11-04-15

Een rustig dagje

 

Na de uitstap in de Westhoek was het daarna toch even uitrusten. ( Verslag volgt nog, ik  moet de foto's nog uitzoeken). Maar nu ook niet dat er platte rust aan te pas kwam. We namen de fiets en verkenden de eigen omgeving een beetje. Sébastien wilde een grotere fiets uit proberen en hoe kan je dat  beter dan in een rustige omgeving wat te fietsen. Dat deden we ook en het viel opperbest mee. Alleen was het die dag merkelijk frisser dan op onze uitstap de dag ervoor.

fietsen1.JPG

Een nieuwe woonwijk in opbouw. Het wordt aangeprezen als "op wandelafstand van de zee". Dan moet je wel zevenmijlslaarzen aantrekken . Zelfs met de fiets is het ruim een kwartier fietsen. 

fietsen.JPG

In de verte de weg naar Sluis. Hier werd een spaarbekken aangelegd. De charme van deze plaats waren de rietkragen. Er is grote kuis geweest en alles is weg , ook de bloeiende struiken rond het water! Soms staat het water tot aan de rand van het bruggetje.

fietsen2.JPG

Hij had de smaak te pakken en toen zijn we maar doorgefietst naar het sportstadion waar hij toertjes fietste op het moutainbike parcours. Daarna fietsten we huiswaarts en zagen we de auto's stapvoets Knokke uitrijden. Het is tegenwoordig geen lachertje . Je moet veel geduld hebben om hier naar de kust te komen en er van weg te rijden. De werken aan de A 11... met stapvoets rijden en wegomleidingen. Veel mensen worden hierdoor verrast. Zo was de familie van de overledene gisteren een uur te laat voor de dienst ( zij kwamen van het binnenland). Zij zaten vast in een opstopping veroorzaakt door de werken. Al haar vrienden hebben een uur gewacht tot de familie er was en de afscheidsdienst kon beginnen.

 

19:02 Gepost in Vrije tijd | Commentaren (14) | Tags: fietsen, kleinkinderen |

Commentaren

Wat heerlijk dat jullie omgeving ging fietsen. Het was prachtig weer. Ik zie in de verte nieuwe huizen bouwen. Mooie brug om jou te zien. Het is bij jou in de buurt erg druk om te naar de kust te gaan. Vervelend dat mensen moet omleiding rijden. Hopelijk word gauw klaar.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 11-04-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry en Jacqueline, ik woon in een rustige omgeving en toch dicht bij zee. Er is nog veel groen , maar als ze zo'n woonblokken gaan neerplanten zal er mettertijd niet veel groen meer overblijven.
Er zijn grote werken bezig om een autostrade door te trekken en dat brengt veel hinder mee. Er zijn ook geen alternatieve wegen om hier bij ons aan de kust te geraken. De werken zullen nog twee jaar duren! groetjes!

Gepost door: magda | 11-04-15

Sébastien maakt de spring-in-'t-veld in me wakker. Ik wil me ook wel een keer op dat mountainbikeparcours wagen.

Gepost door: Benjamín | 11-04-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, deze keer niet maar de vorige keren heb ik dapper meegefietst op dit parcours!! Goed om stoom af te laten,hahaha!

Gepost door: magda | 11-04-15

zwijg me van die A 11... Magda...
.
gisteren 2,5 h gereden voor slechts 75 km..

groeten

Gepost door: willy | 11-04-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, de ongemakken zullen nog 2 jaar duren en het is nu nog maar het begin. Ik hou mijn hart vast voor de zomermaanden. Wij kijken nu al op welk tijdstip we bv naar de Westhoek rijden of naar Brugge om zoveel mogelijk tegenstroom te rijden. Dan is dit toch een file uitgespaard. Het komt ook omdat ze op verschillende wegen terzelfdertijd werken uitvoeren en wacht maar tot de omleidingen eraan komen.

Gepost door: magda | 11-04-15

Dan weet ik nu al wat ons te wachten staat als we in mei naar de verre zee rijden

Gepost door: merel | 11-04-15

Reageren op dit commentaar

@Merel , richting Oostende zal je de gewone zomerse problemen kennen maar meer naar de Oostkust toe word je vanaf de expresweg Brugge -Kust al geconfronteerd met gigantische werken. Dan is de zee zeker ver ;-)

Gepost door: magda | 12-04-15

Ja 't is wreed de weg naar Knokke. Het lastigste vind ik nog om een parkeerplaats te zoeken die betaalbaar is.
Maar ja, niet zeuren, ik heb daar al heel veel met mijn gezin genoten!

Gepost door: Gidsjoris | 12-04-15

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, daar is een middeltje voor: parkeren in de randgemeente Westkapelle ( op de Natiênlaan gratis) en de bus nemen naar Knokke. Bespaart je veel zoeken naar een parkeerplaatsje. Er is ook een grote betaalbare parking naast de NMBS.

Gepost door: magda | 12-04-15

Dat is wat men noemt overmacht Magda. Jammer om op zo'n moment in de file te staan maar dat is soms niet te vermijden.
Grotere fiets, kleintjes worden groot he, dat is de gang van de natuur.

Gepost door: Mieke | 12-04-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, iedereen had er begrip voor maar het toont aan wat ons de volgende twee jaar te wachten staat met deze gigantische werken voor de A11.

Ja kinderen worden vlugger groot dan je soms zou willen. Met deze grotere fiets stel ik vast dat hij aan zijn derde fiets is( de driewielertjes niet meegeteld hé ,hihi)

Gepost door: magda | 19-04-15

haha, ja zo wonen er dan veel mensen op wandelafstand van de zee
als de kids weer op de schoolbanken zitten en oma uitgerust is van dat jonge geweld kom ik af :-)

Gepost door: fotorantje | 13-04-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik hoor het wel van je !!!

Gepost door: magda | 19-04-15

De commentaren zijn gesloten.