23-02-15

goed nieuws

 

naamloos.png


Juist op het ogenblik dat ik deze morgen opstond en naar beneden wilde gaan werd er aangebeld. Het hele huis was nog afgesloten dwz alle rolluiken waren nog naar beneden. Half negen, ik dacht dat  het de postbode zou zijn want de zoon had een bestelling gedaan en die zou vandaag of morgen hier worden afgegeven.
Toen ik het rolluik aan de voordeur optrok zag ik een man in een soort blauw uniform. Het bleek de wateropnemer te zijn. Ik had die al verwacht, want ze komen elk jaar in de maand februari de stand van de teller opnemen.
Hij vergeleek het verbruik met het vorige jaar en ik bleek véél minder water verbruikt te hebben. Ik ben me niet bewust hoe dat zou komen, want ik heb geen gewoontes veranderd.  Alé dat zal een stuk schelen in de afrekening tenzij de prijs de hoogte is ingegaan.

Onlangs kreeg ik bericht van de elektriciteitsmaatschappij bij de jaarlijkse afrekening dat ik 23.51 euro terug kreeg  en het maandelijks tarief voor 2015 werd zelfs met 20 euro verminderd. Ik kreeg ook nog bericht dat er 0 euro zal aangerekend worden bij de verhoging van de elektriciteit prijs.

En een aantal maanden terug had ik bij Proximus eens alles laten nazien( bij het inleveren van een digibox omdat ik de tweede TV weggedaan had). Ik kreeg een ander tarief waardoor ik 25 euro per maand minder moest betalen.

Zou het niet het moment zijn om eens mee te doen aan de loterij!?

rekeningen,elektriciteit,water ,proximus

 

Commentaren

Het mag al eens meezitten, hier ook meevallers met de afrekeningen.

Gepost door: liliane | 23-02-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, daar kikker je meteen van op na al die doemberichten over prijsverhogingen voor dingen die je niet kan missen.

Gepost door: magda | 24-02-15

doen! je kan nooit weten :-)
maar t is al een mooi spaarpotje, 20 euro minder en 25 euro minder maandelijks, kan je veel koffietjes mee gaan drinken :-)

Gepost door: fotorantje | 24-02-15

Reageren op dit commentaar

@Antje en niet alleen koffietjes he,hahaha!

Gepost door: magda | 24-02-15

Ja Magda, het geluk is wel degelijk aan jouw kant voor het ogenblik. Een berekend gokje wagen moet kunnen.

Gepost door: Mieke | 24-02-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, mooi gezegd" een berekend gokje"!! Niet te hard van stapel lopen.

Gepost door: magda | 24-02-15

Vrouwe Fortuna lacht U toe, Magda. Dit is hét moment om uw kans te wagen. Binnenkort ben je steenrijk en wil je met gewone stervelingen als wij niets meer vandoen hebben. :-)
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 24-02-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,hoeveel kans heb je om echt het grote lot te winnen ! Ik maak me geen illusies. Maar het is wel spannend om eens aan deel te nemen.

Gepost door: magda | 24-02-15

Het geld dat je terugkrijgt van de energiemaatschappij, is geld dat je zelf al betaalde.. teveel dus. Maar staat daar nu 2351 euro of 23euro51? Want als je maar 23,51 terugkrijgt dan hebben ze je wel veel achteruit gezet zeg.. 20 euro per maand! dan ga je volgend jaar veel bij moeten betalen. Daar kun je dan beter voor sparen ipv een lotje te kopen! :-P
Ik kreeg dit jaar ruim 1000 euro terug.. wat het niet scheelt als ze je oude verwarmingsketel vervangen voor een hele moderne nieuwe hè! Nu hebben wij pas onze oude vriezer zelf eens vervangen voor een hele zuinige nieuwe.. wie weet wat dié investering van 340euro weer op gaat leveren de komende jaren. 't Is in ieder geval al beter voor het milieu!
Maar ik laat m'n maandelijkse tarief nooit achteruit zetten.. die 20 euro per maand extra merk je maar weinig van, maar een flink bedragje bijbetalen in november ( wanneer ónze afrekening komt) zo net voor de dure decembermaand.. liever niet! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-02-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het is wel 23.51 euro en geen 2351. Dan zou ik wel immens teveel betaald hebben. Het is het derde jaar op rij dat ik telkens een lager tarief krijg. Vergeet niet dat ik nu alleenstaand ben en het verbruik ook daardoor minder is. Bij de eerste afrekening kreeg ik meer dan 300 euro terug. En de daling zet zich jaar na jaar verder. Voor mij niet gelaten! Ik heb ook veel aanpassingen gedaan die meehelpen aan het minder verbruik van oa water en elektriciteit en zelfs stookkosten door nieuwe dubbele beglazing van het hele huis. Dat waren allemaal uitgaven die nu renderen.

Gepost door: magda | 24-02-15

Reageren op dit commentaar

misschien wel Magda..

wie niet waagt, wie niet wint...

prettige dag

Gepost door: willy | 24-02-15

Reageren op dit commentaar

@ Willy, je weet maar nooit ik ga eens een krablotje kopen! :-)

Gepost door: magda | 24-02-15

zelfs dat heb ik nog nooit gedaan Magda

Gepost door: willy | 25-02-15

Ik doe nooit mee aan de loterij , maar ik wil het lot toch eens uitdagen :-)

Gepost door: magda | 25-02-15

Wie weet misschien vanavond eens je kans wagen

Gepost door: merel | 25-02-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, wie niet waagt die niet wint! Dus zal ik maar een gokje wagen!

Gepost door: magda | 25-02-15

Haha, doe maar snel mee! ;-)

Gepost door: cuisine celine | 25-02-15

Reageren op dit commentaar

@Céline, je weet maar nooit hé!

Gepost door: magda | 25-02-15

soms zit geluk in een klein plaatsje, en wat de loterij betreft, doen!!!!

Gepost door: emily | 25-02-15

Reageren op dit commentaar

@Emily, ik hoop dat ik toch iets win!

Gepost door: magda | 25-02-15

Men denkt 'die paar euro's zullen het niet maken'. Welnu, vele kleintjes maken een groot. En soms zit het in zaken waar je nooit aan denkt. Want het leven is duur geworden Magda.
groetjesss

Gepost door: greta | 25-02-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, als ik alle optel wat ik voor goed nieuws kreeg van proximus, electrabel... loopt dat aardig op en vandaag bericht gekregen dat de water afrekening ....0.17 euro is. Ik heb er eens hartelijk moeten om lachen. Maar ...die het kleine niet eert is het grote niet weerd !!

Gepost door: magda | 25-02-15

De commentaren zijn gesloten.