13-01-15

lichtpuntjes

magnetron-12.jpg

 

Ik vertelde dat mijn microgolfoven het niet meer wil doen. Als je een knop indrukt van een programma begint hij met veel gegrom en met een schurend lawaai te daveren. Dus vlug weer op af zetten. Oud was die nu ook niet. De eerste die we indertijd aankochten heeft zeker een tiental jaar zijn best gedaan om te warmen en te stomen en te koken. Deze is amper een viertal jaar oud. Toegegeven er werd intens gebruikt van gemaakt. Morgen ga ik op stap om een nieuwe microgolfoven. Niet te doen zonder  als je zoiets al jaren gebruikt.
Het lichtpuntje is dat hij precies in de solden periode kapot is gegaan en ik kan een gelijkaardige kopen voor héél wat minder euro's dan wat we indertijd betaalden.

bamix.jpg

Nog een lichtpuntje. Ik heb een héél goeie staafmixer, een bamix. Nu ontdekte ik onlangs dat een mes verdwenen was en precies het mes dat ik het meest gebruik. Nergens terug te vinden. Wellicht met keukenafval in de vuilnisbak. Die mixer is zeker al 20 jaar oud maar je kunt er nog altijd alle onderdelen van kopen. Alleen de winkel waar ik die kon kopen bestaat niet meer alhier. Ik heb nog een mixer met kloppers en een staaf, die kan echter helemaal niet tippen aan de Zwitserse kwaliteit van de staafmixer. 
Leve internet ! Ik heb een site gevonden (in Rotterdam) waar je allerlei kookgerief en onderdelen kunt kopen en de bamix stond er ook nog bij. Gisteren bestelling gedaan en deze avond bracht de koerierdienst een redelijk groot pak waarin een klein mes in noppenpapier was gewikkeld! Dat nieuwe mes past precies op de 20 jaar oude staafmixer. Ongelooflijk toch !

23:19 Gepost in voeding | Commentaren (18) | Tags: microgolf, mixer, keukengerei |

Commentaren

Er komen goeie dingen uit Rotterdam.. ze lijken alleen altijd groter dan ze zijn door alle lucht die erin zit! whahahahahaa!

Is toch mooi dat je alweer lichtpuntjes ziet.. al zijn het dan praktische..! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-01-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik zette speciaal voor jou Rotterdam tussen haakjes, want ik was er zeker van dat je een gevatte reactie zou schrijven ,hihihi!! Het was een grote doos gevuld met luchtkussentjes en daar tussenin -nog een keertje gewikkeld in noppenfolie- het mesje!!
Eigenlijk wel goed bekeken want anders was het maar een groot luciferdoosje en dat zou kunnen verloren gaan bij de koerierdienst.

Gepost door: magda | 14-01-15

Geluk bij een ongeluk. Alle elektrische apparaten, als ze dan toch moeten kapotgaan, zouden dat moeten doen in januari of juli :-)
Met een beetje sjanse kan je uw mixer de volgende 20 jaar ook nog gebruiken.

Gepost door: bea | 14-01-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ja maar die apparaten vallen uit als ze daar zin in hebben. Dus heb ik nu toch wat geluk dat het in de maand van de solden gebeurt ,hahaha!

Gepost door: magda | 14-01-15

super hé, de eenvoudige dingen die een mens content kunnen maken

Gepost door: fotorantje | 14-01-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,content was ik zeker . Voor 15 euro kan ik me geen nieuwe kopen.

Gepost door: magda | 14-01-15

met die staafmixer, had je wel geluk Magda...

hier zo men getracht hebben je een nieuwe aan te smeren...

prettige dag

Gepost door: willy | 14-01-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, maar ik bestelde het via internet ! Dus geen reclamepraatjes om een nieuwe te kopen.

Gepost door: magda | 14-01-15

het internet brengt wel uitkomst Magda, wat je hier niet kan vinden gewoon daar even zien. Dat doen wij ook. Goed dat je er terug bent Magda, maar het is hier sedert verleden week donderdag bijna zonder ophouden aan het regenen, ik hoop dat ik eindelijk deze namiddag eens naar de supermarkt kan, en vooral alles droog in de auto krijg, want dat was hier de laatste dagen helemaal niet te doen.
Groetjessssssssss

Gepost door: greta | 14-01-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik had er aanvankelijk niet aan gedacht om op internet te zoeken. Er was hier tot voor kort een grote kookwinkel en daar kon je zoiets bestellen. Mijn zoon zei om het eens te proberen op internet en het was van de eerste keer bingo. Bamix bestaat al sinds 1954 en alle apparaten of onderdelen zijn nog aan te kopen . Als dat geen stevige firma is!

O je bent niet alleen die overvloedige regent heeft. Hier giet het af en toe . De tuin staat in het water en er is geen tijd genoeg tussen om het te laten indringen in de grond. Gelukkig nog niet in het tuinhuis. Vorige nacht was er een enorme donderslag en vlak erop heeft het ongelooflijk hard geregend. Mijn nicht die in Maldegem woont zei dat het bij hen toen gehageld en wat gesneeuwd heeft! Wat een weer tegenwoordig. Ik hou me nog maar wat veilig binnenshuis.

Gepost door: magda | 14-01-15

Zo zie je maar Magda, de goeie dingen beginnen jouw kant uit te komen.

Gepost door: Mieke | 14-01-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ze mogen blijven komen hoor. Ik heb al behoorlijk mijn deel aan tegenslag geïncasseerd!

Gepost door: magda | 14-01-15

Het kan niet altijd tegen zitten, Magda. Het mag ook wel eens meezitten.
Groetjesss !

Gepost door: Fluwijn | 14-01-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik hoop dat het mag blijven duren!

Gepost door: magda | 14-01-15

Ik heb ook een Bamix. Die heb ik nog van mijn moeder geërfd en het is inderdaad een toestel dat met geen ander te vergelijken is.

Gepost door: Benjamin | 14-01-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , je weet pas als je een andere mixer gebruikt hoe krachtig deze is. Ook handig in gebruik en geen rompslomp om af te wassen. Ik heb die nog als nieuwjaarscadeau gekregen van mijn tweede zoon! Van een nuttig cadeau gesproken en nog regelmatig gebruikt.

Gepost door: magda | 14-01-15

Ik ben ook bij de gelukkige bezitters van een bamix , en ik had ook het mesje verloren maar heb toen een ander op het voedings salon gekocht, nadien het andere terug gevonden.

Gepost door: liliane | 14-01-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,als ik het goed begrijp ben je in het bezit van twee bamixers! Een volgende keer eerst op internet kijken vooraleer een nieuwe te kopen! ;-)

Gepost door: magda | 14-01-15

De commentaren zijn gesloten.