28-01-15

ooievaar

 

ooievaar_4.png

 ooievaar( klik)

Verleden jaar vertelde ik dat er op verschillende plaatsen in de gemeente bovenstaande plakkaten zouden gezet worden. Wegens de herschikking en vernieuwing van het reservaat kunnen de ooievaars zich daar niet meer nestelen. Veel ooievaars zijn elders ondergebracht maar een deel is hier gebleven. Sedertdien zien we hier regelmatig ooievaars overvliegen of op daken zitten . De bedoeling van die borden is om de autobestuurders te verwittigen voor overstekende ooievaars. Ze moeten voorkomen dat autobestuurders tegen ooievaars aanrijden.


De uitleg die de gemeente toen hiervoor gaf plaats ik hier nog eens:

"Het gemeentebestuur plaatst ‘ooievaarsborden’ langs de Graaf Jansdijk, de Hazegrasstraat ter hoogte van de aansluiting met de Sluisstraat en langs de Sluisstraat zelf. De borden moeten de bestuurders wijzen op het potentieel gevaar van de ooievaars. Deze locaties zijn namelijk geliefkoosde plaatsen voor de dieren om dagelijks te rusten of foerageren, alleen of in groep. Ook laten andere vogels zich er gewillig voederen. Daardoor kunnen ze een gevaar betekenen voor het wegverkeer omdat ze laag over de weg vliegen of met hun indrukwekkende verschijning bestuurders doen schrikken of afleiden. "Gemeentebestuur Kn-H

Niet ver bij mij vandaan staat ook zo'n plakkaat aan de rand van een weide en daar deden we een beetje lacherig over. Die weide ligt nogal een eind van het Zwin. Maar maandag zag een vriendin die een paar straten verder woont een ooievaar wandelen vòòr haar deur en in haar tuin. Zij bezorgde me bijgaande foto's. Bij het Zwinreservaat wandelden de ooievaars ook zo op straat tussen de geparkeerde auto's door en ze stoorden zich geenszins aan mensen . Deze vond de straat wellicht gelijkend op zijn straat( beide straten zijn overblijfsels van straten aangelegd tijdens wereldoorlog II ).

 

ooievaar.jpg

23:29 Gepost in dieren, grappig | Commentaren (13) | Tags: ooievaar, zwin, wandelen |

Commentaren

Hoe mooi! Zou willen tekenen om een ooievaar in de tuin op bezoek te krijgen :D Die borden zijn niet overbodig, hopelijk wordt er ook rekening mee gehouden. 't Zou zonde zijn als zo'n vogel omver zou gereden worden.

Gepost door: bea | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

Oei Magda ! De ooievaar op bezoek in jullie straten. Als daar maar geen kindjes van komen ! Ik zou toch maar eens in de tuin gaan kijken of ze bij jou geen pakje hebben achter gelaten. :-)
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

Als je zo'n wandelaar in het straatbeeld ziet opduiken kijkt een mens daar toch even van op. Nu ja, zolang hij geen babytje bij je aflevert …

Gepost door: Benjamín | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

bij het eerste plaatje dacht ik dat je er een kleinkind bij had.....

prachtig om zoiets te zien Magda

prettige dag

Gepost door: willy | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

Dat is geluk hebben Magda om zo mooi die ooievaar op de foto te krijgen.
Prachtige vogel en heel mooie foto's.
groetjesssssssss

Gepost door: greta | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

Fantastisch als je zoiets voor je lens krijgt. leuk dat je die foto's van je vriendin met ons gedeeld hebt. Ik heb een beetje een fobie voor vogels maar een ooievaar vind ik toch wel heel mooi.

Gepost door: Mieke | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

Het ís dat ik uit ervaring weet dat die beesten vaker in de bebouwde kom opduiken.. anders zou je bijna denken dat het geshopte foto's waren hè! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

Zo sierlijk! Ik hou van die grote elegante vogels.

Gepost door: Gidsjoris | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

een wandelende ooievaar zo vlak bij , ja zeg dat kom je niet dikwijls tegen

Gepost door: merel | 29-01-15

Reageren op dit commentaar

Wat een super foto's, die wandelt daar zo fier, zou hij een babytje brengen.

Gepost door: emily | 30-01-15

Reageren op dit commentaar

Wat leuk dat die daar gewoon kunnen wandelen, en als je dan je camera in de hand hebt, is het feest ;-)

Gepost door: Roysfoto | 30-01-15

Reageren op dit commentaar

de feeds komen weer niet binnen en dan loop ik achter :-)
dus even bijkijken en lezen nu

grappig zicht toch, zoals die daar een wandeling doet

Gepost door: fotorantje | 30-01-15

Reageren op dit commentaar

Iedereen vindt ooievaars prachtig om zien en als ze zo vlak voor je neus lopen te paraderen dan ben je toch onder de indruk van de statige tred en de zelfzekerheid waarmee je ze ziet stappen. Het wordt aan de burgers gevraagd om bij het zien van die dieren dit te melden aan een natuurpunt. Zo kunnen ze in kaart brengen waar deze vogels wandelen, rusten en eten. Niet ver van deze plek is een weide waar ze met tientallen landen en daar rusten en eten. Wellicht wilde deze ooievaar een beetje alleen zijn en is hij in zijn eentje een wandeling aan het maken!

Gepost door: magda | 02-02-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.