25-03-15

het tuinseizoen is begonnen.

gras.JPG

Ik was vorige zaterdag de grasmachine gaan ophalen die ik voor nazicht had binnengebracht bij Aveve. Maar het regende die namiddag  dus werd gras afrijden  uitgesteld tot de maandag. Maandag middag was het rustig weer en de zon scheen dwars door de omfloerste lucht. De grasmachine startte onmiddellijk . Vorig jaar had ik er echt problemen mee en heb ik die verschillende keren moeten terug brengen. Uiteindelijk geraakte het probleem opgelost, wat er precies verkeerd liep dat hij niet wilde starten (ook bij de man die het nazicht deed lukte het aanvankelijk niet)is nog altijd een raadsel. Dus was ik maar al te blij dat het nu probleemloos verliep.

catalpa.JPG

Een close-up van het hoekje waar de Catalpa stond  die is afgezaagd! Spijtig

gras1.JPG

Om het gras opzij en aan de voorkant van te tuin te kunnen afrijden, moest ik eerst een heleboel gesnoeide takken in zakken steken. Een paar uurtjes later lag de tuin er keurig bij.
Nu nog meststof strooien en hier en daar nog een klein gevechtje tegen klimopwortels ( het merendeel is weg) en een kruid dat ongevraagd woekert in de tuin :zevenblad. Het zal niet anders kunnen dan spuiten met onkruidverdelger. Ik krijg het manueel niet meer weg.

gras2.JPG

gras3.JPG

Ja het tuinseizoen is begonnen.

19:15 Gepost in tuin | Commentaren (18) | Tags: tuin, grasmachine |

Commentaren

Magda je gras ligt er gelikt bij, proficiat hoor. Dat geeft een fantastisch gevoel als je dan kijkt naar het resultaat van al je werk. Je hebt dat ontzettend goed gedaan.

Gepost door: Mieke | 25-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ewel das waar wat je schrijft. Dat gaf me echt een fantastisch gevoel ! De tuin lag er nu echt proper bij en dan met een grasmachine die precies snorde van blijdschap dat hij uit de stal is gehaald,hahaha!

Gepost door: magda | 25-03-15

Hier wachten we nog even met het gras

Gepost door: merel | 26-03-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, nu ligt het gazon er netjes bij. De voortdurende wind had nogal veel bladeren en takjes achtergelaten. Het was al een tijdje droog ,nu regent het regelmatig en moet je er ook niet aan beginnen. Ik zal nog wel eventjes wachten met bemesten want dan begint het gras te groeien en moet je elke week de grasmachine bovenhalen!

Gepost door: magda | 26-03-15

ik wou dat mijn tuin er ook zo al uitzag Magda...

maar als ik nu naar buitenkijk, zal het voor vandaag niet zijn..

en het opstarten van de grasmaaier, is ook voor mij een spannend moment

groeten

Gepost door: willy | 26-03-15

Reageren op dit commentaar

@Willy ,vandaag zeker geen tuinweer! Het heeft hier niet alleen geregend maar in de regen zat ook wat hagel! Voor het gras en de planten mocht er wel eens een regenvlaag vallen. Maar de zon mag ook wel een beetje meer haar best beginnen doen. Met 4 ° deze namiddag kun je het geen lenteweer noemen!
Het opstart moment van de grasmaaier bezorgde me zowaar een angstmoment gezien ik verleden jaar de grasmaaier 7keer ( de kleinzoon had het geteld) terug moest binnenbrengen. Die was niet aan de praat te krijgen; Dit jaar verliep het pico bello!

Gepost door: magda | 26-03-15

Veel moet je niet meer doen Magda, gewoon die gazon even onder handen nemen, en het ziet er ook bij U al beeldig uit. Dat is het voordeel van opruimen wat je kan voor de winter. Maar waar is nu die lente??? Gisteren was het hier 'n echt koude wind, vandaag weer amper 6 graden maar nu somber, donker weer met regen en nog eens regen. Gelukkig bloeien er al wat voorjaarsbloeiers maar niet uitbundig, anders zou je twijfelen of het geen herfst is in plaats van lente.
groetjessssss

Gepost door: greta | 26-03-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, het was effenaf koud vandaag en de hele dag regenbuien. Somber weertje! Zoals je schrijft:er is de laatste twee jaar zoveel gedaan in de tuin , dat het nu enkel bijhouden zal zijn. En gras afrijden doe ik toch graag ,dat is niet echt een karwei voor mij . Straks de bloembakken opvullen als het weer wat zachter wordt en dan maar hopen dat ik veel van mijn terras achteraan zal kunnen genieten.

Gepost door: magda | 26-03-15

Een beetje jaloers op je tuin Magde, hier is het tuinseizoen nog niet begonnen, wel al op slakkenjacht . Volgende week als het weer een beetje mee zit vlieg ik er in, zodat alles netjes klaar is met Pasen.

Gepost door: liliane | 26-03-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, het is een heel ander zicht nu het gras is afgereden en alle bladeren en takjes en zaagsel van de afgezaagde bomen weg is. Maar meer heb ik ook nog niet gedaan, nog wat geduld om bloemen te planten. De slakken zijn hier ook al gearriveerd. Het zijn nog kleintjes en ik vind er overal in de tuin. IK maak er jacht op anders vreten ze binnenkort al de hosta's af!

Gepost door: magda | 26-03-15

Telkens een grote opgave, dat gras afmaaien.
Blij dat ik er vanaf ben, niettegenstaande ik het mooi kan vinden, zo'n strak gazon.

Gepost door: roysfoto | 27-03-15

Reageren op dit commentaar

@Roy, ik doe het graag en aanzie het als een beetje training voor mijn beenspieren en armkracht!!hahaha

Gepost door: magda | 27-03-15

Reageren op dit commentaar

Ik ben zo blij dat ik geen gras meer heb.. maar sowieso is jouw gazon groter dan mijn hele tuin..! :-) Hoop werk altijd hè, maar het ligt er prima bij. Óns gras was altijd meer mos dan gras.. veel te vochtig hier.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik doe dit graag ,dus vind ik het geen karwei. :-) Ik kreeg van opa een grasmachine die ik goed baas kan en dat telt ook.

Gepost door: magda | 27-03-15

Wij hebben een plan laten maken voor onze tuin, ik hoop dat we deze lente/zomer kunnen starten. Mijn handen kriebelen!

Gepost door: Ellen | 28-03-15

Reageren op dit commentaar

@Ellen ,ik hoop dat je na de werken een fotootje zult plaatsen van je "nieuwe" tuin :-)

Gepost door: magda | 28-03-15

Je tuin ziet er echt opgekuist uit,héél veel werk heb je gedaan;
Laat de lente nu maar komen.
Liefs Omaatje;

Gepost door: Omaatje | 28-03-15

Reageren op dit commentaar

@Omaatje, 't was ook de enige dag van de week dat je in de tuin iets kon doen! Maar het is leuk om nu op een proper gazon te kijken.

Gepost door: magda | 28-03-15

De commentaren zijn gesloten.