27-02-15

Mijn gezelschapsdame

poes.jpg

Vlekje is  mijn gezelschapsdame . Ze volgt me het hele huis door en overal vindt ze wel een mand, of kussen, of zetel om zich dicht bij mij te installeren.

Gisterenmorgen stond ik op en het was de eerste keer in lange tijd dat ik me niet suf voelde en mezelf niet uit bed moest sleuren. Fit is nog anders maar toch ik voelde me merkelijk beter. Er was precies een knop omgedraaid . Tegen de middag moest ik me niet half uitgeput in de zetel leggen om een dutje te doen en zelfs 's avonds was ik niet helemaal doodop. Ik moest aan de woorden denken van een blogster die in het begin dat ik ziek was zei " onderschat de griep niet, bij mij duurde het drie weken eer ik er weer bovenop was" . Ik keek op de kalender en inderdaad bij mij duurde het ook drie weken vooraleer ik kon zeggen dat ik me niet meer zo lamlendig voelde.
Toen ik een eerste keer zwaar verkouden werd tijdens de eindejaarsfeesten heb ik veel te vroeg mijn gewone leven terug opgenomen met gevolg dat ik de volle laag kreeg begin februari en echt zwaar de griep kreeg. Deze keer ben ik erg voorzichtig geweest en ben praktisch niet buiten gekomen. Binnenshuis is er altijd wel iets te doen dus vervelen heb ik me ook niet gedaan.

Griep ...onderschat het niet, het is niet een verkoudheid, het overvalt je, het ondermijnt je lichaam  en het duurt een hele tijd eer je er weer bovenop bent.

De jongens zijn op krokusverlof gekomen want de griep was toen onder controle, alleen de complicatie achter de griep nl. bronchitis moest met medicatie behandeld worden en daar had ik wel last van.  Gezien het slechte weer gaven ze er niet om dat we thuis bleven. De kinderen weten altijd wel wat doen en voor mij waren ze een grote hulp.  Op één van die middagen heeft Sébastien zich bezig gehouden met foto's te maken van Vlekje. Ik heb er een collage van gemaakt.

 

22:23 Gepost in Algemeen | Commentaren (10) | Tags: ziek, griep, vlekje, kleinkinderen |

Commentaren

Vlekje lijkt een beetje een zeerover :-) maar dan een gezellige
ja Magda zoiets blijft een tijdje in je lijf hangen
gelukkig is het nu beter

Gepost door: fotorantje | 27-02-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, haha ze heeft geen ooglapje nodig. Het blijft inderdaad nog hangen , maar ik voel me toch al beter. Ik zal maar verder voorzichtig blijven en me goed induffelen als ik buiten kom.

Gepost door: magda | 28-02-15

Blij dat je beter bent.
Knappe foto's trouwens van wel een heel speciale poes!
Vrolijke groetjes.

Gepost door: Gidsjoris | 28-02-15

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, het is al een oude lady maar ze is zo lief! 16 jaar oud al!

Gepost door: magda | 28-02-15

gelukkig gaat het beter Magda...

toch maar opletten, want een dag met wat lentegevoel zit er niet meteen in...

fijn weekend

Gepost door: willy | 28-02-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, Vanaf de middag was het geen lenteweer meer! De zon verdween !

Gepost door: magda | 28-02-15

Super leuk beest, je ziet dat ze al jaren daar thuishoort want ze lijkt wel de baas in huis. zo zijn poezen nu eenmaal. Ze kunnen heel erg lief zijn maar als ze genoeg hebben van je gezelschap gaan ze eventjes ergens anders liggen.

Gepost door: Mieke | 01-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, als er iets niet naar haar zin is ,dan toont ze dat wel!! Of als ze iets anders wil dan brokjes gaat ze op een bepaald tapijtje zitten dicht bij de frigo en hypnotiseert ze me als het ware tot ik iets uit de frigo haal zoals een stukje kaas of wat hesp of ander lekkers dat ze lust! Als zij het voor het kiezen had dan staat op nummer één :stoofvlees met saus, hahahaha !

Gepost door: magda | 01-03-15

Wij houden hout vast, maar tot hier toe is de griep bij ons buiten gebleven. Het een ziekte die je zeker niet mag onderschatten, Magda. Gelukkig had je goed gezelschap, terwijl je ziek was.

Gepost door: Fluwijn | 02-03-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik ben nu wel beter ,maar echt hersteld ben ik nog niet. De mensen spreken gemakkelijk van " ik heb de griep". Maar dan zijn ze enkel verkouden. Ik weet nu wat griep met je doet. Het ergste is dat mijn kleindochter 8 maanden zwanger is en ook de griep heeft( niet van mij, want ze mocht niet langskomen zolang ik ziek was). Gelukkig mag ze thuisblijven en moet ze niet naar het ziekenhuis zolang ze maar geen koorts maakt , veel rust en heel veel water drinkt. Iedereen wacht met spanning af !

Gepost door: magda | 02-03-15

De commentaren zijn gesloten.