ook sterven.
Heel veel sterkte gewenst aan alle mensen die hen nabij waren. En ook aan jou.. verzorg je hoor.. en hopelijk is het geen longontsteking!
Beterschap! xxx

Gepost door: mizzD | 04-01-15

Reageren op dit commentaar

Wat erg :-( Dat zijn mokerslagen die je te verduren kreeg, wat een ellendige start van het nieuwe jaar. Heel veel sterkte Magda, ook voor je zoon en schoondochter, en hopelijk heb je geen longontsteking. Ferme knuffel!!

Gepost door: bea | 05-01-15

Reageren op dit commentaar

Ongelooflijk hoe dicht vreugde en verdriet langs elkaar kunnen liggen in het dagelijks leven. Dan komt het wel weer erg dicht bij je als je dat zo opnieuw meemaakt. Sterkte en alle goeds de komende tijd Magda.

Gepost door: greta | 05-01-15

Reageren op dit commentaar

Ongelooflijk hoe dicht vreugde en verdriet langs elkaar kunnen liggen in het dagelijks leven. Dan komt dan wel weer erg dicht bij je als je dat zo weer opnieuw meemaakt. Sterkte en alle goeds de komende tijd Magda

Gepost door: greta | 05-01-15

Reageren op dit commentaar

triest nieuws Magda en dat doet wat met een mens..

verzorg je goed...

van harte beterschap gewenst

Gepost door: willy | 05-01-15

Reageren op dit commentaar

Ai Magda, wat een slecht nieuws, zo aan het begin van het jaar. Ik wens jou en je familie veel sterkte toe en voor jou een spoedige genezing. Hopelijk blijft het bij een zware verkoudheid en is het geen longonsteking.

Gepost door: Fluwijn | 05-01-15

Reageren op dit commentaar

Triest nieuws om het jaar mee te beginnen. Sterkte.

Gepost door: Ellen | 06-01-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.