23-03-15

de zon kwam en ik reed vlug naar zee.

 

Zondag brak de zon pas in de namiddag door en ik reed naar zee. Ik dacht er veel mensen aan te treffen maar het was overal erg kalm. Ik kon zelfs dicht tegen zee mijn auto parkeren om vanaf het strand richting Zwin te wandelen. Zover heb ik niet gewandeld want daarvoor was ik toch te laat vertrokken ( 16.30 uur) en dan koelt het te vlug af. En mijn conditie is nog steeds niet 100% om zo'n lange wandeling te doen.

Dus staken we de duinen over aan de Lekkerbek...

strand1.JPG

...en daalden af naar het strand. Je ziet rechts Cadzand en links in de verte de gebouwen op de promenade van Vlissingen!

strand2.JPG

Hoogtij was voorbij, het water trok af en maakte redelijk veel golfslag.

strand3.JPG

Hoewel ik aan de andere kant van Knokke wandelde en niet vlak bij Zeebrugge , is de skyline ervan nooit veraf.( heb wel ingezoomd )

strand4.JPG

De containerschepen ontbreken ook nooit aan de horizon. Een druk bevaren route !

strand5.JPG

Het water is erg hoog opgekomen. Anders ligt het voorste stuk van de golfbreker meestal droog.

strand6.JPG

De surfclub heeft na de fameuze Sinterklaasstorm in december 2013 blijkbaar voorzorgen getroffen met een heleboel omheiningen zodat het zand niet zo snel kan meegesleurd worden door de golven. Zij hebben toen veel schade geleden aan het materiaal zoals surfplanken, catamarans ...

strand7.JPG

Er lag opvallend veel zeewier aan de voet van de duinen en dat betekent dat het hoogtij erg ver het strand oprolt. Bij de sinterklaasstorm zijn grote stukken duin meegesleurd in zee. Hieronder een foto die ik nam na de Sinterklaasstorm van 2013. De duinen waren gewoonweg afgekalfd door het zeewater. Later hebben ze met bulldozers er zand tegenaan opgevoerd.

duin.jpg

strand8.JPG

Opvallend was een soort omheining over de hele lengte van de duinen tot aan het Zwin. Op een paar plaatsen zag je aan het natte zand dat het zeewater tot tegen de duinen was gekomen !!

strand9.JPG

Zeewier tot tegen de duinenrij!

strand10.jpg

Gezien ik niet van plan was om tot aan het Zwin te wandelen klauterde ik vlak vòòr de paaltjes door een inham  in de duinen naar de zeedijk . Op de onderste foto zie je een stukje van de smalle zeedijk  die loopt tot aan 't Keun( Hospitality van Flanagan). Hier mogen en kunnen geen auto's rijden , het is enkel en alleen voor voetgangers en fietsers.

strand11.jpg

Geen zuchtje wind op de zeedijk en met de zon vlak in mijn gezicht wandelde ik terug

strand12.jpg

Ik had het gelezen in de krant : de opruimactie  van het strand met honderden vrijwilligers! Ik ben inderdaad geen enkel stuk vuil tegengekomen op mijn wandeling! Toen ik aan de surfclub kwam verwijderden ze op dat ogenblik de rode vlag die op het torentje had gehangen. Je kunt die vlag nog  zien hangen op een foto hierboven. Maar wat erop stond kon ik vanaf het strand niet lezen.

strand13.jpg

En toen stapte ik terug naar de auto . Van ver hoorde ik een klagelijk gemekker en zag op het pad dat door ruiters wordt gebruikt en vlak naast de wandelweg is gelegen een geit met een heel lange sik. Die was zeker op zoek naar zijn soortgenoten.

geit.JPG

Twee paardjes kwamen op dat gemekker af. Ze waren alle drie wel een eindje afgedwaald van de plaats waar ze normaal grazen. Och als ze de zandwegel volgen komen ze wel terug bij hun soortgenootjes.

paardje.JPG

paardje1.JPG

En toen ik thuis kwam zag ik die mooie zonsondergang waarvan ik de foto gisteren plaatste. Dat was nu eens een mooie Lentedag!

19:19 Gepost in lente, wandelen | Commentaren (8) |

Commentaren

zelf vind ik die skyline van zeebrugge storend, ik kijk liever de andere kant op :-)
geitje en paarden waren precies op verkenning

Gepost door: fotorantje | 24-03-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, een ideale wandeling voor een kortere afstand ;-)
Ik heb de skyline nog geweten zonder al die kranen :-( . De uitbouw van de haven van Zeebrugge brengt dit met zich mee

Gepost door: magda | 24-03-15

Die Zeebrugse kranen vind ik een foeilelijk panorama, maar 't zal wel niet anders kunnen zeker? Die geit vind ik dan weer een prachtexemplaar.

Gepost door: Benjamín | 24-03-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,ik ben het met je eens wat die kranen betreft . Het gevolg is dat de stroming van de zee veranderd is en er een maxi strand is ontstaan in Heist en het zal ook niet vreemd zijn aan de verzanding van het Zwin zelf.

Gepost door: magda | 24-03-15

Goed dat je van het zonnetje hebt geprofiteerd, Magda. Momenteel is het weer alweer heel wat minder. Het geitje en de paardjes leken ook wel in hun nopjes.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 25-03-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , aan zee was er helemaal geen wind op dat ogenblik ! Echt aangenaam weertje om te wandelen. De geit niet hoor die jammerde nogal luid! Was wellicht op zoek naar zijn soortgenoten. Een pracht exemplaar was het.

Gepost door: magda | 25-03-15

Dat moet je doen Magda, als het weer het toelaat, genieten en profiteren.

Gepost door: Mieke | 25-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, dat doe ik hoor, als het weer het toelaat laat ik alles vallen en zoek de buitenlucht op. Ik moet nog veel recupereren van een zware winter ;-(

Gepost door: magda | 25-03-15

De commentaren zijn gesloten.