07-03-15

Lente in aantocht.

terras poetsen.jpg

Na woensdag bijna een hele dag achter de naaimachine gezeten hebben was het de hoogste tijd om mijn benen eens te rekken. Ik ben wel bezig geweest maar het is toch stilzitten en dat is goed voor één dag. Ik heb beweging nodig. Ook ben ik de voorbij twee maanden veel bezig geweest met allerlei dingen op te ruimen en te sorteren en taarten bakken en oliebollen maken....
Maar ik heb actie nodig en dat heb ik pas als ik kan fietstochten maken, wandelen of in de tuin bezig zijn. In één woord buiten zijn.

Donderdag was het zover. De poetshulp kwam en ik wilde de achterkant van de woning een poetsbeurt geven. Het was de eerste dag dat de wind zich koest hield en het niet te koud was om een tijdje buiten bezig te zijn. De wind zorgt er tijdens de wintermaanden voor dat alle bladeren en andere rommel op het pad aan de achterdeur terecht komen. Ik moest het geen twee keer vragen aan S.  De antimos- en antigroen flacons en bidons met javel werden uit het tuinhuis gehaald .

Eerst had ze een grote koffer omgekieperd en uitgeschuurd, waar in feite de kussens van de tuinzetels in worden bewaard maar hier gebruikt wordt om de vuilniszakken en emmers en schuurborstels en lege flessen... in op te bergen. Ze krabde zich toch even in het haar toen ze alles op een hoop in de tuin zag liggen.

Ik hielp haar door de tuinslang terug aan te koppelen en het pad te sproeien zodat ze goed kon schuren. Ik heb me dan uit de voeten gemaakt anders was ik gegarandeerd nat geworden.Toen ze klaar was stond ze te glunderen  zo tevreden was ze van haar werk. En dat mocht ze ook want nu ligt de achterkant van het huis er mooi en netjes bij. Zelfs buurtje zei het toen ze even langskwam.

Ikzelf ben bezig geweest met de bloempotten die buiten waren blijven staan te kuisen en de struiken die nu verdorde stengels hadden kort te knippen.

s' Avonds stond er een stralende maan aan de hemel en zette de tuin in een witte gloed. Neen het was die avond nog geen volle maan en in het weerbericht werd er zelfs over de helderheid van die  maan gesproken.Ik heb niet echt opgelet en ik weet bijgevolg niet waarom de maan nu bepaald deze keer zo enorm helder was.  Pas de volgende avond was het volle maan.

huwelijk.jpg

Vrijdag vroeg in de namiddag trok ik met dochterlief op boodschappen naar Sluis. Héérlijk shoppen in de lege straten van dit stadje. Het zal andere koek zijn het weekend. Dan zien ze me daar niet tenzij het dringend is en dan enkel vroeg in de voormiddag.
Er had een huwelijksplechtigheid plaats in het raadhuis en toen de bruid en bruidegom buiten kwamen vlogen er ontelbare papieren hartjes door de lucht. Het leek of ze met een kanon zoals op de carnavalwagens werden afgeschoten.

boom gesnoeid.jpgVrijdag in de late namiddag werd de Catalpa kort gezet en heb ik geholpen om de takken opzij van de woning te leggen. Opruimen is een werkje voor later.
Ja de start is gegeven en maandag breng ik de grasmachine voor onderhoud binnen en als het droog blijft zoals er voorspeld wordt dan komt de eerste maaibeurt er al vlug aan en is alle rommel in de tuin zelf in één keer weg!

Vandaag, zaterdag, was echt een rustig dagje nadat ik eerst een paar schoenen ben gaan kopen in de Brantano . In ruil voor 2 paar oude schoenen kreeg ik 25 euro te besteden bij aankoop van minimum 50 euro. Ik kocht een paar wandelschoenen zodat ik straks weer flink kan gaan wandelen. Ik was er niet alleen . Ik zag mensen komen en gaan met plastiek tassen vol met oude( nog draagbare) schoenen. Je steunt er ook een goed doel mee.

Mijn fysieke toestand is nog niet helemaal zoals die was en 's avonds is mijn bobijntje op en zie ik het dikwijls niet meer zitten om te bloggen. Maar ik zal geleidelijk aan wel weer aan kracht winnen. Zeker als de zon ook eens aan de kust wil schijnen. Want pas deze avond omstreeks 18 uur kwam ze te voorschijn om in een rode gloed aan de horizon te verdwijnen.

De bovenste foto 18 uur .De onderste foto 19 uur

 

avondzon.jpg

 

21:32 Gepost in seizoenen | Commentaren (10) | Tags: tuin, snoeien, schoenen, shoppen |

Commentaren

Goed dat het weer beter met je gaat nog niet helemaal de oude maar het lukt je toch weer om veel te doen
Ook ik zag de maan in al zijn helderheid waarom dan wel en dan niet ... Ik zou het ook niet weten

Gepost door: merel | 07-03-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, het voornaamste voor mij is dat ik besef dat ik niet alles per sé zelf moet doen, maar moet leren delegeren!! Niet dat ik het beter kan, maar gewoon omdat ik graag alles zelf doe. Zij komt nu elke week en dat is voor ons beiden overzichtelijker.

Gepost door: magda | 08-03-15

daar is flink gewerkt
buiten komen en wat beweging doet zo'n deugd hé

Gepost door: fotorantje | 08-03-15

Reageren op dit commentaar

@Antje , het doet inderdaad deugd om wat buiten te zijn ,maar het blijft opletten geblazen want de wind is nog verraderlijk ,zelfs vandaag zondag. Ik hoorde toeristen zeggen "moest die wind er nu niet zijn dan is het echt aangenaam vandaag"

Gepost door: magda | 08-03-15

Vruchtbare dagen Magda, je achtertuintje ligt er waar Spic & Span bij. Heerlijk als het zonnetje schijnt dan krijgt een mens zin om van alles te doen. Het mag gerust zo blijven maar acht morgen steken ze er hierboven alweer een stokje voor.

Gepost door: Mieke | 08-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke ,een hele dag buiten in de tuin is niet haalbaar want de wind is nog steeds goed (koud) voelbaar. Ik hoor het rondom mij ,er wordt wel een uurtje in de tuin
gewerkt als de zon hoog staat maar dan valt alles weer stil!

Gepost door: magda | 08-03-15

Donderdag was de beste dag van deze week, vrijdag en gisteren was het hier bewolkt en een heel stuk kouder. Opgelet Magda dat je niet terug ziek gaat worden, want ik zie dat het ook bij U echt begint te kriebelen met de schoonmaak.
Veke groeten

Gepost door: greta | 08-03-15

Reageren op dit commentaar

@Greta inderdaad was het donderdag echt zacht weer, de rest van de week was de ondertoon van de wind weer fris. De zon kan de frisheid nog niet helemaal wegnemen. Wees gerust ik doe het kalmpjes aan Greta.

Gepost door: magda | 08-03-15

nog niet helemaal de oude, zei je..

als ik zie wat je allemaal doet..

maar ja, veel stilzitten is aan jou niet besteed..

houden zo Magda

Gepost door: willy | 08-03-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik kan me wel goed bezighouden al stilzittend,want naaien is toch stilzitten hé :-) , maar ik heb toch liever beweging!

Gepost door: magda | 08-03-15

De commentaren zijn gesloten.