07-04-15

Paasvakantie

 

paaseieren zoeken.JPG

Pasen was een heerlijk dag en we konden zelfs even in het zonnetje op het terras zitten. Ik bracht die door bij de zoon, schoondochter en kleinzoons. De paashaas was hier ook nog langsgekomen! Hoe oud ze ook zijn, de zoektocht blijft toch altijd nog leuk.
Na een heerlijk diner en koffie met gebak toe, zijn we gaan wandelen in het Tillegem bos. Maar daar toon ik later nog foto's van.

Paasmaandag kwamen mijn kinderen en een deel van de kleinkinderen bij oma doorbrengen. Ik had  het me wat gemakkelijk gemaakt dit jaar en de beenhouwer/traiteur ingeschakeld. Het weer was wel minder dan de vorige dag maar niemand had er last van want er moest veel bijgebabbeld worden.

Hapjes vooraf met een glaasje bubbels. Als voorgerecht aspergerolletjes in een vinaigrettesaus of meloen met hesp voor zij die niet graag asperges eten. Het hoofdgerecht kalkoensneetjes in champignonsaus en een krans van groenten. Veel en veel te veel, want vandaag eten de kleinkinderen en ik nog eens hetzelfde!

Taarten in overvloed ! De mooiste handmade taart van de oudste zoon was een biscuittaart met vrolijke toefjes slagroom! Hij gaat nog wat moeten oefenen om te tekenen op een taart, hahahaha! Dan een tiramisu gemaakt door de schoonmama van de oudste zoon, zij was ook meegekomen. Een overheerlijke wortelcake gemaakt door het Japanse gastmeisje. Zelf  had ik een aardbeientaart  en een chocomousse taart gehaald. Keuze genoeg dus. Ja er is over ...de wortelcake gaat de diepvries in en de zoon nam een stuk biscuittaart mee naar huis nadat ik er een paar stukjes nam voor bij de koffie vandaag.

Het zal hier een paar dagen stil blijven want ik ga in de late namiddag met de twee jongens naar de Westhoek. Morgen doen we samen met de schoondochter een '14-18 toer. Het weer zit alvast mee !

 

paasmaandag1.jpg

12:41 Gepost in Pasen | Commentaren (8) | Tags: pasen, kinderen, kleinkinderen. |

Commentaren

meer baktalent dan tekentalent :-) maar bij een taart is het bakken nog het belangrijkst
geniet van de westhoek

Gepost door: fotorantje | 07-04-15

Reageren op dit commentaar

geniet er maar ten volle van Magda

Gepost door: merel | 07-04-15

Reageren op dit commentaar

veel plezier in de Westhoek Magda

Gepost door: willy | 08-04-15

Reageren op dit commentaar

Zag er lekker uit Magda en zitten aan zo'n mooi gedekte tafel is altijd een plezier.
Wandelen in Tillegembos is altijd tof alleen jammer dat sommige paden zo kapot zijn door de tractoren die diepe voren nalaten.
Geniet van je tocht vandaag naar de Westhoek.

Gepost door: Mieke | 08-04-15

Reageren op dit commentaar

Pasen 2015 zal ik niet vlug vergeten. Maar toch een prettig verlof met de jongens in de westhoek

Gepost door: liliane | 09-04-15

Reageren op dit commentaar

'Vrolijk Paasei'..?? dat waren jullie natuurlijk allemaal toen je die taart zag! Maar ik zeg altijd maar: als de smaak goed is maakt de rest niet uit hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 09-04-15

Reageren op dit commentaar

Neen Magda ben je helemaal ook niet vergeten, moet alles ook net als bij MizzD eens goed komen bijlezen.
Ja Pasen hebben we weer achter de rug.
Hmmm ziet er zoals altijd weer heerlijk uit die paastafel.
groetjessssssss, en geniet van de zon vandaag, extra mooi tuinweer! Bezig hier al de ganse dag met de gazons te verticuteren, en dan zijn we klaar voor de zomer.

Gepost door: greta | 09-04-15

Reageren op dit commentaar

De paasdagen waren één en al genieten en dan geeft het niet dat het even wat druk is. Tijd om in blogland te vertoeven ontbreekt een beetje.

Gepost door: magda | 10-04-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.