23-01-15

Heen en terug met de trein

De heenreis verliep zonder problemen met de trein Knokke-Genk. In Gent moest ik overstappen op de trein Oostende-Antwerpen en die stopt oa in Lokeren. Twintig minuten wachten op aansluiting. Ik kan jullie verzekeren dat wachten bij vriestemperaturen je het erg koud krijgt. Gelukkig is er op dit perron ( 1 en 2) een koffiebar. Ik kocht me een croissant ('k had niet gegeten die morgen) en een thee. Welgeteld 1 uur en 40 minuten duurde de reis. Vòòr de invoering van de nieuwe treinregeling duurde diezelfde reis 1 uur en 15 minuten.

In de namiddag stapte ik in Lokeren op de trein Antwerpen-Oostende met een overstap in Brugge waar ik enkel 5 minuten moest wachten op aansluiting. Dat wil zeggen dit was zo voorzien,  maar de trein bleef nog 10 minuten staan vooraleer die zich in beweging zette. Blijkbaar verliep de ontkoppeling niet zo goed ( een deel naar Knokke en een deel naar Blankenberge). Ook was er even paniek bij de reizigers omdat er overal op de wagons stond dat de trein naar Blankenberge reed. Normaal rijden de eerste drie à vijf wagons naar Knokke en de laatste drie à vijf wagons naar Blankenberge. Uiteindelijk reden we dus wel de goede richting uit niettegenstaande het lichtscherm in de wagons zei "U bevindt zich op de trein  naar Blankenberge". Reizigers die reeds op de trein zaten toen de conducteur omriep dat de laatste drie wagens naar Knokke reden, verwittigden iedereen die nadien op de trein stapte. Van solidariteit gesproken! De terugreis duurde één uur en vijfentwintig  minuten( die tien minuten vertraging in Brugge meegerekend.

Op de terugreis zat ik in een nieuwe versie van wagons. Ik noem het een zwevende trein. Je hebt het gevoel dat de trein over de sporen glijdt en je wordt niet dooreen geschud. Comfortabele zitplaatsen ook. Op een groot scherm kun je de route van de trein volgen en ook zien of hij vertraging oploopt. Bij knooppunten staan de aansluitingen voor andere treinen eveneens vermeld. Als het goed is mag dit ook vermeld worden !

Ik heb me beziggehouden om foto's te maken van het voorbijglijdende landschap. Verwacht geen superfoto's .

 

trein2.JPG

De hele dag geen zon gezien maar tegen de avond was er een prachtige zonsondergang

trein3.JPG

 

trein11.JPG

Een paar watertorens kon ik vastleggen. Het was werkelijk mikken want de trein reed toen erg snel.

trein4.JPG

We naderden Gent...

trein9.JPG

trein1.JPG

trein10.JPG

Goederenwagons

trein5.JPG

trein6.JPG

Altijd woningen langs een spoorberm

trein8.JPG

Perron in Gent. Ik zat lekker in de warmte want ik moest in Gent niet overstappen! Mijn oog viel op de houten biels op een tussenperron. Overal worden die nu vervangen door betonnen biels en die werken brengen ook dikwijls vertragingen mee.

trein12.JPG

Eenmaal over de brug waar de Leie onder stroomt werd het te donker om nog foto's te maken. Het lijkt me dat het spitsuur was aan het aantal auto's te zien.

trein14.JPG

En toen installeerde ik me lekker in de comfortabele zetels tot in Brugge. Daar mocht ik met een ouder treinexemplaar naar Knokke -eindstation- rijden .
De auto wachtte op me op de parking naast het station. Vijf minuten later was ik thuis, moe maar tevreden over de voorbije dag.

trein13.JPG

 

19:48 Gepost in vrienden | Commentaren (3) | Tags: marc, schrijfzoon, lokeren, trein |

Commentaren

Watertorens?? spaar jij die ook? ;-)
Het is altijd wel een gedoe met die treinen.. maar dat vind ik niet zo erg.Maar dat ze zo verschrikkelijk dúúr geworden zijn, dat doet m'n zuinige hartje wel pijn hoor! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-01-15

Reageren op dit commentaar

Zoals gewoonlijk een heel avontuur als je met de trein reist. Zolang je je kunt bezig houden en geen kou hebt is het goed. Mooi die watertoren! Ik heb hem ook al eens van uit de trein gefotografeerd.

Gepost door: Emmy | 25-01-15

Reageren op dit commentaar

t blijft beetje avontuurlijk met de trein reizen, je weet nooit wat te verwachten
lang wachten tussen twee treinen in is nooit leuk, t beste dat je dan kan doen is wat dat jij deed, een koffietje halen of zo

Gepost door: fotorantje | 26-01-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.