17-03-15

de eerste zonnige en warme dag ...

...heb ik vanzelfsprekend in de tuin doorgebracht. Deze middag een bord spaghetti op het terras gegeten, wat krantjes gelezen en dan een zonneslaapje gedaan. Om zeker zacht te zitten haalde ik zelfs twee kussens uit het tuinhuis ! Wat kan het leven toch mooi zijn.

tuin.jpg

Vorige week heb ik toch een paar duwtjes gekend: een oude schoolvriendin had slecht nieuws. Zij is ook altijd op de jaarlijkse reünie en op onze jaarlijkse Londenreis  is zij mijn kamergenote.  Zij had een gezwel in haar ingewanden en moest dringend geopereerd worden. Kwaadaardig maar hopelijk nog niet uitgezaaid maar dat zal ze pas over een paar weken weten. Ontdekt bij een routine controle.

Vlak daarop kreeg ik een mail van een Nederlandse vriendin met wie ik jaren avondschool pc volgde: Bij een algemeen bevolkingsonderzoek kreeg ze te horen dat er twee kwaadaardige knobbels waren in één borst. Nu donderdag wordt ze geopereerd. Ze zit in zak en as. Ze is veel jonger dan ik.

En dan kreeg ik het bericht dat de 54 jarige dochter van mijn excollega (met wie ik 36 jaar heb samengewerkt) onverwachts was overleden. Mijn excollega was 6 jaar ouder dan ik en al een paar jaar geleden overleden.

Komt het omdat ik nog steeds niet volledig de oude ben na de griep en zijn nevenwerkingen, het maakte me meer dan droevig  en zeker nadat  ik gisteren te horen kreeg dat een senior met wie ik nog gezellig aan tafel zat op een uitstap tengevolge van complicaties van de griep overleden is aan een longonsteking. Hij was 64 jaar.

Om mijn gedachten te verzetten trok ik zaterdag tegen de middag naar de kleinkinderen en na  het eten werd hun oma( aan moederszijde ) uitgenodigd voor de koffie. De tuinen palen aan elkaar dus ze was er onmiddellijk. Opa was op Nieuwjaarsdag onverwachts gestorven en wat verstrooiing kon ook zij goed gebruiken. Maar na een tijdje trokken we naar haar woning en ja hoe gaat een dubbeltje aan het rollen ...op een gegeven ogenblik waren we beiden aan het opruimen in de garage. Haar man was iemand die alles wel ooit eens kon gebruiken!
Toen ik die avond huiswaarts reed , was ze al met een hele stapel lege flessen naar de glascontainer gereden en stond er een hoop papier en karton en vuilniszakken met restafval klaar voor het recyclagepark. We moesten beiden nog lachen " zie ons hier nu bezig". Ik heb haar beloofd dat we samen nog eens zo bezig gaan zijn. Dat zag ze wel zitten.

Toen ik thuiskwam, stelde ik tot mijn ontsteltenis vast dat de Catalpa tot op de grond was afgezaagd. Zoonlief had die onlangs gesnoeid en nu was het wachten tot die weer uitliep. 
Om een lang verhaal kort te maken. De man die twee bomen was komen afzagen dacht dat er nog eentje was die moest afgezaagd worden en omdat hij zaterdag in de buurt was kwam hij langs en de kale Catalpa ziende dacht hij dat het die boom was. Ik was niet thuis en  hij had mijn gsm nummer niet. Om goed te doen heeft hij die toch afgezaagd. Er was nooit gesproken om een derde boom af te zagen.
Ik ben niet vlug kwaad  maar ik
was die avond razend toen ik het merkte en dat heeft hij geweten toen ik hem opbelde. Een groot misverstand maar wel een onherroepelijke. Een grote Catalpa aanschaffen kost algauw 150 à 200 euro. Een klein exemplaartje 50 euro.

De maandag kwam hij langs om zich nogmaals te excuseren en te vragen hoe ik kon vergoed worden. Mijn woede was allang gezakt en ik wilde niet dat hij een nieuw exemplaar zou kopen. Hij stelde voor om al het snoeisel van twee grote bomen dat opzij was gestapeld zou weghalen. Deze namiddag hebben we samen zakken gevuld met snoeihout.

En dan vergeet ik nog te vertellen dat mijn klusjesman in zak en as zit na een gebroken relatie. Die heb ik gisteren opgevangen en eten gegeven  want  behalve aandacht kon zijn maag ook wat verdragen.

Zo dat was de bewogen week  ! Maar dat was de reden niet dat ik een tijdje niet blogde , dat komt er aan!

 

20:14 Gepost in lente | Commentaren (24) | Tags: lente, tuin, slechte berichten |

Commentaren

Wens je vlug een volledig herstel toe na de griep en zo'n bezige bij als jij is altijd wel met iets bezig

Gepost door: marylou | 17-03-15

Reageren op dit commentaar

@ Marylou, die griep is wel weg maar er blijft precies nog iets hangen zodat ik me niet echt fit kan noemen! Niks doen staat niet in mijn woordenboek, er is altijd wel iets dat ik kan of wil doen.

Gepost door: magda | 19-03-15

Ooit is er hier eens een grote vlier achter in de tuin per ongeluk tot op de grond gesnoeid geworden.. ik was in het donker thuisgekomen en stond de volgende ochtend stomverbaasd naar die lege plek achteraan de tuin te staren.. maar zelden zó boos geweest! Dat krijg je nooit meer hetzelfde terug hè, dus daar is weinig aan te doen eigenlijk. Men (mensen van een hoveniersbedrijf) had vanaf het zijpad 3 huizen naar links gemoeten volgens de opdrachtbon.. maar was drie huizen naar rechts gegaan.. en jawel.. daar stond toevallig óók een vlier.. de ónze!

Hoe ouder we worden, hoe meer we geconfronteerd worden met verlies en afscheid nemen.. zo gaat dat, hoe triest ook. Zó vaak achter elkaar is wel heel erg verdrietig, ook zonder griepstaartje zou ik me daar wel door geraakt voelen hoor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik maak me niet zo vlug boos maar deze keer liep het over bij mij. Een beetje een reactie op al het te verwerken nieuws van de afgelopen week.

Het is niet meer te herstellen want het duurt erg lang eer ik weer zo'n mooie catalpa zou hebben. Ach ik heb ondertussen gesproken met de man ( niet degene die de boom afzaagde ,want die kan er niks aandoen. Het is zijn oom die het hem liet doen) . Hij is 85 jaar en nog erg actief in zijn tuin. Hij bedoelde het goed en wilde me helpen omdat de klusjesman maar niet afkomt. Hij was er zo het hart van in dat ik zo vreselijk kwaad was op hem ,dat hij twee nachten niet kon slapen. Ik ken hem al 30 jaar en boos blijven ligt ook niet in mijn aard. Dat is de man bij wie ik bijna 20 jaar getuinierd heb op een stuk van zijn grond en waar ik door zijn vriendin buiten werd gebonjourd omdat ik daar al die jaren gratis tuinierde( zij is ondertussen overleden). Hij heeft een hele namiddag geholpen om de berg takken in zakken te steken en heeft er meer dan de helft meegenomen naar het recyclagepark. Ik ga op die plaats een fruitboompje zetten. Ik heb dat ook gedaan toen de grote krulwilg werd afgezaagd . Een mirabellenboompje en die doet het goed. Wie weet krijg ik dit jaar al een paar mirabellekens !

Gepost door: magda | 19-03-15

We zitten echt op de eerste rij hé Magda. Denk maar eens wat hoogbejaarden(90- gers) moeten meemaken als al hun vrienden/familie al verdwemen zijn.
Gelukkig kun je nog zo dienstbaar zijn om je heen, dat leidt wel even van de miserie af.

Gepost door: speranza | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

@Speranza, het is waar wat je schrijft. Als er mensen rondom je wegvallen dan word je met de neus op de werkelijkheid gezet. Wij zijn de generatie die normalerwijze eerst moet gaan. Ik wil er nog niet teveel aandenken en zal nog zoveel als mogelijk van het leven genieten!! Groetjes en als de dagen weer erg lang zijn kun je me verwachten. :-)Veel liefs daar in de Kempen!!

Gepost door: magda | 19-03-15

Ach Magda, dar zijn serieuze 'duwtjes' die je te horen kreeg. Wie zou daardoor niet aangedaan zijn? Te veel op korte tijd. Er zijn zo van die weken dat het precies al slecht nieuws is dat op je afkomt :-( Het is de gang van het leven maar verdomd pijnlijk. #knuffel#
Pfff, spijtig van die mooie boom maar uiteindelijk, van alle kwaad het minst erge....al zou ik ook ferm kwaad geweest zijn, tijdelijk ;-)

Gepost door: bea | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ja zo is het : die woede vloeide ook voort uit frustratie om al het nieuws dat ik te slikken kreeg op zo'n korte tijd. Zeker als je je nog altijd niet 100% fit voelt. Ik hoor het bij velen die flink de griep hebben gehad dat er precies iets blijft hangen.

Gepost door: magda | 19-03-15

Je hebt wel reden om droevig te zijn, dat heeft niets meer met de griep te maken. Het stopt precies niet, daar bij jou. Gelukkig ben je een optimistisch mens met veel energie, blijf je niet bij de pakken zitten. Volhouden zo! En hier hebben de tuinmannen bij de nieuwe aanleg ook een verkeerde boom omgezaagd, een mooie eik die op de juiste plaats stond weg en de andere die weg moest staat nog altijd in de weg.

Gepost door: omamoetje | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

@Omamoetje, je mag het wel zeggen 2015 heeft me nog niet veel goeds gebracht. Gelukkig ben ik nog altijd veerkrachtig maar zacht weer en wat zon zou me toch veel deugd doen. Zoals vandaag die grijze lucht, erg koude wind en de nevel. Geen weer voor mij om buiten te lopen. Daar krijg ik met mijn geringe weerstand na de griep gegarandeerd sinusontsteking van. Och ondertussen heb ik mijn huis zowat omgekeerd en van alles wat bleef rondslingeren opgeruimd! ;-)

Gepost door: magda | 19-03-15

zoveel emoties om te verwerken, een mens moet veel aankunnen en soms kraak je, zeker als je weerbaarheid niet optimaal is
gelukkig heb je je familie om je op te vangen en je zinnen wat te verzetten

Gepost door: fotorantje | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dat is het hem juist, ik krijg de tijd niet om weerstand op te bouwen en het weer is er ook niet naar om gezonde wandelingen te doen: vandaag om te beginnen regen en daarna grijs weer, koude wind en nevel. 't Moet een keertje beteren hé willen we tot bij het Keun geraken. ;-)

Gepost door: magda | 19-03-15

het was niet bepaald een goed nieuws show Magda en het heeft allemaal met emoties te maken..

en dat vergt energie..

maar met je ingesteldheid komt dit binnen de kortste keren weer goed..

zeker weten !

prettige dag

Gepost door: willy | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, emoties vreten aan een mens en zorgen ervoor dat je energie kwijt geraakt. Zoals je zegt ik ben een positief mens . Eerst alles laten bezinken en er diep onderdoor gaan en daarna voel ik me herboren.

Gepost door: magda | 19-03-15

Veel minder leuk nieuws, maar blijkbaar ben jij ook iemand die ze wel weten te vinden als er troost moet gevonden worden. Zo super lief van jou om te helpen die garage op te ruimen en dan nog de klusjesman oppeppen. Man, man ,man wat kan het soms raar lopen. Jezelf ook niet vergeten te soigneren he Magda.

Gepost door: Mieke | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ja ik help graag anderen en ik voel me niet echt blij maar laat ons zeggen tevreden als ik het leed bij anderen wat kan verzachten. Het is een feit dat spreken over hetgeen je bezig houdt veel kan helpen .Jezelf horen spreken kan al een deel van verdriet, zorgen en bekommernissen verzachten. Het was een deeltje van mijn vroegere werk: luisteren naar de mensen. Ik kan het niet zozeer met erover te spreken maar met erover te schrijven.

Gepost door: magda | 19-03-15

Ik heb ook tussen nieuwjaar en einde februari zes kennissen verloren. Wens je vlug een goed herstel toe Magda

Gepost door: liliane | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, je hebt ook een zware periode achter de rug. Je blijft er toch dagen mee bezig en in gedachten haal je ook herinneringen op die je samen met die mensen hebt beleefd.
Wanneer het weer nu wat meewil zal ik ook meer buiten komen en dat heb ik nodig zon en zachter weer. Nu ben ik gewoonweg bang om opnieuw een verkoudheid of wat dan ook op te doen.

Gepost door: magda | 19-03-15

Vele groetjes
Omaatje.

Gepost door: Omaatje | 18-03-15

Reageren op dit commentaar

@Omaatje ook lieve groeten voor jou!

Gepost door: magda | 19-03-15

Soms komt het ene slechte nieuws na het andere gelukkig zijn er ook nog mooie momentjes om mee te pikken

Gepost door: merel | 19-03-15

Reageren op dit commentaar

@Merel ,van die mooie momenten geniet ik dan dubbel.

Gepost door: magda | 19-03-15

Hoe ouder we worden hoe meer mensen - die ons dierbaar zijn - die ons voorgaan, en plots bemerken we dat onze kring, plots 'n heel klein kringetje is geworden, en daar heb ik het ook ontzettend moeilijk mee Magda, daar heb ik al met jouw over gesproken.
Als hij mijn boom durft zonder vragen omdoen, wel hier krijgt hij zeker de politie aan zijn deur, ja daar ben ik hééél hard in, zoiets doe je niet zonder vragen, zeker niet met je buren. Je mag goed zijn, maar je moet niet met je laten de zot houden, zoals wij West-Vlamingen zeggen, wij zeker niet.
Gelukkig kan 'n mens soms nog wat geluk plukken uit kleine vreugden, zoals 'n zonnige dag in de tuin.
groetjesssssssssssss

Gepost door: greta | 19-03-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, tja dat kringetje wordt alsmaar kleiner. Maar het ergste vind ik dat mensen die zoveel jonger zijn dan ik me al zijn voorgegaan . Je voelt je zo machteloos .
Ach ik heb mijn woede geuit en de man die het gedaan heeft was vol goede bedoelingen. Hij wilde behulpzaam zijn.Ik ken hem al méér dan 30 jaar en zou niet willen dat de vriendschap omwille van een boom teniet wordt gedaan. Nu ik niet meer tuinier op zijn grond komt hij nog altijd af en toe groenten of bessen... brengen en samen drinken we ook af en toe een koffietje.
Voor de tijd dat we hier lopen wil ik geen ruzie omwille van een boom,hoe jammer ik het ook vind!

Gepost door: magda | 19-03-15

De commentaren zijn gesloten.