20-03-15

gedaan met de voelschortjesVan de zonsverduistering hebben we vandaag aan de kust helemaal niks gezien. Alleen werd het rond het hoogtepunt van de verduistering wel wat donkerder. Je had licht nodig wilde je een krant lezen. Heel even heeft de zon zich laten zien in de late namiddag . Maar dan zeg ik wel héél even. Ze mocht van mij haar krachten sparen  voor morgen !
Behalve dinsdag was er deze week nog geen enkele dag dat je kon zeggen " wat een lekker lenteweertje". Ideaal om op koffievisite te gaan Knipogen : Gisteren was ik op de koffie bij dochterlief voor haar verjaardag en vandaag bij een ex collegaatje die ook jarig was. Erg gezellig.

Woensdag was de afsluitdag voor het project "voelschortjes". We kwamen bij één van de dames samen om met de hand of met de naaimachine nog wat schortjes af te werken. We hadden nog allerlei bruikbare spulletjes. Ik had mijn naaimachine meegenomen en er was nog iemand met een naaimachine. Als een geolied team werkten we samen. De ene spelde de accessoires op de schortjes, de andere naaide allerlei spulletjes (die niet met de naaimachine konden genaaid worden)met de hand op de schortjes en we waren met twee die de naaimachine hanteerden. Eén van de dames streek alle schortjes en plooide ze op in een wasmand. De twee heren die ook aanwezig waren showden nog eens de schortjes, maar ze wilden niet herkenbaar op de foto!Lachen

De tijd vloog snel met een kopje koffie en een appelcake (die ik thuis had gemaakt)en om 18 uur vonden we het welletjes en ruimden de boel op.

Resultaat van al onze werkzaamheden ( niet enkel die ene namiddag. Zelf had ik er thuis al 11 gemaakt en anderen hadden  ook thuis er al aan gewerkt). We hebben 40 schortjes gemaakt !!!

 

voelschortjes.jpg

22:33 Gepost in vrienden | Commentaren (12) |

Commentaren

40 schortjes ! Een puike prestatie waar jullie fier op kunnen zijn, Magda.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 20-03-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, dat zijn we ook (stoef-stoef) en de RVT's wachten al op de schortjes!!

Gepost door: magda | 21-03-15

mooi werk, in alle opzichten!

Gepost door: fotorantje | 21-03-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dank je wel.

Gepost door: magda | 21-03-15

Een welverdiende dikke dikke proficiat aan U Magda en ALLE mensen voor jullie inzet en motivatie.
groetjessss

Gepost door: greta | 21-03-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, we hebben dat met veel plezier gedaan en zelf houden we er leuke namiddagen aan over.

Gepost door: magda | 21-03-15

Proficiat Magda voor jezelf en je collega's, jullie hebben heel mooi werk geleverd. Werken en ondertussen koffietje drinken met stukje taart, hoe leuk kan werken wel zijn.
Prettig weekend.

Gepost door: Mieke | 21-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke ,zo'n namiddagen zijn goud waard. Er wordt gebabbeld en gelachen en gesnoept maar ondertussen staan onze handen ook niet stil! In de RVT's op het grondgebied kijken ze al uit naar die schortjes.

Gepost door: magda | 21-03-15

't Was een heel mooi project.. in alle opzichten geslaagd!

Gepost door: mizzD | 23-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, nooit gedacht dat we aan zoveel exemplaren zouden geraken en de verzorgingstehuizen zijn blij met deze actie. Nu nog een datum om ze te gaan afgeven.

Gepost door: magda | 25-03-15

Magda 'n speciale link voor U en al die het wil lezen over die voelschorten, gezien vandaag in de krant, ik plaats hem speciaal hieronder:

http://www.gva.be/cnt/dmf20150323_01593113/antwerpse-uitvinding-voor-dementerenden-breekt-door
Hoop dat je hem lukt hem te openen,

Gepost door: greta | 23-03-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik heb weet van haar actie er is al een artikel verschenen met een heleboel voelschortjes op . Vandaar dat we besloten om aan deze actie mee te doen.

Gepost door: magda | 25-03-15

De commentaren zijn gesloten.