18-04-15

Wachten op de trein

 

Terwijl we op de trein stonden te wachten, verscheen op het treinbord " doorrijdende trein". Dan schrik je zo niet als er een trein met hoge snelheid langs het perron zoeft! Altijd beter dan de stem die zoiets aankondigt, je verstaat er toch niets van. En zeker niet als er ellenlange treinen op andere sporen het station doorrazen. De jongens en ik probeerden het aantal wagons te tellen die de grote buizen vervoerde en deze die de auto's vervoerde. We raakten de tel kwijt... De buizentrein reed richting binnenland, de autotrein waarschijnlijk richting Zeebrugge ( =is wereldwijd de belangrijkste haven voor export en import van auto's)

gent2.jpg

gent3.JPG

Op één van de perrons verzamelden zich honderden jongeren met begeleiders startklaar voor een paar dagen vakantie! Ze werden letterlijk de trein ingeduwd en het was nochtans een lange trein! Gelukkig moesten wij deze trein niet nemen! Ik kon geen foto meer maken hoe de jongeren een plaatsje probeerden te bemachtigen in één van de wagons omdat er op dat ogenblik op het perron ervoor een trein toekwam.

gent4.JPG

Er is altijd wel iets te beleven als je op een perron twintig minuten op je trein moet wachten.

 

PS: De jongeren die op het perron stonden  reisden naar Brugge waar 1200 jongeren zich voor de 26ste editie van Joepie verzamelden om deel te nemen aan de vierdaagse staptocht van in totaal 100km  naar "stad X" een mysterieuze eindbestemming. In vijf provincies werden speciale treinen ingelegd om de jongeren naar hun eerste tussenbestemming te brengen. In totaal namen zo'n 3000jongeren er aan deel. Dit zijn jongeren aangesloten bij de landelijke jeugdbewegingskoepel . Ik las dit in een artikel in het Brugs handelsblad waar een foto bijstond van kleurig geklede jongeren.

 

Commentaren

Hoi Magda,
Treinen reizen is altijd wel vervelend iets. Want wij reizen van de zomer ook met de trein om te dagjes uit te nemen. Dan hebben wij ook eens vertraging of iets anders. Bij jou geval is weer anders dan komt door rijdende trein eraan. Het was export van nieuwe auto's. Mooie auto's. Wat is daar weer druk om te wachten. Het is zeker belevenis als je op perron staat wachten.
Fijne zondag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 19-04-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry en Jacqueline, met de trein reizen is altijd een beetje op avontuur trekken! Er gebeuren veel onverwachte dingen.

Gepost door: magda | 19-04-15

Jullie maakten van de nood een deugd :-) Groot gelijk, je kan het beter positief bekijken dan jullie te ergeren aan het wachten.

Gepost door: bea | 19-04-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, wachten hoort bij reizen ook bij treinreizen en dan is het maar beter dat je alles positief bekijkt.

Gepost door: magda | 19-04-15

Toch een gezellig overheersend gevoel van vakantie.
Prettige zondag nog,
Joris

Gepost door: Gidsjoris | 19-04-15

Reageren op dit commentaar

@ Gidsjoris, dat is zeker waar.

Gepost door: magda | 19-04-15

zo vliegt de wachttijd snel voorbij

Gepost door: fotorantje | 19-04-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, en wij maar wagons tellen tot we de tel kwijt waren en herbegonnen kon niet :-)

Gepost door: magda | 19-04-15

Ik vind met de trein toch altijd een beetje vakantie.

Gepost door: liliane | 19-04-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, dat ben ik met je eens!

Gepost door: magda | 20-04-15

Reageren op dit commentaar

Als het weer meevalt is het niet zo erg om te wachten op een perron maar als het koud is dan is het echt een pak minder leuk. het is daar vaak nog een pak kouder als je op die perrons staat te wachten. Maar gelukkig viel het weer mee en was er super veel te zien.

Gepost door: Mieke | 20-04-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het was de warmste dag van de week ,dus helemaal niet koud op het perron. De hele dag hebben we onze jassen op de arm moeten dragen!

Gepost door: magda | 20-04-15

De commentaren zijn gesloten.