27-01-15

telefoongesprek

 

Deze morgen om 10 uur rinkelt de telefoon

wereld.jpg

-Hallo

+---

-Hallooo!

+Bent u mevr Magda...?

-Ja !

+Goeie morgen mevrouw. Is dit nummer uw telefoonnummer 050/....

-Ja (Kieken ik zou anders toch niet opnemen, dacht ik! )

+Mevrouw we wilden nazien of u mevr...bent en of dit uw telefoonnummer is want we hebben hier een pakje voor u liggen en we willen toch dat het op het juiste adres toekomt

-ahzo ( heb je dan ook mijn adres dacht ik, want ze vroeg het niet). Welk pakje bedoelt u? Ik ben me niet bewust dat ik iets besteld heb.

(Maar ik dacht, heb ik dan toch tweemaal die pannenset besteld voor één van de kinderen. Want eerst lukte het niet wegens niet meer voorradig. Een paar dagen later kon de bestelling wel doorgaan want toen waren ze weer voorradig en ik heb die pannen ook al probleemloos ontvangen. Maar wie weet ging die eerste bestelling toch nog door)

+ U hebt een tijdje terug een bestelling gedaan.

-Wanneer en wat heb ik dan besteld ?drong ik aan.

+U hebt meegedaan aan een wedstrijd ( dus toch geen bestelling)en nu ligt er hier een pakje voor u.

- Een wedstrijd ,zegt u, welke wedstrijd dan en wanneer?

Ik begon in vorm te geraken en nu ging ik die vrouw eens tot het uiterste drijven. Ik weet pertinent dat ik aan geen enkele wedstrijd heb deelgenomen. Ik wilde nu zeker weten wat er achter stak, eerder legde ik de telefoon niet toe.
Ze had me uit de douche gehaald en ik stond daar met een handdoek rond me gewikkeld. Bepaald niet gezellig , maar haar zou ik doen zweten.

+Wel twee jaar ( !!!) terug deed u mee aan een wedstrijd (toch maar niet zeggen welke wedstrijd) en nu mogen we u een pakketje toesturen.
 
-Bent u wel zeker bij de juiste persoon te zijn.

+Ja .Wij mogen u een pakketje toesturen met een miniatuurauto uit de reeks van kuifje! Waarlijk een verzamel stuk.

-En dat stuurt u me gratis op zelfs als ik u zeg dat ik aan geen enkele wedstrijd heb deelgenomen nu niet en twee jaar geleden niet (grijns grijns)

+Ja inderdaad, bij aflevering zal er een overschrijvingsformulier bijsteken om 4.99 euro verzendingskosten te betalen.

-Jamaar, dat is dan ook niet gratis hé en dan hang ik wellicht vast aan één of ander abonnement en staat er ergens in kleine lettertjes dat ik met een schrijven dit abonnement moet opzeggen.

+ O u mag  het zo niet bekijken want je kunt ten allen tijde een brief sturen dat je niets meer wilt ontvangen.

- Dus toch een abonnement . Kijk mevrouw , u draait ferm rond de pot . Tot nu toe hebt u nog  steeds niet gezegd welke firma u vertegenwoordigt en wat u me wilt aansmeren. Ik hoef het niet meer te weten en u hoeft helemaal geen pakketje naar me op te sturen.

Ik hoorde ze aan de andere kant van de lijn nog zeggen dat het een unieke kans was ...maar dan heb ik de telefoon toch toegelegd en ben ik me gaan opwarmen onder de douche aan een flinke straal warm water .

Twee dagen geleden was het een dame die me telefonisch de voordelen van een abonnement van Knack uiteenlegde. Ik heb ze ook laten vertellen en vertellen en  zij was werkelijk op dreef ...tot ik haar zei dat ik niettegenstaande  al het interessante nieuws dat ik in Knack kon lezen en al de cadeautjes die ik er bij kreeg helemaal geen abonnement wilde .

Wie is de volgende beller ? Het is voor mij een goeie oefening om de spreker of spreekster lang aan het lijntje te houden hahaha!

 

ALL-tip08-telefoon.gif

 

 

 

19:57 Gepost in grappig | Commentaren (18) | Tags: eclame, telefoon |

Commentaren

Och.. dat stadium ben ik allang voorbij hoor.. de lol ging er vanaf.. zíj zijn met meer en houden het langer vol dan wíj. Na een ferm 'geen interesse' laat ik ze niet eens meer uitspreken en hang gewoon op, zónder te luisteren wat ze allemaal nog meer voor noten op hun zang hebben. Tijd is óók geld.. zelfs voor mij!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-01-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik zal het wel beu worden als ik veel opgebeld wordt en dan vlug toeleggen. Maar deze keer was het zo dubbelzinnig en soms waren haar antwoorden zo idioot dat ik echt wel wilde weten waarover het uiteindelijk ging. Ik weet het in feite nog niet. Ik veronderstel dat het om een boekenreeks gaat. Hoewel ze duidelijk Nederlands sprak denk ik toch dat het om een callcenter gaat met een vrouw die juist genoeg Nederlands kende maar niet buiten het van buiten geleerde lesje kon reageren. Och ik heb tijd om te luisteren en het kost me niks. Alleen hun rekening zal oplopen als ik hen bezig hou ;-)

Gepost door: magda | 27-01-15

Reageren op dit commentaar

goed gedaan Magda!!
zelf heb ik daar geen last meer van, neem gewoon geen telefoon op met onbekende nummers

Gepost door: fotorantje | 28-01-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, dat zou ik ook doen maar ik heb enkele vrienden die een prive nummer hebben en dan komt er enkel "withheld" op zodat ik niet weet of het zij het zijn of een of andere firma. Want meestal gebruiken die firma ook een prive nummer zodat je hen niet kunt terugbellen.

Gepost door: magda | 28-01-15

Zelfs op een meest welgezinde dag kan ik het niet opbrengen om te blijven luisteren naar zo'n gezwets. Ik ben ondertussen zelfs al zo onbeleefd om zonder boe of ba de telefoon af te duwen van als ik doorheb dat het verkopers of iemand van een callcenter is. Ik zal hout vasthouden maar ondertussen is het al lang geleden dat ik zo iemand aan de lijn had ;-) Kan ook zijn omdat ik niet opneem als het een 'privénummer' is :-)

Gepost door: bea | 28-01-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik kan niet zeggen dat ik veel last heb van dergelijke telefoons. Ik had recent een bestelling gedaan via Libelle van een set pannen voor de kinderen. Je weet maar nooit of dit nu een uitvloeisel was van die bestelling. Deze keer luisterde ik ook lang omdat het allemaal zo onwaarschijnlijk klonk .Zoals ik al schreef bij Fotorantje heb ik enkele kennissen met een privénummer. Ik zal met hen een afspraak maken om op een bepaalde manier te bellen. Ik denk dat West Vlaanderen nu aan de beurt is om je te overvallen met dergelijke telefoons. Ik las onlangs dat dit hun manier van werken is.

Gepost door: magda | 28-01-15

veel last heb ik er niet van Magda, maar als het voorvalt kan ik bijzonder kort zijn aan de telefoon..

je kan er je moeilijk tegen beschermen, omdat als bv firma A je gegevens kent ze die door verkopen aan andere firma's...

hetzelfde gebeurt eigenlijk als je ongevraagd geadresseerde reclame krijgt met de post..

als je een klantenkaart hebt bij een supermarkt bv, kent men je koopgedrag en die gegevens worden vaak aan derden meegedeeld...

bij jou zijn ze nu wel gewaarschuwd...

groeten

Gepost door: willy | 28-01-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik en lang gespaard gebleven van zo'n telefoontjes en meestal maak ik me er ook vlug en beleefd vanaf. Maar deze keer was het zo verwarrend dat ik toch wel even luisterde.
Dat heb ik ondervonden dat ze je gegevens gebruiken als je met je kaart besteld. Ik kocht onlangs een microcombi oven in de Krefel. Geloof het of niet maar diezelfde avond vond ik reclame van microgolfovens van Krefel in de marge op facebook!!

Gepost door: magda | 28-01-15

Die van dat pakje heeft die een Nederlands accent ? Gisteren en vandaag 2 keer belgerinkel tweemaal had ik meegedaan aan een enquete ? ? ? Doe ik nooit .... Tweemaal lag er ook een pakje op me te wachten en zou ik alleen maar de verzendingskosten moeten betalen ik trap daar niet en maak er korte metten mee. Gisteren belde ze zelfs onmiddellijk terug toen heb ik onze zoon laten opnemen

Gepost door: merel | 28-01-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, inderdaad met een Nederlands accent. Maar ik betwijfel of het inderdaad een Nederlands vrouw is ,wellicht een callcenter ergens ver van hier! Want ze geraakte gewoonweg in de war toen ik vragen stelde die ze niet goed begreep.

Gepost door: magda | 28-01-15

Tsss... Nu wou ik je net eens opbellen, Magda. Maar ik zal dat toch maar niet doen. Ik heb toch geen pakketje om je op te sturen. :-)
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 28-01-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, jammer toch voor mij!!

Gepost door: magda | 28-01-15

Je kunt je inschrijven op een lijst en zodoende nooit meer gebeld worden voor reclamedoeleinden.

https://www.bel-me-niet-meer.be/

Gepost door: Benjamin | 28-01-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, dank voor de tip. Is dit te vergelijken met de Robinsonlijst?

Gepost door: magda | 28-01-15

Ben ook al dikwijls lastig gevallen door die ambetanterikken. Ik begrijp dat die mensen ook hun werk moeten doen, maar dat loopt soms echt de spuigaten uit.
Vervelend is dat, ik werd hier vorige week ook opgebeld door iemand die zei dat ik had meegedaan aan een wedstrijd en een mini gewonnen had. Maar na een tijdje kwam de aap uit de mouw en wilden ze me een nieuwe autoverzekering aansmeren. Schandalige praktijken.

Gepost door: Mieke | 28-01-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik zeg altijd "voor niks bestaat niet" , er steekt altijd wel iets achter. Ik geloof dat ze overal erg werkzaam zijn als ik de reacties lees. En in feite zijn ze grof aan het worden door te zeggen dat je een enquete hebt ingevuld of meegedaan hebt aan een wedstrijd. Zouden mensen zich daardoor laten overdonderen? Ik ga de raad van Benjamin opvolgen.

Gepost door: magda | 28-01-15

Wij worden er ook soms mee geconfronteerd. Meestal wimpel ik ze snel af met hun duidelijk te maken dat ze hun tijd verliezen, soms begin ik te zwanzen, maar nooi hap ik toe.
Ik vind het soms ergerlijk dat sommige bellers 1 keer laten rinkelen en inhaken, waarschijnlijk omdat zij een quotum moeten halen.
Tegenwoordig is het wel heel dikwijls!

Gepost door: Gidsjoris | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris , ik hou het over het algemeen ook nooit zo lang vol. Maar ik begon te twijfelen omdat ik een tijd ervoor wèl een bestelling had gedaan en ik dacht misschien gaat het daarover. Soms vragen ze achteraf wel eens of je tevreden was met hun service. Maar hoe langer het gesprek duurde hoe dwazer het werd. Dat van dat 1 keer bellen heb ik ook al gehad en iedere keer zie ik op het telefoonschermpje staan withheld of privé. Zou best kunnen dat het is om aan hun quotum te geraken. Als dat bellen te bar wordt volg ik de raad van Benjamin op.

Gepost door: magda | 30-01-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.