20-01-15

de trein

Beide foto's zijn getrokken aan een overweg amper één km verwijderd van het eindstation Knokke . Deze overweg is gelegen vlak bij het nieuwe zwembad en Lakeside Paradise ( het paradijs voor surfers). De trein komt minstens vier maal per uur langs deze overweg.  Vlak achter deze overweg wordt een héél nieuw dorp gebouwd. Ik kan maar niet begrijpen dat ze voor die simpele maar gevaarlijke oplossing gekozen hebben. Het is een druk bereden weg waar ook veel kinderen langskomen op weg naar het zwembad. De trein heeft wel nog geen snelheid want hij is amper het station uit en het volgende station nl Duinbergen ligt vlakbij en daar houdt hij ook altijd halt. Maar toch ...

trein.JPG

Met die trein ga ik morgen mijn schrijfzoon Marc bezoeken in Lokeren. Het heeft wat voeten in de aarde gehad eer ik die trip kon doen. Hij was jarig op 12 januari en het was afgesproken met de begeleidster ( hij zit in het systeem begeleid wonen) dat ik die dag op de koffie kwam. Ik heb het helaas moeten uitstellen omdat ik er te ziek voor was. Een nieuwe datum werd zaterdag 17 januari, hoewel achteraf bleek dat ik nog helemaal niet genezen was  zou ik toch gegaan zijn. De ontgoocheling voor een tweede uitstel zou zeker groot geweest zijn voor hem.

Maar het is weer niet gelukt want toen ik de uren van de trein opvroeg moest ik liefst drie keer overstappen om in Lokeren te geraken en ipv van anderhalf uur kwam er driekwartier bij! Wat bleek: dat weekend reed de trein van Oostende naar Antwerpen over Mechelen en niet over Lokeren en Sint Niklaas zoals gewoonlijk.

Ik kon wel in Lokeren geraken  maar het begon al met overstappen en (lang) wachten in Brugge op de trein Oostende- Antwerpen. Dan overstappen in Gent voor de trein richting Dendermonde. Daar weer overstappen op de trein naar Zele  met een stop in Lokeren. Dat zag ik helemaal niet zitten en dus lastte ik die uitstap maar af en Marc had hier begrip voor. Hij weet dat het anders met één overstap kan omdat hij zelf al eens naar Knokke is gekomen met de trein.
Dus wordt het nu morgen en hopelijk zonder problemen. Ik heb in elk geval de NMBS nog eens geraadpleegd! De vernieuwingen bij de NMBS lijken me tot nu toe geen al te groot succes. Ik heb de laatste tijd al meerdere keren ondervonden dat die uur wijzigingen  het niet gemakkelijker maken en soms moet je héél lang wachten op een aansluiting. Op die manier vangen ze zeker de vertragingen op ?

Laat het weer ook maar wat inschikkelijk zijn. Vandaag heb ik de fiets uitgehaald om dichtbij wat boodschappen te doen. Het was best te doen vooral omdat het zonnetje scheen. Enne ik was van kop tot teen goed ingeduffeld, hahaha! Om lange ritten te doen is de lucht nog veel te koud , er moeten eerst nog wat graadjes bij komen .   

trein1.JPG

19:06 Gepost in vrienden, Vrije tijd | Commentaren (10) | Tags: trein, schrijfzoon, fiets |

Commentaren

Hallo Magda.
Dat dorp naast de spoorweg lijkt mij ook een gevaarlijke onderneming.
Leentje en ik komen ook graag naar knokke. We willen volgende keer eens met de trein komen, maar ik weet niet meer of dat een goed idee is. Als die verbinding (Antwerp-centraal - Knokke) rechtstreeks kan, dan doen we het misschien nog wel.
Zou het kunnen dat het voor jou beter is om naar Antwerpen te treinen, en van daar uit naar Lokeren?
Lieve groetjes vanuit Merksem - Antwerpen,
Joris

Gepost door: Gidsjoris | 21-01-15

Reageren op dit commentaar

@Joris, eerst naar Antwerpen en dan terug ? Dat is wel een grote omweg ! Ik denk dat het eenmalig was ,misschien waren er werken op de lijn en moest ik daardoor zo'n omweg maken. Ik was gisteren naar Lokeren en met één overstap in Gent was ik er.
Er is geen rechtstreekse trein van Antwerpen naar Knokke. Ofwel moet je in Gent overstappen op de trein van Genk(limburg) naar Knokke ofwel doorrijden tot in Brugge en daar overstappen op de trein naar Knokke.

Gepost door: magda | 22-01-15

naar Lokeren....het lijkt wel een expeditie Magda

goede reis en veel plezier met je schrijfzoon..

groeten

Gepost door: willy | 21-01-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ja daar leek het vorige zaterdag op! Maar ondertussen ben ik er op anderhalf uur en één overstap geraakt!

Gepost door: magda | 22-01-15

t lijkt me gevaarlijk zo dichtbij een nieuwe woonwijk
maar slagbomen en lichten moeten toch voldoende zijn om mensen te waarschuwen

ondertussen ben je al bij je schrijfzoon, geniet van elkaars gezelschap

Gepost door: fotorantje | 21-01-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik heb genoten van het dagje met Marc.
Slagbomen en lichten ...dan heb je nog niet gezien hoe ze gewoon slalommen om toch over te steken!! Vooral fietsers en voetgangers! De trein rijdt daar niet erg vlug maar toch blijft het gevaarlijk.

Gepost door: magda | 22-01-15

Overwegen zijn sowieso altijd gevaarlijk, ben ook nooit gerust als ik erover moet, kijk een paar keer beide kanten op. Jaarlijks gebeuren er toch een aantal ongevallen.
Hoop dat je ongehinderd in Lokeren geraakt bent.

Gepost door: Mieke | 21-01-15

Reageren op dit commentaar

@MIeke , ik heb het ook niet begrepen op overwegen , ik denk altijd moesten die lichten en bellen nu eens niet werken als de trein er aankomt...
Ondertussen heb ik een voorspoedige reis naar Lokeren gehad.

Gepost door: magda | 22-01-15

Het is overal wat met die treinen.. hier zijn de prijzen enorm gestegen merkte ik vorige week.. en bij jullie bezuinigen ze duidelijk weer anders. Pff.. waren ze maar nooit met die Fyra begonnen.. beide bedrijven, zowel de NS als de NMBS, moeten nu overal schrapen en schrappen om dat miljoenenverlies goed te maken.. en dat komt nooit ten goede van de reizigers hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-01-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, sedert de veranderingen van uurroosters en afschaffen of verminderen van treinen vanaf december is het overal chaos. Tot het laatste ogenblik moet je op nagaan of de trein wel rijdt en in de stations moet je de monitors in de gaten houden. Ik vraag me af waarom alles zonodig moest veranderen. Klantvriendelijk is het zeker niet . Ik geniet nu van het seniorentarief maar in wezen is een gewoon ticket redelijk duur.

Gepost door: magda | 22-01-15

De commentaren zijn gesloten.