19-04-15

Toerist in eigen stad

 

Met de openbare groep "Knokke vroeger en nu " reden we vandaag met het toeristisch treintje door onze stad. De keuze voor een open treintje was wat ongelukkig gekozen gezien de koude wind, maar ja we hebben ons warm gelachen en gezongen. De verschillende tussenstops waren  dan ook welkom om ons weer wat op te warmen. De inrichters beloofden dat een volgende uitstap zeker met een gesloten treintje zal gebeuren. We hebben het niet aan ons hart laten komen : jasjes flink dicht geknoopt en sjaaltjes rond ons hoofd gedaan.Knipogen

treintje.JPG

Het was erg koud op de zeedijk en dat liet zich zien in weinig wandelaars, halfvolle terrasjes op de zeedijk , maar we mogen ook niet vergeten dat het de laatste dag van het Paasverlof was . De vakantiegangers gaan dan meestal wat vroeger naar huis en zeker nu de werken aan de A 11 voor veel fileleed zorgt.

treintje1.jpg

treintje2.JPG

De  eerste tussenstop was in de Bronlaan waar de ingang ligt van het door mijn kleinzoons zo geliefd knuppelpad( dat eigenlijk Wiedauwpad noemt). We wandelden tot het einde van dit pad en werden door de inrichters getrakteerd op een leuk versierd zakje met paaseitjes.

treintje3.jpg

treintje4.jpg

Daarna reden we tot de werken aan het Zwinreservaat. Maar veel was er niet te zien want ver van de werken was er al een omheining geplaatst.

treintje5.JPG

Op de terugweg konden we een glimp opvangen van de werken. Er wordt een gigantisch gebouw neergezet(bovenste foto hieronder). Toen reden we door de Oosthoek naar de boerderij waar je hoeve ijs kunt kopen en waar ook een bed &breakfast aan verbonden is en nu zagen we dat een oude vervallen schuur omgebouwd wordt tot een nieuwe bed& breakfast.

treintje6.jpg

treintje7.JPG

Iedereen trok naar de achterkant van de boerderij om op een terras te genieten van het zonnetje...

treintje8.jpg

...met zicht op de polders.

 

knokke vroeger en nu,toeristentrein,emmy

Dan terug het treintje in om door te rijden langs slingerende wegen door de polders naar Ramskapelle waar we niet  het oorlogsmuseum For Freedom bezochten , maar in de cafetaria een koffie dronken. Hadden we hard nodig om ons weer op te warmen.

treintje9.jpg

Daarna terug het treintje in en langs een andere polderweg terug naar Knokke waar we als voorname gasten(hihihi) op het marktplein werden afgezet vlak vòòr het restaurant waar  een warme maaltijd was besteld.

treintje10.jpg

Maar eerst op het zonnig terras een aperitiefje drinken!

treintje11.jpg

Zo'n uitstap is voor herhaling vatbaar maar liefst in een meer gesloten toeristentreintje of we moeten wachten tot het echt zomerweer is!

 

PS.  Mijn reacties op skynetblogs worden nog steeds geweigerd. Skynet is reeds aangeschreven en de zaak zal opgevolgd worden!! Ik ben benieuwd....

Commentaren

Heb gezien Magda dat er verscheidene bloggers hetzelfde probleem hadden met commentaren, tot nog toe heb ik daar nog geen last van gehad.
Het was hier volop genieten, zo te zien. Maar je kijkt zo ernstig op die foto's, een warmer zonnetje was misschien toch beter geweest. Leuk om te lezen dat je je eindelijk veel beter begint te voelen. het heeft ook heel lang aangesleept. Zo'n "griepje" mag absoluut niet geminimaliseerd worden.

Gepost door: Mieke | 20-04-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke ,zou je niet ernstig kijken als je het koud hebt,hihi! Niet te doen in een open treintje. Gelukkig heb ik geen verkoudheid opgedaan , had je me moeten zien met die grote sjaal rond mijn hoofd en hals gewikkeld! En ik was de enige niet die dit deed. Anders een heel leuke dag gehad.

Gepost door: magda | 20-04-15

Dat was genieten toerist in eigen stad als ik het goed begrijp was het op zondag. Gisteren was het hier bij ons lekker warm heb zelfs met blote armen rond gelopen

En dus weer problemen bij skynet ik heb van twee bloggers een mailtje gekregen dat hub reacties geweigerd worden hopelijk is het vlug opgelost blijkbaar heeft niet iedereen er last van

Gepost door: merel | 20-04-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, zondag scheen de zon maar er was een ijzige wind. Al rijdt zo'n treintje niet zo vlug het is absoluut geen aanrader om zo'n open treintje te gebruiken. De volgende keer nemen ze zeker en vast een gesloten treintje. Zondag moest je hier zeker niet in blote armen rondlopen. Iedereen was goed ingeduffeld. Op een beschut plekje kon je wel genieten van het zonnetje maar met een jasje aan.

Gepost door: magda | 21-04-15

Nog meer bekende gezichten die meereden dus! ;-)
Tja.. het kán al lekker zijn, maar vaak is de wind toch spelbreker hè.. ik ervoer dat ook op de wandeling waarvan ik nu verslag doe op m'n blog. Nú worden de temperaturen toch iets beter.. maar aan de kust is het altijd al wat winderiger dan in het binnenland hè.

Je reacties bij mij stonden er wel hoor.. eentje zelfs dubbel! Ikzelf ben nog nergens geweigerd, maar hoorde al van diverse bloggers dat ze dat bij míj wél werden.. heb ook allang een mailtje gestuurd naar Skynet, maar daar hoor je eigenlijk meer niét dan wél van.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-04-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, er is hier nog maar één dag geweest waarvan je kon zeggen dat is nu eens heerlijk weer. De ijzige wind is hier voortdurend spelbreker. Je moet al een héél beschut plaatsje zoeken om wat in de zon te zitten.
Ja Emmy was het afgekomen en met dat treintje kon ze eens verder de streek verkennen dan enkel de winkelstraten en de zeedijk. 't Was gezellig en ze zag ook mensen terug die ze nog van in haar jeugd kende.

Gepost door: magda | 21-04-15

Schoon verslag van jullie eerder frisse rit in het treintje. Gelukkig hebben jullie ervan genoten, dus dat is weer meegenomen.
Natuurlijk is het altijd riskant zo vroeg in het jaar in open voertuig rond te rijden. Maar een lekkere kop koffie maakt veel goed hé.

Gepost door: roysfoto | 20-04-15

Reageren op dit commentaar

@Roy er werd alsmaar mooi weer voorspeld met redelijke temperaturen ,maar die weerberichten kloppen meestal niet voor de kust. De inrichters van de treinrit zullen de volgende keer wel een rijtuig vragen met deurtjes. Gezellig was het wel en we kropen ook dicht bij elkaar om het wat warmer te hebben ,hahaha! De tussenstops maakten ook veel goed !

Gepost door: magda | 21-04-15

toerist in eigen stad Magda..

waarom ook niet?

een beetje jammer van de frisse wind, maar wel een zonnige dag...

ik krijg van meerdere bloggers meldingen dat ze bij mij ook niet kunnen reageren..

maar mijn reactie's komen er wel door..

een antwoord blijft voorlopig uit..

fijne dag

Gepost door: willy | 20-04-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, het was wel ene leuk idee om met het treintje vooral de buitenkant van onze gemeente te bekijken. Veel mensen fietsen niet zover en zeker niet langs slingerende boerenwegen! Voor mij wel geen nieuwtje ,maar best gezellig . Ook weer Knokkenaren ontmoet die ik al jààààren niet meer gezien of gehoord had!

De problemen zijn ja en neen opgelost met skynet. De ene keer komt er een reactie door en een tweede keer dan weer niet..zucht...en ook geen nieuws van skynet.

Gepost door: magda | 21-04-15

oooh Emmy :-)
gelukkig konden jullie toch wat opwarmen in de zon bij de tussenstops

Gepost door: fotorantje | 21-04-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, Emmy zou er alles aan doen om toch maar eens naar Knokke te kunnen komen. Zij kroop bij haar vriendin die ze allang niet meer gezien had en ik had als compagnon haar man naast me. Zo was het voor hem ook gezellig, want al die andere mensen kende hij niet.

Gepost door: magda | 21-04-15

Hahaha grappig Magda hoe jij voor mijn man zorgde omdat ik de handen vol had met mijn vriendin.
Het was een reuze leuke dag hé.
Ik ga je een Klein geheimpje vertellen. Weet je dat ik van mijn leven nog nooit in Ramskapelle of de Vrede geweest ben? Dat was het einde van de wereld voor mij!Ooit waren ik en mijn vriendin verdwaald toen we aan den Hul van Knokke waren. Terwijl mijn zus eerder die verlaten hoekjes kende ;-)
Volgende keer als we het afkomen rij je ons een rond hé om mijn eigen plaats te verkennen.
Groetjes en tot gauw.

Gepost door: Emmy | 25-04-15

Reageren op dit commentaar

Ik vergat nog te zeggen dat ik ook iets hierover postte en zette een link naar jou er bij.

Gepost door: Emmy | 25-04-15

@Emmy, het was een superdagje en ik rijd jullie zeker rond naar al die plekjes die jij nog niet kent!!!

Gepost door: magda | 26-04-15

De commentaren zijn gesloten.