20-02-15

Filmavond

Deze avond hebben vrienden me opgehaald om naar een film te gaan samen met andere senioren. Ik zag het eerst niet zitten want tot nu toe ben ik nog niet buiten geweest. Maar het was van" tuttut  we halen je op aan huis en zetten je af aan de ingang waar de film speelt,dan loop je maar eventjes buiten." Ik moet echt nog voorzichtig zijn want bij  het minste dat ik buiten loop krijg ik terug een hoestbui. Ik ging het konijn en de kippen eten geven ( dat deden de jongens  toen ze hier nog waren) en buurman kwam juist thuis van zijn werk. Hij sukkelt ook om de griep de baas te zijn . Hij werd een eerste keer ziek in december met als gevolg een longontsteking . Nu was hij hervallen, heeft een opkomende longontsteking en is terug aan de antibiotica.
Je zou voor minder in huis blijven. Ik kan dit nu doen omdat ik op pensioen ben, maar buurman is nog werkzaam . Dus van zodra het kan gaat hij terug werken.

De film The Selfish Giant (De zelfzuchtige reus)  is een Britse film uit 2013 en is geïnspireerd op een gelijknamig kortverhaal van Oscar Wilde, een laat-negentiende-eeuwse sprookje over een inhalige reus die kinderen uitbuit.

 

giant.jpg

 

 

De 13jarige Arbor en zijn vriend Swifty,twee tieners uit de volkswijken van het Noord Engelse Bradford zijn van school gestuurd na een zoveelste vechtpartij. Arbor is een hyperkinetische jongen, zijn vriend Swiftly is  wat aan de slome kant. 
Ze ontmoetten Kitten, een cynische oud ijzer marchand, voor wie ze oud ijzer ophalen met behulp van kar en paard. Arbor wil vooral Kitten imponeren en geld verdienen. Swifty blijkt goed met paarden  te kunnen omgaan.

Wanneer Kitten het talent van Swifty ontdekt, biedt hij hem een baantje als jockey aan bij illegale paardenraces. Arbor voelt zich hierdoor gekwetst en buitengesloten, waardoor de spanningen tussen de twee vrienden hoog oplopen. Arbor wil nog meer geld verdienen en gaat tot het uiterste.
Tot een tragisch ongeval iedereen voorgoed verandert.

Het is een aangrijpende film. De film sleepte op het filmfestival van Cannes het Europa Cinemas Label voor beste Europese film in de wacht
.

 

 

 

23:24 Gepost in senioren | Commentaren (6) |

Commentaren

Daar zouden ze me dus echt geen plezier mee doen, met zo'n betuttelende toon.. alsof je zelf niet het beste weet wat goed voor je is! Ze zouden me daar dan ook dus écht niet mee overhalen als ik dacht dat het nog niet safe was met dat restje griep hoor. En al helemaal niet in zo'n ruimte vól met mensen.. daar is de kans het nógmaals op te doen echt wel heel erg hoog! Nope.. vind het niet slim hoor. Hopelijk blijft het zonder gevolgen.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-02-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, goeie vrienden mogen dat zeggen, want ze bedoelen het goed. Het is ook niet in een gewone cinemazaal en enkel met een beperkt publiek..

Gepost door: magda | 21-02-15

het scenario ziet er niet mis uit Magda..

prettige zaterdagavond !

Gepost door: willy | 21-02-15

Reageren op dit commentaar

@Willy , een film over twee jongens in een stad die zijn beste tijd heeft gekend en waar werkeloosheid troef is. Een film die je niet zo vlug vergeet.

Gepost door: magda | 21-02-15

Waarschijnlijk een beklijvend scenario Magda. Altijd heb je na zo'n film het gevoel van, dit zou niet mogen gebeuren en altijd achterhaalt de werkelijkheid de fictie.

Gepost door: Mieke | 22-02-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, de hele film draait rond de armoede ontstaan door sluiting van fabrieken. Het landschap is desolaat met overal hoogspanningskabels. De jacht op koper is open...de rest kun je wel raden hé!

Gepost door: magda | 22-02-15

De commentaren zijn gesloten.