21-03-15

De koeien mogen naar buiten

 

Weer  een gure dag vandaag. Grijze lucht, koude wind en nu en dan regenvlagen. We zullen nog wat geduld moeten hebben voor Lenteweer. In elk geval staat de grasmachine al op punt en zodra het niet meer zou koud aanvoelt rij ik gras af. Dan ziet alles er zo fris uit zonder afgevallen bladeren en  kleine takjes die de wind van overal aanvoert.

Anders was het maandag toen ik van de koersbal terugkeerde. De zon scheen en dan ziet alles er zoveel vrolijker uit hoewel de wind ook dan nog erg koud was. Er is altijd meer wind aan zee dan elders.
Ik nam een andere weg omdat ze in het dorp begonnen zijn met de voorbereidingen voor de aanleg van de A11. Er staat ons zeker 2 jaar lang veel verkeersellende te wachten. Wij bewoners kennen alternatieve wegen, maar voor de toeristen wordt het een heksenketel! Een klein voorbeeld fietsers kunnen niet meer op het gewone fietspad richting Maldegem rijden via de N49. Zij moeten via Sluis rijden en dan via een andere weg terugkeren om op de Natienlaan( N 49) te geraken.
De enorme werken zijn al geruime tijd bezig en die gaan ook goed vooruit. Maar om de rotondes en bruggen en tunnels  enz te maken worden nu wegversmallingen gemaakt, wegen afgesloten en omleidingen aangelegd. Als het weer wat zachter is  zal ik de fiets eens uithalen en op weg gaan om foto's te maken. Met de auto geraak je er niet bij.

Maar dus ik reed maandag via een andere weg naar huis, om de verkeersopstoppingen te vermijden. Het viel me op dat er op de weiden heel veel koeien liepen. Dat betekent dat deze beesten eindelijk uit de stallen mogen en vrij kunnen rondlopen in de weiden. Ik heb er een paar foto's van gemaakt. Hopelijk blijft dit stukje natuur nog lang ongerept. In de nabijheid is een groot industrieterrein , heb je de parkbegraafplaats en ietsje verderop het grote in aanbouw zijnde nieuwe ziekenhuis.

De laatste foto is in feite mislukt maar ik plaats die toch omdat je hierop de uitgebrande kerktoren van Westkapelle ziet. Alleen een paar geblakerde muren zijn overgebleven en de hamvraag is nog altijd " wat gebeurt er nu met de overgebleven muren van het kerkgebouw".( klik : de kerk is afgebrand  , restanten)

koeien.jpg

koe.JPG

koeien1.jpg

koeien2.jpg

koeien3.jpg

19:42 Gepost in lente | Commentaren (14) | Tags: koeien, weiden |

Commentaren

Nu de koeien weer buiten zijn zal de lente zich toch ook stilaan op.haar mooist moeten zien. Spijtig van de kerk van ver zou je niet zeggen dat er brand is geweest

Gepost door: merel | 21-03-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, als je op de twee linken drukt in de tekst dan zie je hoe fel de brand is geweest en het mag een wonder heten dat er rondom de kerk geen slachtoffers zijn gevallen. De kerk had een torenspits en was een herkenbaar baken als je dit dorp naderde.

Ik heb de koeien niet geteld maar het waren er veel en dit zicht geeft je toch een lentegevoel zoals ze lopen te grazen en te herkauwen.

Gepost door: magda | 21-03-15

Reageren op dit commentaar

ooh leuk, de koetjes, zal eens op zoek moeten gaan :-)

Gepost door: fotorantje | 22-03-15

Reageren op dit commentaar

@Antje toen ik langs die weiden reed dacht ik "oho even stoppen en op de foto zetten voor....fotorantje,hahaha!

Gepost door: magda | 22-03-15

grootse werken daar in de buurt Magda, ik ben benieuwd wat dat voor de kustgangers zal betekenen.....

ik rijd nu al meer richtig Cadzand, om de file naar Knokke te vermijden; het vrachtvervoer naar Zeebrugge is daar niet vreemd aan..

de koeien trekken er zich weinig van aan, zo te zien..


jammer van die kerk, daar blijft niet veel van over..

prettige zondag

Gepost door: willy | 22-03-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, groot gelijk dat je een andere route neemt. Nu is het nog geen "seizoen" zoals we hier zeggen. Maar de files zijn er al. Je moet al hele stukken op één baanvak rijden . Laatst reed ik naar Brugge-St Andries en vanaf Westkapelle tot aan de expresweg was het stapvoets rijden!!Ik deed er 1 uur over ipv een halfuur! De camions zijn een verschrikking om daar tussen te moeten rijden. De N49 naar Maldegem daar doe je nu ook het dubbel van de tijd over! De twee kruispunten op de N49 in Westkapelle worden al omgevormd en het verkeer gebeurt nu al op één rijvak. Het verkeer dat Knokke verlaat omstreeks 16 uur ( vooral het weekend) staat al van juist buiten Knokke aan te schuiven. En dat is nog maar het begin. De werken zijn gigantisch en gaan flink vooruit, maar de kust zal het twee jaar lang moeten ontgelden!
Ik zal eens recente beelden van de kerk maken.

Gepost door: magda | 22-03-15

Mooie foto's van je koeien Magda, Voor de koeien het mooiste moment van het jaar. Maar hier liggen de weiden er nog heel nat bij, dus is het nog even wachten hier.
Die wegenwerken... zelfs op den buiten zijn overal werken bezig, vooral als je de streek niet kent is het een echte miserie , en kan je met je gps weinig aanvangen.
Koud en somber weer hier vandaag Magda, geen lente te zien.
Zondagse groetjes

Gepost door: greta | 22-03-15

Reageren op dit commentaar

@Greta,zoveel koeien ,je kon er niet naast kijken. Opvallend ook omdat je de hele winter geen koeien zag buiten lopen. En vele koeien voelden zich lekker in hun vel zoals ze in het gras lagen te herkauwen!
Overal waar je komt zijn er werken aan de gang, is het niet voor gas of elektriciteit dan is het voor iets anders en in Knokke zeker voor de riolen . Dat is een stappenplan over de vier deelgemeenten om grotere buizen te steken. Met de jaren is er veel gebouwd en de riolen, kunnen al dat afvalwater niet meer slikken.
Maar die wegenwerken is van een ander kaliber. Nu zal er nog jaren veel hinder zijn , vanaf 2017 krijgen we een nieuwe snelweg die dwars door het polderlandschap loopt en ook bedoeld is om betere aansluiting te geven met de haven van Zeebrugge.

Hier ook grijze dag maar na de middag brak de zon door...eindelijk!

Gepost door: magda | 22-03-15

Ja hé, ze zijn er (al) weer. Mooie stalling daar overigens

Gepost door: roysfoto | 22-03-15

Reageren op dit commentaar

@Roy als je al die koeien ziet grazen dan is de winter toch wel ver voorbij. Het is nog één van de mooie grote boerderijen zo dicht bij de dorpskern en die niet gaat verdwijnen door de werken voor de A11.

Gepost door: magda | 22-03-15

Die koeien lijken er ontzettend veel plezier aan te beleven, hoe zou je zelf zijn na een ganse winter in de schuur doorgebracht te hebben.
Doodjammer van de kerk in Westkapelle, ik kom daar vaak langs en telkens blijft het mij verbazen, hoe is dit kunnen gebeuren.
Is inderdaad een probleem met die werken maar aan de andere kant door de zachte winter gaan de werken wel goed vooruit.

Gepost door: Mieke | 22-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, inderdaad wij als mens verlangen ook naar mooi weer zodat we opnieuw veel buiten kunnen zijn.
Hopelijk wordt er niet teveel gepalaverd wat ze nu gaan doen met de restanten. Het is een beschermd monument en strikt genomen moet het weer in zijn oorspronkelijk staat heropgebouwd worden. Dat zie ik toch niet gebeuren want wie gaat dat betalen. Dus getouwtrek tot en met!!
Er wordt immens hard gewerkt aan de A11, soms ook 's nachts . Het vordert enorm en er kon de winter door voortgewerkt worden . Als ze damplaten inslaan kunnen wij dat horen in huis en ik woon er toch meer dan 1 km van verwijderd! Dat doen ze niet de hele dag door, gelukkig maar voor de mensen die dichterbij wonen!

Gepost door: magda | 23-03-15

Er staat hier altijd aan het begin van het weideseizoen zo'n koeienfoto in de krant van zo'n koe die dan echt zo die wei ín springt.. ongelofelijk dat zo'n log dier dat kan.. die móét wel heel erg blij zijn denk ik dan altijd hehe!

Die kerk? tja.. ook de kerkbesturen hebben meestal geen geld meer.. dus als er niet iemand met een dikke beurs is die die wil trekken zal ie wel afgebroken gaan worden. Maar zo'n oud gebouw.. daar zullen ze eerst wel héél erg zeker van willen zijn dat daar nergens een potje geld voor beschikbaar komt om dat weer op te bouwen hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 23-03-15

Reageren op dit commentaar

@ Mizzy, die kerk is in feite nog enkel waard om afgebroken te worden. Enkel het achterste deel staat nog overeind , de sacristie. Voor de rest staat het gebouw geschoord. Maar als beschermd monument kan dat zomaar niet en er wordt gedacht aan een heropbouw en dan niet enkel als kerk maar ook voor alternatief gebruik. En daar worden nogal veel woorden aan verspild.

Gepost door: magda | 25-03-15

De commentaren zijn gesloten.