28-03-15

zolderschatten

zolderschatten.jpg

De oudste zoon is hier samen  met Ingrid voor het weekend. De zoon die alles wat met vroeger te maken heeft in de familie verzamelt. Hij kroop deze namiddag op de zolder en kwam terug met een aantal lusters die ofwel nooit werden opgehangen  ofwel afgedankt werden. De bovenste kwamen van overleden familieleden en we zouden die ooit eens ergens ophangen( nooit iets van in huis gekomen). Het porseleinen lustertje hing in de slaapkamer van dochterlief. Maar toen ze groter werd wilde ze iets meer modern. Het glazen lustertje hing in onze slaapkamer  maar de roze bolletjes die op de kelken waren geplakt vielen er mettertijd alsmaar af en de glazenparels vroegen teveel onderhoud en de bevestiging ijzertjes braken gemakkelijk door. Zoonlief zal ze een nieuwe toekomst geven in één van hun vele slaapkamers!

In één van de kartonnen dozen vond hij een plastiek zak vol brieven en postkaarten. Brieven die ikzelf heb geschreven en brieven die ik heb ontvangen van familie of penvrienden. Postkaarten dd van 1914 !! Nieuwjaarskaarten van vrienden en familie die zijn overleden. Ik weet niet eens hoe die daar op zolder zijn beland.
Natuurlijk ga ik in die berg brieven en kaarten rondneuzen . Zeker zullen er veel herinneringen naar bovenkomen. Je hoort er nog van !

zolderschatten1.jpg

 

Commentaren

We zijn benieuwd!
Zo heb ik nog van een neef het oude trouwboekje van mijn grootouders gekregen, om hem later aan mijn kleinzoon te kunnen geven.

Gepost door: Gidsjoris | 28-03-15

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, en ik vond in een oude ijzeren doos oa nog een boekje met ravitailleringsbonnen uit de oorlog!! en nog allerlei spullen van héél lang geleden.

Gepost door: magda | 03-04-15

Prachtig spullen heb je daar staan op de zolder. Kaarten is zeker heel bijzonder dat je nog hebt. Gewoon bewaren. Dat is zeker heel oud. Maar wel leuk om terug te zien. Wat leuk dat je zoon en Ingrid bij jou geweest zijn.
Nog bedankt voor reacties. Leuk dat je kwam kijken.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 29-03-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry en Jacqueline, gelukkig is de oudste zoon ook zo gek op oude spulletjes. Die zal dat zeker allemaal goed bewaren!

Gepost door: magda | 03-04-15

brieven en prentkaarten, daar zou ik ook mijn tijd voor nemen...

schatten op zolder,misschien moet ik ook eens een kijkje gaan nemen..

je weet maar nooit..

prettige zondag Magda

Gepost door: willy | 29-03-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, daar leer je toch een stukje geschiedenis uit. Zeker als ik die tekstjes achter op de kaartjes las! Het is er het weer voor om eens op de zolder te snuisteren!

Gepost door: magda | 03-04-15

Hier helemaal niets meer, mijn moeder ruimde ook echt alles op. En nu doe ik net hetzelfde, maar als je verhuist zoals wij al tweemaal, tja dan ruim je op he, en als ik dat dan hier lees met ouder worden dan weet ik dat ik wel veel mis.
'n Stukje verleden kan je het wel noemen wat je daar hebt. Die oude postkaarten dat herken ik Magda, dat had mijn moeder ook, maar helaas...
Veel plezier met je schattenjacht, ja wie weet wat er nog allemaal te vinden is.

Gepost door: greta | 29-03-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, opa was ook iemand die vlug iets weggooide. Ik heb dikwijls eens iets terug uit de vuilniszak gehaald. :-) Toen hij dat merkte deed hij het anders. Hij stopte de spullen in een doos en zette die op een boord in de garage. Daar kon ik me mee verzoenen, want het was niet weg en dikwijls haalde ik weer iets uit die doos.

Gepost door: magda | 03-04-15

Fantastisch om zoveel schatten op zolder te ontdekken. De lusters zouden mij niet zoveel zeggen maar de brieven en kaarten des te meer. Wie weet wat je daar nog allemaal tussen vindt. Succes met je zoekwerk.

Gepost door: Mieke | 29-03-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, de lusters hebben hun weg gevonden bij de oudste zoon. Het porseleinen lustertje hangt al in hun slaapkamer en past wonderwel met één wand met een bloemetjes motiefpapier ( dat schijnt nu mode te zijn dit jaar ).

Gepost door: magda | 03-04-15

In zo oude brieven en prentkaarten zou ik ook wel willen neuzen we hebben hier ook zo'n doos op zolder staan

Gepost door: merel | 29-03-15

Reageren op dit commentaar

@Merel ,ik heb echt genoten om te snuisteren in al die kaartjes en zeker deze die ik van vrienden heb ontvangen uit lang vervlogen jaren!

Gepost door: magda | 03-04-15

Ja, ben het met Mieke eens.. de oude lampen zouden me koud laten, maar die kaarten.. wauw.. een echte schat op zolder dus. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-03-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.