02-03-15

" Vrouwtjesdag"

 

Gisteren was het de eerste zondag van maart en al 56 jaar na elkaar is er de jaarlijkse reünie van de afgestudeerde meisjes van het Koninklijk Lyceum in Brugge. In de huiskring noemen ze die dag " de vrouwtjesdag". Alles moet wijken voor deze jaarlijkse bijeenkomst.(klik om een vroeger logje te lezen hierover)
Ik was wat blij dat ik in zoverre hersteld was dat ik er bij kòn zijn. We waren slechts met zijn zessen. Maximaal kunnen we heden nog met 10 zijn. Een paar zieken (ook al de griep) en eentje op reis naar zonniger oorden! Maar die zes hebben het niet aan hun hart laten komen. 

Al zes jaar bezoeken we hetzelfde restaurant in Brugge en we worden er altijd extra in de watte gelegd en we kunnen zo lang blijven als we willen . We worden er niet buiten gekeken. Een flink aantal jaren geleden bezochten we 19 keer na elkaar het restaurant uitgebaat door de moeder en vader  van de restaurant uitbaatster (waar we nu al zes keer gingen eten).
Brugge ligt centraal voor iedereen en is ook gemakkelijk vanuit het binnenland te bereiken met de trein.

IMG_1046.jpg

Er was héél wat bij te praten en ondertussen lieten we ons het menu van de maand voorschotelen met oa gegratineerde oesters in champagne saus met plukjes spinazie, kikkerbilletjes, mosselen in de lookboter, skrei met puree en overgoten met een heerlijk sausje, lamskroontje, Mechelse koekoek met daarop gebakken kalfszwezerik. Voor ieder wat wils!
Als dessert keuze uit Irish koffie, dame blanche en café glacé met allerlei versnaperingen. We sloten de namiddag af met een " gezonde" muntthee !

Neen we wachten niet om elkaar pas volgend jaar terug te zien. Deze zomer wordt de gezamenlijke citytrip  een keertje niet Londen maar naar Keulen. Ik kijk er al naar uit!
 

Commentaren

Ik ben een fan van Keulen, wij zijn er wel al heel wat keren geweest.
Magda het is echt de moeite, je zal wel zien...
Denk er wel aan op zondag was toen alles dicht, ik denk nu ook nog.
Neem gerust jullie tijd, want er is heel wat te zien.
groetjesssssss

Gepost door: greta | 02-03-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, het is lang geleden dat ik in Keulen was. Maar ik herinner me het nog goed en wil deze stad graag nog eens terugzien. Wij kiezen altijd weekdagen uit om op citytrip te gaan.

Gepost door: magda | 02-03-15

De voorgerechten zou ik allemaal overslaan.. niks voor mij bij helaas.. maar met één van de hoofdgerechten alléén zou ik al héél tevreden zijn geweest hehe, dat ziet er allemaal bijzonder lekker uit.
Het was dus weer een gezellig samenzijn.. en dat al voor de 56e keer.. heel bijzonder!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 02-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het was allemaal erg lekker en de keuze was moeilijk want ik lust het allemaal. Ik nam de oesters en dan de kalfszwezeriken op een bedje van Mechelse koekoek. Het mag op die dag wel wat extra zijn hé! Weet je dat we als pas afgestudeerden tevreden waren met een ijsje of een kop koffie met een gebakje. Maar het nadeel was dat we geen uren konden blijven zitten en om van tearoom naar tearoom te gaan is ook niet zo gezellig, hahaha. Nu kunnen we ons een etentje wèl permitteren .

Gepost door: magda | 02-03-15

Wat tof om dat steeds maar weer te blijven dorn

Gepost door: merel | 02-03-15

Reageren op dit commentaar

Doen bedoel ik natuutlijk

Gepost door: merel | 02-03-15

Reageren op dit commentaar

@Merel hoe ouder je wordt hoe meer je er aan houdt om elk jaar aanwezig te zijn op die reünie. In het begin werd er gesproken over je lief en later je man , over je job, je kinderen en dan over de kleinkinderen en nu zijn we al blij dat bijna iedereen er nog is van onze klas. Eentje is overleden een aantal jaren terug. In de beginperiode was ik er niet altijd bij, Ik woonde een jaar in Brussel en daarna in de Haan( waar ik één jaar in het Zeepreventorium gewerkt heb). Zelf had ik geen auto en dan geraak je niet zo goed op de afspraak. Maar eenmaal terug in Knokke wonend en er 36 jaar gewerkt hebbend, werden de kinderen die bewuste zondag altijd bij mijn ouders afgezet en reed ik naar Brugge( ondertussen had ik dan wel een auto).

Gepost door: magda | 02-03-15

al 56 jaar samen komen amai
smullen maar :-) alhoewel als ik de uitleg lees niet alles mijn tand is

Gepost door: fotorantje | 03-03-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, o maar er waren nog keuzes hoor! Er zat zeker en vast iets tussen dat wel naar je tand was!

Gepost door: magda | 03-03-15

al 56 jaar..weinigen zullen beter doen..

smakelijke foto's heb je er bij geplaatst

Gepost door: willy | 03-03-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, elk jaar worden we herinnerd aan de klas reünie en dat hebben we te danken aan de klasmonitrice die haar "job" heeft uitgebreid en ons al 56 jaar lang uitnodigt om weer eens samen te komen!! En we luisteren naar haar !!hahaha!

Gepost door: magda | 03-03-15

O zo tof Magda dat jullie elkaar nog altijd zien. Ik heb daar ook school gelopen van het 1e leerjaar tot en met het 3e middelbaar (heette dat nog in die tijd).
De menu zag er bepaald ook niet mis uit, jammie....

Gepost door: Mieke | 03-03-15

Reageren op dit commentaar

@ Ik heb er enkel het hoger middelbaar gedaan. In Knokke kon je op dat ogenblik enkel het lager middelbaar doen. Het was voor studenten van de kust een hele aanpassing aan de Brugse mentaliteit. Maar zoals je merkt kwam dat wel goed en zien we elkaar graag terug ...jaar na jaar!

Gepost door: magda | 03-03-15

Het ziet er allemaal om ter lekkerst uit, Magda.
De citytrip naar Keulen zal een leuke uitstap worden, Magda. Ik heb in Keulen ooit mijn legerdienst gedaan. Ik kende toen de stad op m'n duimpje. Maar dat moet intussen al zowat twee eeuwen geleden zijn.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 04-03-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,ik was er lang geleden ook eens en heb er mooie herinneringen aan. Maar het zal ook wel veel veranderd zijn sedertdien. O we hebben onder die vrouwtjes een héél goeie gids en die zal alles wel tot in de puntjes voorbereiden zoals ze ook elk jaar deed toen we naar Londen reisden.. Pure luxe voor de medereizigsters.

Gepost door: magda | 10-03-15

De commentaren zijn gesloten.