28-02-15

Naar zee vandaag

 

Ik heb nu lang genoeg binnenshuis geleefd en ik wilde eens een wandeling op het strand maken. Ik reed vlak na de middag richting Heist want ik moest nog een paar boodschappen doen en dat kon ik combineren met het warenhuis dat dicht bij de zeedijk ligt.
Meestal rijd ik richting Zwin omdat je een wandeling kunt doen langs het strand en terugkeren via de Zwinbosjes. Nu reed ik dus naar de andere kant van Knokke-Heist vlakbij Zeebrugge.

De hele voormiddag was het zonnig weer, maar toen ik mijn auto parkeerde was de zon verdwenen en de wind was niet mals. Ik had nog extra een grote warme sjaal rond mijn hals en trok de kap van mijn jas over mijn  hoofd. Nog een paar handschoenen aan en zo naar het strand. Zoals je kunt zien op de foto's was het geen aantrekkelijk weer om op het strand te wandelen en er waren ook weinig wandelaars op het strand of op de zeedijk. Erg lang ben ik op het strand niet gebleven maar ik heb er wel intens van genoten. Ik heb in ieder geval wat kleur op mijn wangen gekregen.

 

heistx.jpg

De Baai van Heist met de verwittiging voor zandbanken (drijfzand)
en het verbod om buiten de aangelegde paadjes in de baai te wandelen.

heist2.jpg

Spontaan ontstane duinen en poelen.

heist8.jpg

Er lagen veel messen en schelpen maar veelal stukgeslagen.

heist3.jpg

Er was wind genoeg om te strandzeilen.

heist4.jpg

Heel veel wind, je ziet het zand stuiven.

heist5.jpg

Bij voorkeur niet verder wandelen richting Zeebrugge!

heist6.jpg

Zicht op de appartementen op de zeedijk in Duinbergen

heist7.jpg

Zicht op de appartementen op de zeedijk van Heist .
Het strand tegenaan de zeedijk
is reeds opgevoerd voor het komende seizoen.

heist.jpg

Terrasjes op de zeedijk wachten op mooi weer!

 

18:38 Gepost in wandelen | Commentaren (13) | Tags: wandelen, zee, heist |

Commentaren

hier was ook veel wind, heb nog tegen mijn gezegd hoe moet het nu wel niet aan zee zijn. Dus blij om dan bij jou een stukje van onze kust en strand mee te kunnen pikken

Gepost door: merel | 28-02-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, de zon scheen nog toen ik van huis vertrok ,maar toen ik aan de zeedijk kwam was het over en out. De wind was fel en het was koud. Zoals je merkt lopen er ook niet veel wandelaars noch op het strand noch op de zeedijk. Ze zaten allemaal achter de ramen van tearooms naar het strand en de zee te kijken ,hihihi!

Gepost door: magda | 01-03-15

Mooie foto's! Best wel eng dat drijfzand..

Gepost door: cuisine celine | 01-03-15

Reageren op dit commentaar

@Celine ,het is geen mop maar in het begin dat er daar duinen ontstonden raakte een nonnetje vast in het zand, ze geraakte er zelf niet meer uit en ze hebben haar moeten redden!

Gepost door: magda | 01-03-15

Is dat een waarschuwing voor drijfzand? Ik zou denken voor geïsoleerd te raken op de zandbank.. en dan dus moeten terugzwemmen naar het vaste land door die gevaarlijke stromingen? :-)

't Was hier vorige week zondag lekkerder op het strand hoor.. maar sowieso.. die lelijke appartementsblokken daar óveral aan jullie kust.. ik ben blij dat dat hier (nog?) niet overal zo is hoor!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 01-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, dat plakkaat op die plaats trekt op niks. Maar er is daar iets verder wel degelijk drijfzand. Het zand tegenaan de zee is niet stevig. Door het bouwen van de strekdammen komt er altijd maar zand bij en het is verboden om voorbij die palen -met gele bollen er tussen gespannen- richting Zeebrugge te wandelen. Ook de man die aan het strandzeilen was , mag daar in feite niet komen. Nu was het water enorm ver bij het lage tij. Maar bij stormweer kan de vloed erg hoog komen. En het water dat nu blijft staan in enkele duinpannen( zoals je op een paar foto's ziet) kan gevaarlijk worden bij vloed door het hoogteverschil. Er staan genoeg verwittigingen van het Agentschap voor Natuur en Bos. Wat die strandzeiler daar doet is verboden en hij kan hiervoor een proces verbaal oplopen.

Gepost door: magda | 01-03-15

Ze zouden die tekst beter aanpassen dan.. iédereen is bang van drijfzand, dus dat zou als waarschuwing dan veel beter helpen lijkt me! :-)

Geen last gekregen van dit uitstapje magda? Ik zou als ik pas de griep gehad had voorlopig even van het strand wegblijven denk ik.. er staat toch meestal wel érg veel wind en dat is toch wel riskant.

Gepost door: mizzD | 03-03-15

t zal je deugd gedaan hebben Magda, dat doet de zee meestal vind ik

Gepost door: fotorantje | 01-03-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, het deed wel deugd maar ik ben er toch niet lang gebleven. De wind rukte aan je kleren!

Gepost door: magda | 01-03-15

Beetje bij beetje komt de lente in zicht. Goed blijven voor jezelf zorgen hoor Magda want die wind is nog erg venijnig.

Gepost door: Mieke | 01-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het was nu niet het ideale weer voor mij om daar te wandelen. Maar ik miste een beetje de zee...

Gepost door: magda | 01-03-15

Niets zo goed om alle ziekten uit je lichaam te verdrijven als een gezonde strandwandeling.
Mooie foto's heb je genomen, Magda.

Gepost door: Fluwijn | 02-03-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ik moet eerlijk bekennen dat het geen goed idee was om een strandwandeling te doen, het was berekoud en het waaide enorm. Gelukkig zat ik zo goed ingeduffeld dat je enkel mijn ogen zag, hahahaha!

Gepost door: magda | 02-03-15

De commentaren zijn gesloten.