15-01-15

De voelschortjes

Met de voorbije feest-en ziektedagen is het maken van voelschortjes en voelkussentjes wat uitgesteld. Maar nu ben ik er terug aan begonnen. Het is werkelijk verslavend. Ik heb een limiet bepaald nl.12 schortjes en kussentjes in totaal. Ik wil het nog leuk houden voor mezelf.
Momenteel zijn er al zes helemaal afgewerkt en staan er nog een viertal op stapel. Iedereen die hier langskomt en ziet waar ik mee bezig ben, bezorgt me materiaal: knopen, linten, kleine knuffels, nepbontkragen, vingerpoppetjes, haakwerkjes, leuke stofjes, halve schortjes, ritsen, wol, belletjes, gordijnringen...en nog zoveel meer.

Het weer nodigt niet uit om buiten te lopen en ik moet ook niet te gek rondspringen met buiten lopen nu ik me al een heel stuk beter voel ( ik durf niet zeggen genezen want de medicatie is nog niet uitgewerkt. Op de doos staat met langdurige nawerking...). Dus hou ik me in de namiddag bezig met naaien en voor ik er erg in heb is het avond en rustentijd.

schortjes.jpg

schortje1.JPG

schortje2.JPG

Ik ga nu nog wat verder "knutselen" en naaien.

Commentaren

Maar Magda, ze zijn geweldig!! De mensen gaan er enorm veel plezier van hebben en jij zal heel veel eer halen van je werk, ongelooflijk mooi gedaan, proficiat!

Gepost door: bea | 15-01-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik doe het niet voor om complimenten te krijgen, het voornaamste is dat de mensen in het rusthuis er iets aan hebben.

Gepost door: magda | 15-01-15

Dat ziet er fantastisch uit.. zal zéker een succes zijn!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 15-01-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik hoop dat we veel van die schortjes verzamelen en dat andere leden van de seniorenvereniging met evenveel enthousiasme er ook maken.

Gepost door: magda | 15-01-15

die zijn wel bijzonder mooi Magda..

en ze zullen er beslist voor plezier aan beleven..

prettige dag

Gepost door: willy | 15-01-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik beleef plezier aan met het maken en ik hoop dat zij voor wie ze bedoeld zijn er ook plezier aan beleven.

Gepost door: magda | 15-01-15

Het zijn inderdaad magnifieke speeltjes, in die mate zelfs dat ik er zelf wxl eentje zou willen.

Gepost door: Benjamín | 15-01-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,misschien kan ik eentje voor jou maken met kleine fietsjes en autootjes op in pluche ! tingeling tingeling en vroem vroem!

Gepost door: magda | 15-01-15

Wel je moet maar op het idee komen Magda. Moet plezant zijn, want er is zoveel dat je anders weggooit - zoals ik - dat je hier kan gebruiken.
Allez Magda doe zo verder, zal zeker bijval hebben.
groetjessssssss

Gepost door: greta | 15-01-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, het is in het kader van een project uitgaande van de mutualiteit om tegen het voorjaar zoveel als mogelijk voelschortjes en voelkussentjes te maken voor dementerenden die in de 3e en 4e fase verkeren( wat de verborgen en verzonken ik fase wordt genoemd; Het aaien, friemelen en prutsen aan een voelschort kan rustgevend werken. Maar tegelijkertijd prikkelt het ook de zintuigen --internet). Die gaan uitgedeeld worden in de drie rusthuizen van onze fusiegemeente.

Gepost door: magda | 15-01-15

Ik vind het prachtig wat je gemaakt hebt, Magda. Hier zullen dementerende mensen zeker iets aan hebben. Een mooie manier om deze miezerige dagen mee te vullen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 15-01-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ideaal weer om zoiets te doen en zo blijf ik ook rustig binnen. Dit weer is te gevaarlijk om te hervallen. De ontsteking in de rugwervels "lijkt " genezen.

Gepost door: magda | 15-01-15

mooie en nuttige bezigheid!

Gepost door: fotorantje | 16-01-15

Reageren op dit commentaar

Amai Magda, ze zijn niet alleen heel erg nuttig voor de doelgroep maar ze zien er dan ook heel mooi uit. Gefeliciteerd met je prachtige werk.

Gepost door: Mieke | 16-01-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.