02-02-15

solden en sport

Ik zag het helemaal niet  zitten- toen mijn logje over de solden zaterdag zomaar verdwenen was - om diezelfde avond opnieuw te beginnen. Op het ogenblik dat ik het postte was mijn pc precies een flikkerlicht: aan -uit, aan -uit . Kwam het door het onweer of was er een mankementje aan de pc. In elk geval sloeg het contact met internet ook " aan en uit". En toen ik merkte dat het logje nergens terug te vinden was, heb ik er die avond de brui aan gegeven.

Gisteren, zondag, kwamen de kleinkinderen op bezoek samen met hun ouders en hun oma. Haar man is een maand geleden plots overleden. Verandering van omgeving en wat bijpraten over alledaagse dingen zal haar wel deugd gedaan hebben, terwijl zoon en schoondochter boodschappen deden in Sluis. Wij bleven gezellig thuis veel te bar weer, maar zodra het beter weer is gaan we samen eens op stap. Ik wil haar graag helpen om die eerste erg moeilijke  periode te overbruggen.

Vandaag was het met tussenpozen droog maar afwisselend kregen  we regen en flinke hagelbuien. Gezien het deze namiddag koersbal was en dit binnen wordt gespeeld trok ik deze namiddag naar de sporthal in Westkapelle. Er wordt wel eens gezegd "ze hebben het zot in hun gat"  als er wat veel gegekscheerd wordt of moppen verteld worden, maar vandaag was dit maar al te waar. Wees gerust er werd ook nog " serieus" gespeeld ! De namiddag vloog voorbij en omstreeks 17 uur reden een vriendin en ik in een enorme hagelbui huiswaarts! Het was op slag avond! Het kan best dat er deze nacht wat sneeuwt valt aan de kust. De buiten thermometer wees  deze avond 0°

Balk%20koopjes.jpg

O ik ging eigenlijk vertellen over die solden. Wel, zaterdag was het rond halftwaalf mooi weer en ik dacht " dan doe ik nu de nodige boodschappen, kijk ik nog even of er nog mooie solden te rapen vallen in de E5 en gezien deze winkel vlakbij de zee ligt, kan ik nog een strandwandeling maken ook!"

Ik was dit jaar nog niet gaan winkelen tijdens de solden omdat ik er vooreerst te ziek voor was en er nadien ook geen zin in had. Maar dat mooie weer van die middag deed me goesting krijgen om toch even te gaan kijken. Niet te geloven wat ik nog allemaal vond!  Meestal moet ik er toch vroeg bij zijn wil ik iets in mijn  maten vinden. Nu had ik keuze te over. Ik was op zoek naar een lange broek en de winkeldame die klanten helpt met uitzoeken naar de juiste maat, kwam me helpen . Ze bracht een zestal broeken naar het pashokje en twee ervan zaten me perfect. Niet eens een zoom inleggen zelfs. Ach en dan vond ik een paar pullovers, een paar zomerbloesjes en een paar topjes. Allemaal met een serieuze afprijzing en aan de kassa nog eens 20% er af omdat het de laatste soldendag was! Enne...wat ook leuk was...het was niet eens druk in de winkel!
Minder leuk was het toen ik buiten kwam: een ware storm van hagel !! Geen strandwandeling  dus en maar recht naar huis dan. Ik voelde ook mijn maag knorren, het was al 15 uur . Ik had de tijd uit het oog verloren met graaien in de winkelrekken  !!!

 

19:25 Gepost in Actualiteit | Commentaren (14) | Tags: het weer, solden, sprotnamiddag |

Commentaren

Leuk solden hé Magda,gelukkig dat je maag ging knorren van de honger anders was je daar nog koopjes aan het doen.
Groetjes Omaatje.

Gepost door: Omaatje | 02-02-15

Reageren op dit commentaar

@Omaatje, en of het leuk was: op de solden prijzen nog eens 20% vermindering ! Zolang ik rond keek voelde ik de honger niet maar eenmaal de buit binnen kreeg ik slappe benen van de honger, hahaha. Ik heb echt alleen maar de solden afdeling gedaan en heb niet naar de nieuwe collectie gekeken. Er hing nog zoveel dat ik me afvraag of ze wel iets verkocht hebben tijdens de solden maand.

Gepost door: magda | 02-02-15

Reageren op dit commentaar

je bent dus weer als nieuw voor weinig geld :-)

Gepost door: fotorantje | 03-02-15

Reageren op dit commentaar

@Antje , juist daarom ben ik zo tevreden. Het waren abnormale lage prijzen. Ik koop dikwijls een broek van een bepaald merk in de Inno. Ik stap er in en ben ermee weg. Ik moet er niks aan doen en ze zijn erg sterk. Maar daarvoor moet ik wel naar Brugge. Nu heb ik voor de prijs dat die broek kost bijna alles wat ik nu in de solden heb gekocht!!

Gepost door: magda | 03-02-15

Heb het lang geleden ook een paar keer gehad.. postje schrijven en alles weg.. en dat is ab-so-luut echt niet leuk nee.. eerdat je dan weer zin hebt om het overnieuw te doen pfff.. en het wordt ook nooit meer zo leuk of goed als die eerste keer vind ik.
Maar je vond toch weer de moed hè! :-)
Moed opbrengen om me naar een kledingzaak te begeven om allerlei spullen te passen, lukt mij nog mínder goed dan opnieuw een postje schrijven hoor..! ;-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 03-02-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik was al zo moe die avond en dan al dat werk voor niets. Ik denk dat het door het onweer kwam ,even stroom uit en weer aan. Niks te merken aan de klokken of wekkers ,maar juist genoeg om mijn logje de mist in te sturen.
Ik heb het wel verkort terug gemaakt want het is -zoals je schrijft- je kunt het niet meer zo weergeven als die eerste keer.
Ik ben niet echt een shopper daarom dat ik alles in één keer aankoop ,dan ben ik weer voor een tijdje gerust . Dat passen is me er teveel aan.

Gepost door: magda | 03-02-15

Goeie buit opgedaan Magda!
groetjesss

Gepost door: greta | 03-02-15

Reageren op dit commentaar

@Greta , zeker weten en dan nog op het onverwachts. Ik had echt nog een broek en een pull gewild maar omdat ik de solden gemist had door ziek te zien ,dacht ik ,laat me maar wachten tot de lentecollectie uitkomt. Zo'n koopjes laat je toch niet liggen hé! Ook omdat het kleuren waren die niet zo erg mode gebonden zijn.

Gepost door: magda | 03-02-15

Reageren op dit commentaar

je hebt de soldenperiode goed afgesloten Magda..

pech met dat logje, maar gelukkig draait alles weer normaal...

en van al die buien, hebben we hier niets gemerkt..

enkel zondag wat het rotweer...

prettige avond

ps: het lichtfestival is echt niet te doen met de trein en tram

Gepost door: willy | 03-02-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, geluk met de solden en wat minder met dat logje. Maar nu draait alles weer normaal. Zaterdag was het erg wisselend weer en meer dan één keer kregen we hagel ,regen en sneeuw. Echt rotweer. De zondag was het hier de hele dag duister, met regenvlagen en het was erg koud. Zij die toch naar de kust kwamen hadden geen parkeerproblemen!!
Ik geloof het dat het met het openbaar vervoer gewoon niet doenbaar was. Heb het de vorige editie een beetje meegemaakt. Met de auto ..daar had hier niemand zin in!

Gepost door: magda | 03-02-15

Leuk he als je zo onverwacht toffe batjes (koopjes) kan doen. Vind ik ook altijd heel tof en is ook heel goed voor de portemonnee. Zo blijven we meegaan met de trends zonder dat het ons pijn doet.

Gepost door: Mieke | 03-02-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, jaja dat waren eens serieuze batjes en dan nog onverwachts. Dubbel zo leuk als er geen gat in je portemonnee wordt geslagen. En zo kun je inderdaad de trends wat volgen !

Gepost door: magda | 03-02-15

De laatste dag van de solden lijkt wel de beste, Magda. En als een mens wat mooie koopjes heeft kunnen doen, dan neemt men een hagelbui er graag bij.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 03-02-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , mijn dag kon niet meer stuk ook niet door een hagelbui om U tegen te zeggen! Alleen vond ik het jammer dat ik mijn strandwandelingetje niet kon doen , zo fanatiek ben ik nu ook niet om in regen en hagel op het strand te lopen.

Gepost door: magda | 03-02-15

De commentaren zijn gesloten.