02-04-15

Eindelijk ideaal...

 

tuin.jpg

...weer voor mij om de handen uit de mouwen te steken in de tuin. Ik heb in de omgeving al veel grasmachines en verticuteermachines gehoord maar behalve één dag vond ik het voor mezelf veel te koud om iets te doen in de tuin.  Op die ene dag heb ik het gras afgereden en op een rustig moment( de wind was eventjes een dutje gaan doen denk ik )vlak ervoor heb ik kalkkorrels gestrooid. De zakken met takken en bladeren heb ik vandaag ook naar het recyclagepark gevoerd.(klik). Door de storm lagen ze verspreid in de tuin!

IMG_1298.JPG


Deze namiddag heb ik aan de voorkant van het huis de bloemenborder onder handen genomen en er eens serieus in gekuist vòòr alle planten weer beginnen te groeien. De wind kwam uit een andere richting vandaag en gezien het huis in een L vorm is gebouwd zat ik erg beschut. Aan de achterkant zou het niet gelukt zijn want daar was het schaduw en dan is het ook merkelijk frisser ( 7° kun je bezwaarlijk warm noemen).
Het valt niet te ontkennen, er komt kleur in de tuin. Veel narcissen hebben er hun kopje bijgelegd door de felle wind en  de kroonblaadjes zien er maar verhakkeld uit. De forsythia bloeit uitbundig en de magnolia draagt enorm veel knoppen die al vlug zullen openbarsten.
In een paar bloembakken op de vensterbank heb ik feloranje grote violen geplant en voor één terrasdeur waar we het meest zicht op de tuin hebben ook. Is fleurig om zien.
Het mag niet regenen om het gevecht tegen het zevenblad aan te gaan en die moet zeker weg want onder de grote treurwilg woekert de plant enorm en het deint alsmaar verder uit.( foto midden onder).
Al zou je denken als je de foto's ziet dat de tuin één en al bloem is, neen dan heb je het mis, ik heb de bloeiende hoekjes uitgekozen Onschuldig
Een beetje buiten bezig zijn heeft me deugd gedaan , maar nu val ik om  en wens ik iedereen een goede nacht!

 

tuin1.jpg

23:06 Gepost in werken | Commentaren (12) | Tags: tuin, tuinwerken |

Commentaren

met zo'n wind geweest zou je inderdaad je kopje gaan neerleggen :-)
enkel de fleurige hoekjes maar die zijn dan al zeker de moeite

Gepost door: fotorantje | 03-04-15

Reageren op dit commentaar

@Antje , ik ben al tevreden met die fleurige hoekjes. Nu nog wat warmer worden en dan kan ik ook de rest van bloemenperken van onkruid bevrijden.

Gepost door: magda | 03-04-15

Magda je tuin ziet er al heel fleurig uit hoor, al zijn het volgens jou maar enkele hoekjes, ze mogen er zijn. Zoiets geeft direct een super lentegevoel. Nu maar hopen dat de temperaturen vlug stijgen en er meer zon is om in te werken en af en toe op het terras een koffietje te slurpen.

Gepost door: Mieke | 03-04-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke ,daar zeg je het ,het mag best wat warmer worden dan kan ik van een koffietje genieten op het terras! De tafel en stoelen heb ik al uit het tuinhuis gehaald :-)

Gepost door: magda | 03-04-15

Het weer lijkt beter te zijn bij U dan hier bij ons, weer die verdomde regen, en donkere luchten Magda. Zon enkel gisteren rond de avond.
Je tuin staat er al op zijn paasbest bij, dat is het voordeel van alle werk dat je voor de winter al hebt gedaan, nu enkel wat opruimen. Wel ferm makkelijk zo.
Goed gewerkt Magda, jammer dat het weer zo'n koude paasdagen lijken te gaan worden, maar het is nu wel 'n vroege Pasen ook.

Gepost door: greta | 03-04-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, vandaag is het ook niet vet hoor met het weer. Grijs en af en toe regen, maar gisteren was het zonnetje er en heb ik toch een tijdje in de tuin gewerkt. Niet te lang want ik wil echt niet terug verkouden worden.
Pasen zal wel een binnen dag blijven zijn. Ik ben bij de zoon en kleinkinderen in Brugge en hoop dat we eens in het Tillegem bos kunnen wandelen. Maandag komen ze allemaal naar oma!! Het moet voor alle kinderen passen hé!

Gepost door: magda | 03-04-15

eerst toon je ons een perfect grasperk en vandaag de bloeiende hoekjes Magda..

ik zou er bijna complexen van krijgen..

maar als ik naar buiten kijk, stel ik het toch nog wat uit...

groeten

Gepost door: willy | 03-04-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, hahaha ik heb er een handje van weg om je complexen te bezorgen hé! Maar de hele tuin ligt er nog niet bij zoals ik het zou willen. Het is nog veel te nat om er veel in te werken . Ik heb juist op tijd gras afgereden want daarna heeft het praktisch alle dagen wel eens geregend! In de groentetuin heb ik zelfs nog niets gedaan, dat ligt ook aan de koudste kant van het huis. De uitjes moeten nog wat wachten om geplant te worden :-)

Gepost door: magda | 03-04-15

Tuin met een lentegevoel, tof Magda!

Gepost door: emily | 03-04-15

Reageren op dit commentaar

@Emily, ja als ik rond kijk is er echt al een lentegevoel ,jammer dat het zo koud blijft en ik meestal vanachter het raam naar buiten kijk ;-)

Gepost door: magda | 03-04-15

Je tuin ziet er al helemaal lentefris uit, Magda. Hopelijk krijgen we binnenkort ook eens echt lenteweer.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 04-04-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, mooie woord combinatie : lentefris. Het lentezonnetje zat er vandaag maar het was wel fris. De wind was niet zo scherp en zo kon ik vandaag nog eens een uurtje in de border vooraan het huis het onkruid verder verwijderen.

Gepost door: magda | 04-04-15

De commentaren zijn gesloten.