08-03-15

Stormloop naar de kust

Vandaag scheen de zon aan de kust van in de vroege ochtend en ze is gebleven tot ongeveer 17.30 uur. Dat heeft zo zijn gevolgen voor de kust zelf. Een invasie van auto's die stapvoets (en dikwijls stilstaand) de stad wilden in rijden.
Ik ging deze middag eten bij dochterlief en ook de andere oma en opa waren uitgenodigd. Een vroeg verjaardagsfeestje ( dochterlief is pas jarig over een tiental dagen). Ik wilde aanvankelijk met de fiets naar Knokke rijden , maar vond het toch veiliger voor mezelf om de auto te nemen. Het kon ook al flink afgekoeld zijn tegen dat ik terug naar huis reed.  Zelfs over de middag waaide er nu niet bepaald een warme wind.

Ik had het moeten weten: ik vond nergens een parkeerplaats in de nabijheid van haar woning en zelfs niet verderaf. Ik ben dan maar naar de grote parking naast het station gereden en dan te voet naar de woning van dochterlief gewandeld. Ik heb een bewonerskaart ter waarde van 30 euro/jaar waardoor ik in de groene zones gratis kan parkeren( de uitzonderingsperiodes waarbij je nog extra maar goedkoper ticket moet kopen niet vergeten). Ik vind een kwartiertje wandelen niet zo erg maar leuk is ook anders. Met de fiets was ik er rapper geweest.

En weet je toen ik om 16.30 uur terug naar de auto wandelde stond er opnieuw al een stapvoetse file aan te schuiven om de stad uit te rijden!! Gelukkig ken ik de weg en met wat omrijden geraakte ik vlot thuis. Ik heb het al anders geweten en heb ook  nog moeten aanschuiven en er een halfuur over doen om bij mijn woning te geraken waar je anders op vijf minuutjes thuis bent.

Maar nu kon ik een foto maken van het verkeer dat op de invalsweg en uitvalsweg stond aan te schuiven ...

 

auto's.jpg

18:58 Gepost in seizoenen | Commentaren (8) |

Commentaren

dat was te verwachten, en t was overal druk als ik het aantal auto's aan de brielmeersen zag bbbrrrr, t was daar precies een pretpark ipv een natuurdomein
zelf een rustiger plaats gekozen om te genieten van de zon

Gepost door: fotorantje | 09-03-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,ik ook op het terras bij mijn dochter waar we toch redelijk lang konden buiten zitten . Midden in het centrum en toch een rustige tuin achteraan.

Gepost door: magda | 09-03-15

iedereen wou van de eerste echte lentedag genieten Magda..

en dat heeft zo zijn gevolgen..


zelf zou ik bij zulke dagen niet naar de kust rijden..


lang geleden dat ik nog eens in Knokke was trouwens, de files zorgen er voor dat ik richting Cadzand neem..

prettige dag

Gepost door: willy | 09-03-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik mijd het centrum de weekends. Vind er niks aan om tussen al dat volk te lopen. In Cadzand kun je nog je auto kwijt, maar hoelang nog nu ze er zo'n grote flatgebouwen neerplanten? Ik kies de parking van de camping en daar naar boven . Je hebt er een lang wandelpad met zicht op 't Zwin en op de zee!

Gepost door: magda | 09-03-15

Niet prettig natuurlijk voor de kustbewoners, die invasie van auto's. Ik vraag me af waarom iedereen persé naar de kunst wil, van zodra de zon schijnt. Zondag scheen de zon overal, dus kon je overal genieten. Maar aan de kunst is het natuurlijk altijd wel plezant.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 10-03-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ik begrijp wel als je in een stad woont dat je daar weg wil het weekend. Maar is het dan zo leuk om uren in de file te staan, en hier dan rondjes te rijden om je auto kwijt te geraken en dan vlug een wandelingetje te doen of een terras of aan windowshopping te doen en omstreeks 16 uur weer te staan aanschuiven om terug naar het binnenland te rijden....

Gepost door: magda | 10-03-15

Vanaf het moment dat de vooruitzichten zonnig en droog zijn zakken de mensen af naar de kust. Vaak vergeten ze dat het daar altijd een paar graden frisser is en in deze periode is dat toch nog goed voelbaar. Daarentegen heb je natuurlijk een aantal uren zon meer in een seizoen , zo heeft elke plaats zijn goeie momenten.

Gepost door: Mieke | 10-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, maar het gekke is dat iedereen op hetzelfde ogenblik naar de kust komt en ook op hetzelfde ogenblik terug rijdt. Ze zitten meer in de auto heen en terug dan dat ze van de zeelucht hebben kunnen genieten. Zondag was het één en al auto wat je zag staan en rijden!! Het is inderdaad zo dat de wind hier meer uren presteert dan in het binnenland. Ik hoorde het wandelaars nog zeggen 'jammer van de koude wind' en ze liepen in een pulletje terwijl ik een warme jas en een sjaaltje rond mijn hals had ;-)

Gepost door: magda | 10-03-15

De commentaren zijn gesloten.