09-03-15

Stormloop in de tuin.

De zon liet het vandaag afweten en dat merkte je ook al vlug aan de temperatuur. Ik wilde vandaag verder de borders in de tuin opkuisen  maar om lang bezig te zijn was het toch te fris voor mij. Ik heb de takjes van de gesnoeide boom bijeengeharkt en wat onkruid  uitgetrokken in de borders maar dan hield ik het voor bekeken. De grasmachine werd uit het tuinhuis gehaald. Ik had die in het najaar al gekuist dus daar had ik geen werk aan. Zoonlief kwam deze middag eten en hij heeft die in de koffer van mijn auto geplaatst. Deze namiddag reed ik naar Aveve waar de uitbater de machine uit de koffer haalde en binnen veertiendagen mag ik er terug om ( in een grote ruimte stonden er al veel grasmachines te wachten op onderhoud). Zakken met kalk en gedroogde stalmest werden in de koffer gedeponeerd.
Ook fijnkorrelige mest voor de buxushaagjes. Die zakken liggen nu op een lorrietje in de garage .Ik weet wat me de volgende dagen te doen staat.
Het tuinseizoen is echt begonnen en de natuur toont ook dat de lente er aan komt ! Opa staat terug te kijken  hoe het er aan toegaat in de tuin. Dit opabeeld  had opa gekregen van de kinderen en hij hield ervan.

tuin.jpg

20:14 Gepost in seizoenen | Commentaren (14) | Tags: tuin, lente, bloemen |

Commentaren

Ik dacht ook eens even wat te werken in de tuin maar moest het snel opgeven, niet omdat het te fris was, maar door mijn pols die het nog niet aan kan.

Gepost door: liliane | 09-03-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, het is nog echt niet het weer om lang buiten bezig te zijn. Maar ik ben gewoon bang om terug een verkoudheid op te doen, het zit nog niet helemaal snor.

Gepost door: magda | 10-03-15

Ja nu is het moment aangebroken Magda, hier hebben wij dat verleden week laten doen. Ongelooflijk hoeveel afval je nog verzamelt, vooral van de hortensia's, de siergrassen, bladeren enz.... Maar zal dit voor U niet wat te vlug zijn, nu zo er weer volop invliegen na zo'n moeilijke periode?
Magda ik wil me niet bemoeien he, maar wij laten onze grasmaaier altijd nazien voor de winter, hebben die mensen veel meer tijd, terwijl nu het heel druk is, en staat hij gans de winter pico bello te wachten op lente.
Jaja Opa ziet en weet zeker dat het goed is wat je doet!
Veel tuinplezier

Gepost door: greta | 10-03-15

Reageren op dit commentaar

@Greta ik doseer het echt hoor ,en het verbiedt zich ook om lang en intens bezig te zijn. Te vermoeiend nog. Ik zou ook niet graag een terugval hebben ! Ja ik heb ook de hortensia's zitten bijknippen en de siergrassen en de dooie stengels van planten . De compost hoop is leeg dus kon ik alles daar in kieperen. Zolang het droog blijft en redelijk van temperatuur kan ik elke dag iets doen ( als ik niet op "vadrouille" ben, hahaha).
Ik zou dat ook liever doen van die grasmachine. Maar die man doet het liever in het voorjaar. Ik dacht er vroeg bij te zijn maar er stonden al veel machines klaar om nagezien te worden. Dringend is het ook nog niet ,want het is toch nog vroeg om te beginnen gras te maaien.

Gepost door: magda | 10-03-15

de skynetdeur is vandaag moeilijk te openen
maar kijk t is gelukt
er komt al veel piepen in je tuin, dat wordt weer een paradijs

Gepost door: fotorantje | 10-03-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ik heb niet ondervonden dat skynet lastig deed. Maar ja ik kom pas laat op de blogs .

Gepost door: magda | 10-03-15

Tja, nu de lente eraan komt is er weer werk aan de winkel in de tuin. Met m'n versleten rug zie ik er wel een beetje tegenop.
Jouw tuin is al helemaal in lentetooi en Opa kijkt goedkeurend toe.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 10-03-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , de tuin ligt er nog niet optimaal bij, daar voor is het ook nog te vroeg . En behalve de normale voorjaarwerken moet er niet zoveel gebeuren. De laatste jaren is er enorm gesnoeid in de tuin en dat scheelt nu wel een heel pak werk minder. Ik vind het aan de ene kant erg jammer dat er zoveel bomen en groen weg zijn ,maar er zijn ogenblikken dat je een tuin moet verjongen anders kun je het niet meer de baas en wordt het snoeiwerk ook te kostelijk.

Gepost door: magda | 10-03-15

Ziet er wel al heel fleurig uit hoor Magda, je collage met opa prominent aanwezig is ook heel erg mooi. Je bent er duidelijk klaar voor en als de weergoden mee zijn kan je er direct invliegen. Maar alles met mate hoor!!

Gepost door: Mieke | 10-03-15

Reageren op dit commentaar

@MIeke, ik doe het rustig aan hoor, wil niet terug in bed belanden. Nu is het eigenlijk wachten op wat warmer weer want buiten zitten is er echt nog niet bij.

Gepost door: magda | 10-03-15

we zijn teug zover Magda.. eindelijk.

mooie collage met Opa in het midden..

een aangename avond gewenst

Gepost door: willy | 10-03-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik herleef als ik terug naar buiten kan en de natuur terug zie openbloeien. Voor jou ook ene mooie avond.

Gepost door: magda | 10-03-15

Het ziet er van achter het glas lekkerder uit dan het is.. elke keer als ik m'n neus buiten de deur steek vind ik het maar wat kil! Maar ik heb alvast wat kleur in de tuin gebracht met bosviooltjes.. zulke schattige bloemetjes.. staan leuk tussen de nu bloeiende krokussen.
Lekker hè.. als we de tuin weer in kunnen! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 10-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy ,lekker als je buiten kan ,maar het blijft toch frisjes . De mist en de kille wind die doen geen deugd.

Gepost door: magda | 15-03-15

De commentaren zijn gesloten.