27-03-15

one man show

tralalie1.jpg

Gisteren was het weeral de laatste donderdag van de maand. Dus zouden we ( de drie ex collegaatjes )opnieuw een namiddagje samen doorbrengen. Gaan wandelen zat er niet in want het was bar weer en het regende voortdurend. 

De oudste van ons drie was vorige vrijdag jarig en natuurlijk wensten we haar op de  dag zelf een fijne verjaardag toe. Ik ben op haar aandringen zelfs langs geweest op de koffie want ze vierde het pas de andere dag samen met haar kinderen en kleinkinderen en ze vond het maar niet kunnen dat ze de dag zelf niemand zag.

De twee andere collega's( waaronder ikzelf) hadden een verrassing voor haar in petto . Toevallig op de laatste donderdag van de maand was er voor de senioren een one-man show met koffietafel. Ik had gevraagd of ik met de twee collega's mocht komen. Dat was geen enkel probleem als ik een kleine bijdrage voor hen betaalde.

Gisterenmiddag haalde ik de jarige- die dus al verjaard wasKnipogen -af aan haar woning. Haalde de tweede collega ook op en we reden naar de feestzaal in het stadhuis in Heist.
De koffie met taart was lekker en de one-man show die we te zien en te horen kregen was een toppertje. De man heeft het -toch wat oudere- publiek meegesleurd in zijn sketches en gezang en het was lachen geblazen van het begin tot het einde.

Er waren twee jarigen en ze moesten hun naam zeggen. Hij breide een passend liedje op hun naam. Niet te geloven en dan nog op rijm. Zeker geen doorgestoken kaart want ook ons collegaatje werd vergast op een liedje en niemand wist dat zij zou meekomen. Op de tafels slaan om toch nog maar een bisnummer te krijgen lukte niet meer. Hij werd elders verwacht . Dat toont dat iedereen laaiend enthousiast was . Iedereen kan de man inhuren voor een feestje...een seintje naar Tralalie en je feestje wordt een reuze succes !

tralalie.jpg

Diezelfde avond heb ik nog een jarige een bezoek gebracht. 't Vrouwtje was jarig en die verjaardag mag niet zo maar voorbij gaan.(klik) Er bleef geen tijd meer over om te bloggen!

 

20:11 Gepost in senioren | Commentaren (14) | Tags: senioren, show, collegaatjes |

Commentaren

Tralalie zal content geweest zijn met zo'n enthousiast publiek

Gepost door: fotorantje | 27-03-15

Reageren op dit commentaar

Én met deze mooie reclame voor z'n show! ;-)

Gepost door: mizzD | 27-03-15

@Antje, ik wist niet wat ik kon verwachten en velen met mij . Maar het is reuze meegevallen en de man speelt niet alleen bekende deuntjes op piano, viool en accordeon, hij speelde ook een paar mooie klassieke stukken ,vertelde op ontroerende wijze over het afscheid van zijn oude canapé , zong kinderliedjes( er waren ook kinderen aanwezig). Variatie tot en met. De tijd vloog zo om.

Gepost door: magda | 28-03-15

Jullie hadden vast een hele gezellige middag, de jarige mocht niet klagen, zo'n speciale verrassing! :-) Zo te zien heeft iedereen ervan genoten, allemaal lachende gezichten.

(maar als ik heel eerlijk ben, 't was voor mij niks geweest, ik hou niet zo van dat soort amusement, sorry hè! ik denk dat ik nog niet senior genoeg ben hehe)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik denk dat je toch een verkeerd idee hebt over entertainment voor oudere mensen. Hij kon dit evengoed gedaan hebben voor een groep tieners. Een echte artiest was hij.

Gepost door: magda | 28-03-15

M'n reactie ging niet over entertainment specifiek voor oudere mensen.. maar over deze meneer en de hele setting (zo in zo'n zaal).. het zou gewoon niks voor mij zijn.. dat mag ik toch wel eerlijk schrijven? Dat van dat ik nog niet senior genoeg ben, dat had ik misschien beter niet toegevoegd. :-)

Gepost door: mizzD | 29-03-15

mizzy, het was gewoon een opmerking van mij en geen kritiek hoor. Je mag natuurlijk je mening zeggen. Ik vind alleen dat je die man, echt een entertainer, wat onrecht aandoet. En dat het in een zaal is , daar kan hij niet aandoen. Op zijn site kun je zien dat hij zelfs in woonkamers optreedt.

Gepost door: magda | 29-03-15

Och maar magda.. ik schrijf toch alleen maar dat het voor míj niks is? daarmee geef ik toch geen oordeel over die meneer z'n spel, of dat goed is of niet? Alleen maar dat ik, persóónlijk, niet snel naar zo'n optreden zou gaan. Maar jullie daar in die zaal vonden het klaarblijkelijk allemaal wél leuk.. daar gaat het toch om?

(Als ik bij een postje over lekker eten schrijf dat ik dat er lekker uit vind zien, maar dat ik geen schaaldieren lust, dan bedoel ik toch óók niet dat die niet goed zijn? ;-) )

Gepost door: mizzD | 30-03-15

knappe fotocollage heb je er bij geplaatst Magda...

2 jarigen gevierd op één dag, je doet dat niet slecht..

groeten

Gepost door: willy | 28-03-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, de foto's zijn niet zo erg gelukt. Ik werkte zonder flits wegens storend voor de mensen en dat is toch wel wat moeilijker.
Best vermoeiend twee feestjes op één dag, hahaha!

Gepost door: magda | 28-03-15

Ziet er een grappige kerel uit. Sommigen hebben toch echt de gave om mensen te entertainen, is een vak apart en zeker niet aan iedereen gegeven. Fijn dat je zo'n plezante namiddag met de collega's hebt doorgebracht.

Gepost door: Mieke | 28-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het is inderdaad niet aan iedereen gegeven om zoiets te doen. Je moet het maar doen op je eentje een hele zaal vol te entertainen en dan met zoveel variaties!

Gepost door: magda | 28-03-15

Hallo Magda, hier even komen bijlezen.
Vele groetjes,vanuit een regenachtig binnenland. XXX

Gepost door: Chrisje | 28-03-15

Reageren op dit commentaar

@Dag Chrisje fijn je hier eens te zien. Het weer is hier niet beter hoor en dan nog ferme wind erbij!

Gepost door: magda | 28-03-15

De commentaren zijn gesloten.