01-04-15

Naar het Rustoord

Neen ik ben geen kamer gaan bespreken in het rustoord van Westkapelle.
Ik hoop nog vele jaren in mijn eigen huis te kunnen blijven !!
Maar we gingen wel naar het Rustoord in Westkapelle om een lading voelschortjes te overhandigen aan de verantwoordelijke die zich om demente bejaarden bekommert. Ze was erg blij met deze schortjes en drukte haar oprechte bewondering uit. Morgen zou ze al eentje uitproberen en ons laten weten hoe de persoon er mee omgaat.

Ze wilde een foto van ons drietjes poserend met een paar schortjes en daarna werden we getrakteerd op een verwenkoffie in de cafetaria. Het was er gezellig met af en aankomende bejaarden aan de arm van een familielid of in een rolwagentje . Leuk om zien hoe ze zich hadden opgekleed om dit "uitstapje" te doen.
We zijn een hele poos gebleven en werden vriendelijk toegeknikt door de bejaarden die  via een omweg wilden weten wat wij hier kwamen doen met die fantasierijke schortjes.
De twee andere rustoorden op het grondgebied worden door een andere delegatie verrast met voelschortjes.

Fijn dat onze inspanningen zo worden gewaardeerd. We slaan de bladzijde van dit avontuur om( want we wisten niet of dit initiatief goed zou onthaald worden) en denken al welk project we volgend jaar kunnen doen.

bladzijde.jpg

19:13 Gepost in senioren | Commentaren (18) | Tags: voelschortjes, rustoord, senioren |

Commentaren

Bij ons in het rustoord zie ik de demente meer met knuffels rond wandelen , die dan hun kindjes of huisdieren zijn. Ik heb eens een voelkussen gemaakt voor een demente buurvrouw die in het rustoord is, maar het is zoals bij kinderen nu het nieuwe er af is moet ze het niet meer hebben.

Gepost door: liliane | 01-04-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ik denk dat het wel een tijdje zal meegaan. Ze kregen veertien schortjes en elk schortje is weer anders. Zo kunnen ze afwisselen.

Gepost door: magda | 02-04-15

Mooi wat jullie doen

Gepost door: merel | 02-04-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, dank je wel. We hebben dat met veel plezier gemaakt en hopen dat het deze mensen wat afleiding kan bezorgen.

Gepost door: magda | 02-04-15

In het rusthuis hing een krantenartikel aan de muur over mensen die voelschorten maakten. Er stond een foto bij maar enkel met personeel van een rusthuis op (het ging over een drietal home's). Ik zal het artikel eens aandachtig lezen, wie weet gaat het over jullie ;-)

Gepost door: bea | 02-04-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik denk niet dat het over ons gaat. We zijn eraan begonnen toen we op internet een artikel lazen dat er in Limburg iemand op het idee was gekomen om dergelijke schortjes te maken. Wij hebben daar tot nu toe zelf geen ruchtbaarheid aan gegeven ( behalve hier op de blog).

Gepost door: magda | 02-04-15

Van in het begin had ik grote bewondering voor jullie project. Jij hebt je er dan ook volledig ingesmeten en je glundert nu je ziet hoeveel waardering je ervoor krijgt. Dik verdiend.

Gepost door: Mieke | 02-04-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het was voor mij een welkome afleiding de weken dat ik huisarrest had door de griep en zijn verwikkelingen! In het rustoord wisten ze al wie dergelijk schortje zou voorgebonden worden. Volgens artsen vinden dementerenden van de derde en vierde graad rust bij het wriemelen aan al die voorwerpen die op het schortje zijn genaaid.

Gepost door: magda | 02-04-15

goed gedaan Magda en andere dames!
hopelijk kan je nog heel lang in je huis blijven maar als je dan toch de gezegende leeftijd van 99 zou bereiken en je klein beetje dement bent wie weet krijg je dan je eigen schortje nog terug in handen ;-)

Gepost door: fotorantje | 02-04-15

Reageren op dit commentaar

@Antje wwwoooeeeaaaah!! Dat zou de max zijn!

Gepost door: magda | 02-04-15

het was even schrikken bij de titel Magda..

30 jaar te vroeg, dacht ik..

mooi werk hebben jullie gedaan..

prettige dag gewenst

Gepost door: willy | 02-04-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, terwijl ik daar was heb ik toch eens goed rondgekeken! Besluit: ik hoop dat ik daar nog 30 jaar kan wegblijven!! hahahaha!

Gepost door: magda | 02-04-15

Natuurlijk wordt jullie initiatief goed onthaald, Magda. Wat jullie hebben gedaan is heel lovenswaardig en kan alleen maar veel waardering opbrengen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 02-04-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, we deden het allemaal graag, maar in feite moeten we ook iedereen danken die materiaal heeft gegeven om dit te kunnen maken. Het kost ons geen cent en we maken er bepaalde mensen gelukkig mee.

Gepost door: magda | 02-04-15

Jullie groepje heeft in ieder geval heel veel mensen een leuke cadeautjes kunnen geven, en hopelijk heb jij dat nooit zelf nodig, dat wens ik U van harte.
Nooit gedacht dat U naar het rustoord zou verhuizen, totaal noch niets voor U Magda. Toen mijn schoonzus veel te vroeg door een ongeval naar het rusthuis moest, zegde ze altijd:
"Als men mij vraagt of ik hier gelukkig ben, antwoord ik: Thuis was ik gelukkig, hier
ben ik tevreden." Deze uitspraak onthou ik mijn leven lang.
Nog vele jaren in je fijn en gezellig huis aan zee.

Gepost door: greta | 02-04-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik hoop dat ik nog héél lang in mijn huis kan blijven ! De uitspraak van je schoonzus is heel diplomatisch. Zoals het klikje thuis tikt ,tikt het nergens !

Gepost door: magda | 02-04-15

Proficiat met het vele werk,dat jullie deden,je mag er echt trots op zijn.
Fijn dat er nog mensen zijn die om anderen geven.
liefs Omaatje.

Gepost door: Omaatje | 02-04-15

Reageren op dit commentaar

@Omaatje, dat hebben we met ons hele hart gedaan en als je dan merkt in het rustoord dat ze blij zijn met dit initiatief. Ja dan kan je dag niet meer stuk hé!

Gepost door: magda | 02-04-15

De commentaren zijn gesloten.