15-03-15

een paar dagen van deze week...

 

 

Woensdagmiddag reden dochterlief en ik naar het Bpark in Brugge . We gingen shoppen. Dat is nu niet bepaald een plaats waar je een nieuwe lentegarderobe gaat aanschaffen. Dat waren we ook niet van plan. We hadden  een en ander nodig voor het huishouden. Ik was op zoek naar keukengerei zoals invetborsteltjes. Die rubberen (of welk materiaal het ook is) borsteltjes deugen niet als je iets warms wilt invetten. Ik wilde van die haren borsteltjes.  De mijne hadden nog enkel wat haarstompjes. Met rubberen borstels kun je maar beter niet beginnen om een warme bakplaat bijvoorbeeld in te smeren. We trokken naar de Stock Vermeersch want als je daar iets niet vindt ,dan vind je het nergens, wordt er gezegd. En inderdaad daar had je maar de borsteltjes voor het uitkiezen : groot en klein en rond en plat...Ook vonden we daar rubbertjes  voor beugelflesjes. En leuke waterglazen met een verschillend gekleurd onderste zodat iedereen zijn eigen glas kan herkennen....

Het is een groot magazijn en behalve eetwaren kun je het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Na een tijdje hadden we wel behoefte om wat uit te rusten en dat deden we in de Lunch Garden van de Carrefour daar vlakbij. Maar als je gaat zitten voel je de moeheid opkomen en de reuze pannenkoek met warme chocoladesaus en een bol ijs kon ons niet genoeg meer opkrikken om verder te winkelen.
We zijn dan huiswaarts gereden om daar lekker lui te wezen.

De donderdag was het 's ochtend helder weer met een staalblauwe hemel , maar o zo koud als je je neus buiten stak. In de wolkenloze hemel trok een vliegtuig een enorme witte streep recht omhoog.

vlietuig.JPG

De sportvriendin belde me op of ik mee ging bowlen. Ik viel compleet uit de lucht want de bowlingnamiddag zou pas doorgaan de laatste donderdag van de maand. Nu bleek dit de uitbater niet te passen want omdat het een kalme periode is doet hij zijn zaak pas open om 17 uur en de senioren starten normaal om 14 uur. Dus onverwachts voor een laatste keer op donderdag gaan bowlen. Het schema voor de volgende maanden is elke maand ( halverwege de maand)op woensdag.
Het was mijn dagje niet, ik speelde barslecht. Ik zal toch moeten uitkijken voor een polsbandje  om meer schwung in mijn worp te krijgen. Het vochtige weer bezorgt me spierpijnen, vooral in mijn polsen.( een gevolg van een zwaar verkeersongeval jàààren geleden).

bowling.jpg

Behalve bowlen  kun je ook biljart spelen, zijn er binnen petanque velden ( foto lukte niet door weerkaatsing), flipperkasten, tafelvoetbal...
Er is ook een grote ruimte voorzien om bowlen te combineren met een Stone Grill. Lijkt me wel leuk voor een avondje uit.

tafelvoetbal.jpg

De namiddag was zo om en toen we buitenkwamen scheen de zon nog maar was de wind ijzig. Het zicht van de bloeiende border vòòr het sportgebouw vol  met paaslelies maakte de dag goed.

paaslelies.jpg

Gezien de poetshulp veertiendagen vakantie had genomen, was het mijn beurt om zwabber en dweil te hanteren en deed ik in de namiddag boodschappen.  Tegen de avond werd ik opgehaald voor de maandelijkse filmavond. De film " Pride" dd 2014 - de moeite waard  om te zien-  belicht het onverwachtse en onwaarschijnlijke bondgenootschap tussen stakende mijnwerkers uit Wales en een groepje homoactivisten. 

 

pride.jpg

 

"De Britse mijnwerkersstaking van 1984 was een uitputtingsslag van bijna een jaar tussen de vakbonden en premier Thatcher. De stakende mijnwerkers woonden voornamelijk in Wales maar kregen steun uit heel Groot-Brittannië.

De feelgoodmovie Pride vertelt het waargebeurde verhaal van steun die mijnwerkers uit onverwachte hoek kregen: namelijk van homoactivisten."

21:53 Gepost in Algemeen | Commentaren (10) | Tags: film, shoppen, dochter |

Commentaren

goedgevulde dagen zijn dat Magda..

ik zou zeggen: houden zo..

zelfs in Parijs is er interesse voor..

ik ben slechts in de gunst van een "slotenmaker" geraakt..

prettige dag

Gepost door: willy | 16-03-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik heb geen slotenmaker nodig ;-)
Ofwel zijn mijn dagen te goed gevuld ofwel ben ik trager geworden ....

Gepost door: magda | 16-03-15

Kan het geloven dat je vermoeid was, gevulde week maar wel leuk ;-)
Die film lijkt me ook wel wat.

Gepost door: bea | 16-03-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, deze film toont op humoristische wijze de realiteit van die tijd onder Thatcher's bewind. Op het einde van de film was er spontaan applaus.

Gepost door: magda | 16-03-15

Die bowling (annex ander vertier) lijkt me een riant etablissement te zijn, maar veel volk viel daar toch niet te bespeuren, heb ik de indruk.

Gepost door: Benjamín | 16-03-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,wij gaan in de vroege namiddag bowlen en dan is het er uiterst kalm. Pas om 16.30 uur komen de mensen af en 's avonds is het goed gevuld want er wordt héél veel gecombineerd bowlen en stone grill eten. Juist omdat het de donderdag vooral zo kalm is moeten we in het vervolg op woensdag gaan bowlen dan is het vroeger al druk .Vrije namiddag voor studenten hé!

Gepost door: magda | 16-03-15

In de stock vind je inderdaad bijna alles, heb daar ook al vaak vondsten gedaan die ik dacht nooit meer te zullen vinden. Zo'n pannenkoek zou ik ook niet versmaden.
De film ga ik eens opzoeken, heb al vaak films gezien die verband houden met toestanden in Engeland en die vaak heel realistisch en mooi zijn.

Gepost door: Mieke | 16-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het is een ongelooflijke winkel hé. De vorige keer heb ik daar een staaf gevonden waarmee ik mijn luster terug kon repareren. Het staafje dat het onderste sierdeel moest vasthouden was aan de korte kant en daar (met de hulp van de winkelbediende) met het onderste stukje dat ik mee had genomen heb ik een staaf gevonden. Ikzelf zou het nooit gevonden hebben.
Die pannenkoek was echt waar voor je geld! Ik heb 's avonds nog enkel een yoghurtje gegeten,hihihi!
Die film is een aanrader Mieke. Lees maar eens de recensies op google.

Gepost door: magda | 16-03-15

jij weet je altijd wel bezig te houden hé Magda
wat een vrolijke berm paasbloemen, hier in het park staan er nog maar een paar open

Gepost door: fotorantje | 16-03-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik kom echt tijd te kort of zoals ik bij Willy schreef misschien ben ik trager geworden.

Gepost door: magda | 16-03-15

De commentaren zijn gesloten.