24-01-15

zon en sneeuw

Het is bijna niet te geloven dat er zo'n verschil in weertype kan zijn in een landje waar je op één dag van Oost naar West en van Noord naar Zuid kunt rijden.

Op het nieuws niets anders dan sneeuwbeelden en ook sneeuwellende. Aan de kust echter is het de hele dag zonnig gebleven . De wind moest je er bij nemen en die was echt scherp.
Ik heb ervan geprofiteerd om wasmachines met lakens en kleingoed te laten draaien en buiten te hangen. De lakens waren droog en de rest was ja en nee droog en heb ik nog even op een wasrek gehangen. Het hele huis ruikt fris !

zon.jpg

De bovenste foto is in de voormiddag genomen en de onderste in de namiddag.

zon1.JPG

19:33 Gepost in het weer | Commentaren (12) | Tags: het weer, wasgoed, zon |

Commentaren

hier was de sneeuw snel weg en kregen we een vrij aangename dag...

je terugreis van Lokeren is wel probleemloos verlopen..

mooie collage van die blauwe luchten

groeten

Gepost door: willy | 24-01-15

Reageren op dit commentaar

@ Willy, het was werkelijk een dag waarvan er nog veel mochten volgen. Zo mag de rest van de winter verlopen ! Maar helaas het was weer van korte duur. In elk geval bracht de frisse geur van de lakens ook in huis een beetje voorjaar.

Diezelfde dag dat ik terugreisde naar Knokke,reisde een neef van mij ( achteraf pas vernomen)huiswaarts van Knokke naar Brussel. Vanaf Gent was de trein opeens een boemel!!! Ook leuk om dat mee te maken op zo'n grote lijn Knokke-Genk.

Gepost door: magda | 28-01-15

Spijtig van de ellende die er bij die sneeuwtoestanden kwam kijken maar toch zat ik watertandend naar het nieuws te kijken. Hier ook nog geen onnozel vlokje sneeuw gezien :-( Wel speciaal hé, zo'n mini landje met zoveel variatie in het weer :D
Potverdorie, de lakens buiten laten drogen...ge zijt er heel vroeg bij :-)

Gepost door: bea | 24-01-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, Als de gelegenheid zich voordoet dan moet je ervan profiteren hé! De frisse lucht die uit die lakens kwam was om te zoenen, hihihi!

Gepost door: magda | 28-01-15

't Was hier op één dag op één plek al zo wisselvallig! 's Nachts zag ik het wit worden toen ik naar de wc ging.. en het sneeuwde als een gek. Maar een fotootje heb ik er niet van kunne n maken want toen ik vanmorgen opstond was alles al zowat weer weg. De rest van de dag was zonnig inderdaad.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-01-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, niet dat ik er zo erg naar verlang ,maar ik zou toch wel eens hier een dag met sneeuw willen meemaken

Gepost door: magda | 28-01-15

Wij hadden ook een mooie zonnige dag. De sneeuw die 's nachts gevallen is was gauw weg.

Gepost door: Emmy | 25-01-15

Reageren op dit commentaar

@Emmy, maar je hebt toch een keertje sneeuw gezien !

Gepost door: magda | 28-01-15

t verschil is enorm groot hé
terwijl veel bezig waren over de sneeuw hebben wij niks gezien

Gepost door: fotorantje | 26-01-15

Reageren op dit commentaar

@Antje , op het nieuws en in de krant alsmaar over die sneeuw maar ze vergeten erbij te zeggen dat er ook plekken zijn in Belgie waar geen enkele vlok valt! Nu, ik verkies toch een dagje met zon zoals op die zaterdag.

Gepost door: magda | 28-01-15

Hier was het mist, regen en natuurlijk die sneeuw. Neen hier helemaal geen zon gezien.
Vandaag is het weer net hetzelfde, enkel de sneeuw ontbreekt, zelf verschillende wegen zijn hier afgesloten voor alle verkeer, en dan spreken ze van de charme van het platteland...
Geef mij maar uw vlakke land Magda!
Groetjessssssss

Gepost door: greta | 26-01-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, de kust heeft echt zijn eigen micro klimaat en de winters zijn hier meestal niet zoals in het binnenland. Storm en regen zwakken af en verdwijnen in zee. Hier is er echter altijd wel wind. Overstromingen zijn er hier ook zelden. Dan spreek ik niet van mijn ondergelopen tuin en het water in mijn tuinhuis. Dat heeft meer te maken met de streek zelf. Heel lang geleden liep er hier ergens een beekje . Er zijn nog overblijfselen terug te vinden een paar honderd meter richting kust in een weiland . In het midden van het weiland is een soort glooiing en telkens als het veel geregend heeft zie je een beekje ontstaan. Toen de kinderen nog klein waren gingen ze daar zelfs op gaan schaatsen in vrieswinters. Deze winter zag ik ook water staan bij buren waar er anders nooit water stond en zelfs in mijn vroegere grote tuin met de grote( natuurlijke, en overblijfsel van een beekje) vijver achteraan die tuin. Die liep bijna over.

Gepost door: magda | 28-01-15

De commentaren zijn gesloten.