12-01-15

de draad terug oppakken.

 

kerstkaartjes.JPG

Ik weet in feite niet goed waar te beginnen .Maar laat ons zeggen dat het nieuwe jaar in de betekenis van "nieuw"voor mij vandaag begint.
De laatste weken was het één en al tegenslag met enkele lichtpuntjes zoals Kerst en Oudejaarsavond.

Een paar morele dreunen heb ik geïncasseerd en ik ben nochtans niet zo gauw van de kaart maar deze keer kwam er  een ferme verkoudheid bovenop en dan voel je je niet zo erg lekker en ben je ook gevoeliger. Op veertiendagen tijd waren er in mijn omgeving drie overlijdens. Allemaal mensen die ik goed heb gekend. Allemaal niet echt oud als ik zeg dat ze zestigers waren.  
En ik geef  de schuld aan de NMBS voor het oplopen van een zware verkoudheid. Hun uurroosters zijn zodanig veranderd dat je een zee van tijd heb  als je in één of ander station moet overstappen. Gevolg ik heb een paar keer in de bittere kou gestaan en de open wachthokjes of de gesloten wachthokjes, het is er even koud. Je mag dan nog zo goed gekleed zijn die scherpe wind dringt op den duur toch door je kleren. Ik dacht er bovenop te zijn met de medicatie die ik in de apotheek haalde, maar ik kreeg een ontsteking op een paar wervels en de dokter schreef me een zevendaagse kuur voor met een paardenmiddel, zoals hijzelf zei. Het lijkt ( ik ben maar voorzichtig ) dat ik genezen ben. Ik heb me héél rustig gehouden en behalve voor de begrafenis van de schoonvader van mijn zoon, kwam ik niet buiten. Veel fut om iets te doen had ik niet, ik heb een massa kerstfilms bekeken en ben nu wel verzadigd tot de volgende Kerst.

Buiten die droevige gebeurtenissen leek het erop dat het ene na het andere hier verkeerd liep. Mijn microgolfoven gaf de geest en die is nog maar een paar jaar oud. Het lint van een rolluik was dubbel gedraaid en ik kon die niet meer laten zakken, een keukenwandklok verloor een wijzer en met de beste wil van de wereld geraakte die niet meer gerepareerd, door de stormwind is een luik losgeslagen en kan niet meer terug opgehangen worden, één van de poortjes opzij van het huis is uit de haak ook door het stormweer en sluit niet meer. Toen het zo onophoudelijk aan het regenen was ,zag ik het water weer stijgen bij de buren en ik vreesde dat het water ook in het tuinhuis zou lopen. Gelukkig niet, het bleef bij een zompige achtertuin.

Maar nu recht ik mijn rug en wil dat 2015 een mooi jaar wordt . In elk geval zijn de kerstversierselen opgeruimd en zit de kerstboom weer netjes in de doos. De nieuwe poetshulp van de nieuwe firma is vrijdag voor de eerste maal langsgekomen en zij  heeft me geholpen om de curverdozen terug op de zolder te steken. Met opruimen van kerstgerief maak je nogal veel rommel en zij heeft de hele benedenverdieping geschuurd en gedweild. Ik hoop dat de nieuwe firma niet doet zoals de vorige: de poetshulp af en toe wegnemen om elders te gaan werken!

De Kerstversierselen zijn opgeborgen maar de Kerst- en Nieuwjaarskaartjes laat ik nog even staan op het dressoir en de TV kast. Al die mensen hebben even aan mij gedacht en dat wil ik nog een beetje koesteren.

kerstkaartjes1.JPG

Commentaren

Heel positief Magda dat je uw kop, sorry: hoofd niet laat hangen ondanks de ferme portie ellende die je te verduren kreeg. Een ferme pluim van mij!! Al moet je nu ook niet al te zot gaan doen, beter om het nog even rustig aan te doen tot je zeker weer de ouwe bent ;-)

Gepost door: bea | 12-01-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik zal je goeie raad indachtig zijn :-)

Gepost door: magda | 12-01-15

Dat is een hoop verdriet en pech zo aan het begin van het nieuwe jaar.. maar: het zou nu eigenlijk alleen maar beter kunnen gaan! laten we het zo dan maar positief bekijken hè.

Bij mij is het hetzelfde wat de kerstversieringen betreft.. ook hier is alles naar zolder ( opruimen deed ik en vriendlief heeft ze afgelopen weekend toen ik wandelen was op zolder gezet), maar de kaartjes hangen er nog. Die gaan pas aan het einde van deze week de kast in denk ik.. want dan moet ik plaatsmaken voor andersoortige kaartjes. ;-)

Doe nog maar een beetje rustig aan.. geen onnodige risico's nemen hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 12-01-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, deze morgen een begrafenis bijgewoond en zaterdag nog een. Ik ben er nu niet zo dicht bij betrokken maar toch...een collega die héél veel jaren heb gekend op mijn werk en dan de vader van mijn neef.
Maar dan mag het voor mij wel een beetje stoppen want vier in veertiendagen tijd , dat doet toch iets met een mens.
Rustig aan doen is niet zo moeilijk met het weer dat er nu is. Weer erg veel wind en stortregens.

Gepost door: magda | 13-01-15

Bij mij is alles ook terug in de plooi, mijn pols is goed genezen maar voor met de auto te rijden ,en zwaarder werk moet ik nog een bandage dragen

Gepost door: liliane | 12-01-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, we zijn niet meer van de jongste en het genezingsproces gaat niet meer zo vlug. Maar met een beetje geduld komt beslist wel weer alles goed.

Gepost door: magda | 13-01-15

Je hebt zo van die perioden dat alles tegen zit ... Afscheid moeten nemen is natuurlijk het ergste.
Je kijkt weer vol goede moed verder houden zo

Gepost door: merel | 13-01-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik ben nogal positief ingesteld van aard en probeer alles te relativeren. Maar als je je niet lekker voelt is dat niet altijd zo eenvoudig.

Gepost door: magda | 13-01-15

Je had veel pech en verdriet bij het begin van dit jaar. Maar je dosis vreugde en geluk heb je vast en zeker nog tegoed. Hopelijk blijven alle virussen en ontstekingen nu ver uit je buurt.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 13-01-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, nog twee begrafenissen te gaan ( waar ik niet zo dicht bij betrokken ben) en dan hoop ik echt dat er meer positieve dingen gebeuren. Nu nog even voorzichtig zijn dat er geen virussen meer rond me komen ;-)

Gepost door: magda | 13-01-15

een periode met pech en verdriet Magda...

wat rustig aan doen en dan er met vernieuwde kracht tegenaan...

" je rug rechten" lijkt me de juiste instelling..

ondanks het stormachtige weer, een prettige dag gewenst

Gepost door: willy | 13-01-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, en wees maar gerust dat ik mijn rug zal rechten! Het is wel nog even afwachten of die ontsteking in mijn rug verdwenen zijn! Dus nog wat rustig aan doen en veel buiten komen zit er niet in: De hele dag stormwind en pletsende regen. Op den duur heb ik achter in de tuin een zwemvijver!!

Gepost door: magda | 13-01-15

Je portie onheil voor 2015 is je al ruimschoots te beurt gevallen, heb ik de indruk. Het kan alleen maar beter worden;

Gepost door: Benjamín | 13-01-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,ik vind ook dat het nu welletjes is geweest !

Gepost door: magda | 13-01-15

pfff dat is veel verdriet en problemen in korte tijd
dat alleen slaat al op je gezondheid
doe nog maar rustig aan

Gepost door: fotorantje | 13-01-15

Reageren op dit commentaar

@Fotorantje ,dat zei de dokter ook. Emoties kunnen een ziektebeeld nog verergeren en hier is het wel zo geweest. Nu nog maar wat voorzichtig aandoen met die rug en het komt wel helemaal goed met me.

Gepost door: magda | 13-01-15

Ik duim voor jou Magda dat je alle nare dingen nu achter je hebt gelaten en de toekomst alleen nog maar mooi wordt.

Gepost door: Mieke | 14-01-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik hoop het ook hoor. Ik had me het begin van het nieuwe jaar wel anders voorgesteld

Gepost door: magda | 14-01-15

De commentaren zijn gesloten.