15-02-15

nog niet de oude...

 

Neen ik ben nog niet de oude. Maar heb toch al zin om te vertellen hoe ik het de laatste tijd gemaakt heb. Vooreerst dank ik iedereen die me beterschap wenste. Ik heb jullie bemoedigende woorden gelezen maar  voelde me te ziek om te reageren.

De schaal met die lekkere gebakjes was lange tijd het laatste wat ik gegeten heb en dat was op woensdag 4 februari.

Samen met een nicht was ik op bezoek bij een achternicht.  Zoals zo dikwijls gebeurt ziet de familie elkaar terug op ...begrafenissen. Daar wilden mijn nicht en ik iets aan doen. We zouden in 2015 de familiebanden(langs mijn moederszijde) een beetje beter aanhalen. Het achternichtje was samen met haar man al eens op bezoek bij mij in december 2014  en nu was er een tegenbezoek. Héél leuk en gezellig en met een kopje koffie en een gebakje ( ik koos die met advocaat en de helft van die in het midden ,iets met peer omdat ze zo aandrong)vloog de namiddag voorbij.

ziek,griep


Toen ik terug naar huis reed nadat ik mijn nicht aan haar woning had afgezet, voelde ik me zomaar verkouden worden en ik was nog maar pas verkouden geweest met complicatie van ontstoken ruggenwervels.
De andere dag voelde ik me niet lekker en tegen  de avond kreeg  ik koorts. Niet erg, een beetje verhoging. Voor mij geen goed teken want ik maak niet vlug koorts. De vrijdag morgen heb ik de dokter opgebeld . De griep...  gepaard met hevige spierpijnen, hoofdpijn, misselijkheid, overgeven...

Vijf dagen heb ik op kippensoep, thee en droge koekjes geleefd en veel geslapen. Hoe minder grieperig ik me begon te voelen hoe meer ik moest hoesten. De griep moet je gewoon uitzieken en toch had ik antibiotica gekregen omdat de dokter vreesde voor een longontsteking. Maar na die kuur bleef ik me niet lekker voelen. Dus terug naar de dokter. Ik moet nu andere antibiotica nemen tot de hoest verdwenen is. Elke dag 1 pil, ben al aan dag 3. Ik begin het verschil te merken. Hopelijk geraak ik die hoest vlug kwijt want alles doet pijn.

Ik heb geen griepspuit gehad( wegens allergisch ), wèl een spuit tegen zware verkoudheden.  De griep is zo besmettelijk dat dochterlief die wat boodschappen voor me deed en zorgde voor een grote pot kippensoep, drie dagen later zelf de griep kreeg en nu ook blijft sukkelen met een zware hoest!

~~~~~~

Wat doe je zoal als je wat beweging wilt tussen de slaapstonden...

...naar de vogeltjes kijken die aan de achterdeur graan komen pikken

birdies.jpg

...naar de silhouetten van de bomen kijken.
De treurwilg achteraan de tuin zit vol merels en meesjes
en zelfs een roodborstje laat zich zien.

De boom linksonder is precies een hand met een tekort aan vingerkootjes.

bomen.jpg

De lange hoge takken van de kerselaar dragen al flinke knoppen
en de magnolia is één en al bloemknop.

bomen1.jpg

Op een dag kwamen vier dikke duiven graan pikken!

dikke duiven.jpg

De buitenpoes "Streep" kwam regelmatig zijn bordje leeg eten.

streepje.jpg

Op een zonnige maar koude morgen was de hemel vol witte strepen.

wolken.jpg

Vandaag heb ik in de tuin hier en daar al een bloeiende krokus gezien!

lentecrocus.jpg

Nu nog die hoest kwijtgeraken...

 

 

 

20:06 Gepost in tuin | Commentaren (24) | Tags: ziek, griep |

Commentaren

De griep is geen lachertje, er is tijd nodig om daar van te bekomen. Hopelijk ben je snel terug de 'oude' ;-) en je dochter ook. Geen foto's van de taart te zien maar ik kan me er iets bij voorstellen :-)

Gepost door: bea | 16-02-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, bij het posten waren "de gebakjes" verdwenen! :-) ! Het was een ouderwetse griep zoals ik me als kind kan herinneren. Dagenlang ziek en slapjes.

Gepost door: magda | 16-02-15

Reageren op dit commentaar

't Wordt tijd dat de lente komt en de griep verdwijnt.
Ik ben er bovenop. Het moet wel, want overmorgen moeten we dat schilderij van het hoofdaltaar in de St.-Carolus Borromeüskerk wisselen.

Gepost door: Gidsjoris | 16-02-15

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, de dokters doen gouden zaken met die griepepidemie en de apothekers ook. Je mag dan een griepspuit gekregen hebben. Die werkte niet voor de griep die nu rondloopt. In elk geval ben ik blij dat het langzaam aan beter gaat want je bent niet in één twee drie weer huppeldepup!

Gepost door: magda | 18-02-15

Ach al 'n teken van leven, dat is goed Magda. Maar had je nu toch 'n griepspuit genomen, was je noch niet voldoende beschermd, nu blijkt dat de samenstelling van het vaccin die deze winter werd gebruikt, niet goed overeen komen met dat type griepvirus dat nu bezig is. Vandaar dus minder bescherming tegen infectie met het heersende griepvirus. Maar er zijn ook ontzettend veel mensen met longonstekking Magda, maar gelijk hoe, je voelt je ontzettend slecht in je vel, ja zelfs 'n heerlijk taartje laat je op zo'n moment aan je voorbijgaan.
Blij toch iets van je vernomen te hebben!

Gepost door: greta | 16-02-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, dat heeft de dokter me ook gezegd. De griepspuit is van een héél ander type . Ik heb wel een spuit gekregen tegen zware verkoudheden. Als het nu wat minder koud wordt en zonnig kon blijven dat scheelt al een heel stuk om je beter te voelen.

Gepost door: magda | 18-02-15

Ik ben hier wegens omstandigheden even niet geweest en wist niet dat je wat met de gezondheid kwakkelde, maar ik merk dat het de goeie kant met je opgaat, aangezien je alweer met verrukkelijk voedsel uitpakt.
Wat kunnen bomen er in de winter toch haveloos uitzien. Nog even wachten en dan ...

Gepost door: Benjamín | 16-02-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , ik ben al aan het kwakkelen sedert de Kerstperiode en dat is de schuld van de NMBS : Geen deftige wachtlokalen op de perrons en ik stond daar in de kou te wachten op aansluiting. 'k Zal de doktersrekening aan hen doorsturen :-)

Dat verrukkelijk voedsel was van vlak vòòr de griepaanval. Momenteel heb ik daar helemaal geen zin in!

Gepost door: magda | 18-02-15

Blij je terug te lezen Magda, zo'n griep kan heel lang in je kleren zitten, hoop dat je heel vlug van die nare hoest verlost bent.

Gepost door: Mieke | 16-02-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke ik het ondertussen al ondervonden dat vooral die hoest niet zo vlug wil wijken!

Gepost door: magda | 18-02-15

amai Magda je hebt het zwaar te pakken
hopelijk is het nu snel over

Gepost door: fotorantje | 16-02-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, het woordje" snel" staat wellicht niet in het woordenboek met ziektes. Dat huppeldepup gevoel heb ik nog niet gemerkt.

Gepost door: magda | 18-02-15

blij dat het toch beter gaat Magda...

en die krokussen stemmen mezelf hoopvol..

fijne avond

Gepost door: willy | 16-02-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, in de tuin begin je al goed te merken dat de lente in aantocht is. Maar ik kijk nog van achter glas naar buiten ;-)

Gepost door: magda | 18-02-15

Je hebt het goed zitten Magda gelukkig gaat het beter nu nog hopen dat met de nieuwe medicatie je hoest ook,weggaat

Gepost door: merel | 17-02-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, de nieuwe medicatie slaat aan, en het hoesten is verminderd. Maar zolang de snotters nog groen zijn is dat geen goed teken en blijf ik maar binnen.

Gepost door: magda | 18-02-15

Een echte griep, daar ben je niet 1-2-3 vanaf.. daar gaan weken overheen! En wat greta ook al schrijft, die griepprik was dit jaar niet afdoende.. daar hebben heel veel mensen gewoon niks aan gehad. Het blijft wel lang aanhouden, die epidemie.. vraag me af hoe dat komt.
Maar wens jou natuurlijk een heel spoedige beterschap toe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-02-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het gaat langzaam en ik moet zeker niet veel hooi op de vork nemen want dan eindig ik vanzelf al in mijn zetel. Precies of al je energie verdwenen is bij de minste inspanning.

Gepost door: magda | 18-02-15

Blij te vernemen dat je al aan de beterhand bent, Magda. De antibiotica zal zijn werk wel doen, zodat je gauw van die hoest af geraakt. Buiten komt de lente stilaan dichterbij en dat is toch een prettig vooruitzicht.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 17-02-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, de eerste reeks antibiotica hielp geen zier ,maar de tweede lading doet zijn werk al is het maar langzaam.

Gepost door: magda | 18-02-15

Goed dat je al wat genezen bent! Nu nog de hoest.. Wat zien die gebakjes er trouwens lekker uit!

Gepost door: cuisine celine | 17-02-15

Reageren op dit commentaar

@Celine, een héél goeie bakker in Maldegem en sommige gebakjes zijn zo origineel gevuld.

Gepost door: magda | 18-02-15

Het duurt bij iedereen lang eer ze hersteld zijn.Ik zat 3 weken met zware verkoudheid.
Hoop dat je toch gauw helemaal fit zult zijn

Gepost door: Marylou | 17-02-15

Reageren op dit commentaar

@Marylou, als het zo voortgaat zal ik er ook wel drie weken over doen!

Gepost door: magda | 18-02-15

De commentaren zijn gesloten.