30-04-15

Buitenkant van Sluis

Het vervolg van  14-18 komt er nog. Maar ik had het wat druk de afgelopen dagen en ik wil de logjes voldoende documenteren....

Deze week reed ik rond Sluis richting Aardenburg waar ik een ernstig zieke vriendin wat ging oppeppen met mijn getater! Ik denk dat het geholpen heeft, want ik moet al vlug eens teruggaan ;-)

Toen ik rond Sluis reed stopte ik even op een uitwijkplaats en maakte enkele foto's van Sluis gezien vanaf de "buitenkant". Sluis ligt verborgen achter een gordel van groen. Hier de kant waar mijn twee vriendinnen en ik onlangs onze wandeling (  die donkergekleurde bomen op de achtergrond  )begonnen ter hoogte van de Groote beer.

sluis.JPG

Tussen het groen de wieken van de molen van Sluis en wij wandelden op de omwalling .

sluis2.JPG

Het brugje over de Damse Vaart ( sterk ingezoomd).

sluis1.JPG

Een stukje Damse vaart dichtbij Sluis.

sluis3.JPG

Damse Vaart richting Damme.

damse vaart.JPG

Zover de bomen reiken en zelfs verder...de Damse Vaart.

damse vaart2.JPG

Wat is het vlakke land toch mooi! Even stoppen om foto's te maken de moeite waard!

 

11:45 Gepost in vrienden | Commentaren (13) | Tags: sluis, vriendin, ziek |

Commentaren

zo heb ik Sluis nog niet bekeken Magda...

fraaie foto's met die wolkenluchten

groeten

Gepost door: willy | 30-04-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik heb zo maar nog wat foto's van die wolkenlucht genomen. Ik vond ze zo mooi!

Gepost door: magda | 30-04-15

Getater is soms een goede remedie om de zinnen van de zieke wat te verzetten. Het deed haar goed zo te lezen. Je 'reportages' van 14-18 zijn mooi gemaakt. Telkens ik daarover iets lees of zie krijg ik kippenvel, al die doden :-(

Gepost door: bea | 01-05-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik vind het zo erg wat haar nu overkomt, maar ze was er erg vroeg bij en misschien moet ze geen chemo krijgen. Wellicht kan ze tegen mij meer kwijt dan tegen haar eigen familie. Dat is dikwijls zo omdat ze hun familie willen sparen terwijl ze in feite zelf nood hebben om hun vrees en angsten te uiten. Ze weet dat ze tegen mij alles kwijt kan.

Gepost door: magda | 01-05-15

Daar aan de Damse Vaart is het één van de mooiste plekjes van West-Vlaanderen, Magda.

Gepost door: Fluwijn | 01-05-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn daar ben ik het volmondig mee eens en ik fiets héél graag langs deze kanten !

Gepost door: magda | 01-05-15

Als het land niet vlak was, dan kon je vanaf dat ene punt niet zoveel zien hè! Maar voor mij als Hollandse, waar echt álles plat is, heeft het heuvelachtige van België zéker zijn charme.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 01-05-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het heuvelachtige is voor ons "platte"land bewoners ook een welkome afwisseling! Daarna zijn we weer blij om terug te komen naar het "platte"land

Gepost door: magda | 01-05-15

Vlak heeft iets ja maar toch geef me maar de golven van het heuvelachtige het is boeiender alhoewel het vlakke me ook wel kan charmeren hoor

Gepost door: merel | 01-05-15

Reageren op dit commentaar

@Merel , het heuvelachtige verrast je telkens met andere einders. Heel mooi maar toch ben ik telkens blij weer in eigen streek terug te keren. Zeker als je er geboren en getogen bent.

Gepost door: magda | 01-05-15

Daarom heeft Jacques Brel zoals geen ander zo mooi ons vlakke land bezongen Magda. Onmogelijk te tellen hoeveel maal die bomenrij al gefotografeerd is geworden, maar ze is prachtig ook.
groetjessssss

Gepost door: greta | 01-05-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik dacht juist hetzelfde. Wat wil ik nu een foto maken van die bomenrij. Iedereen heeft die al gezien en toch kon ik het niet laten. Ik probeer dikwijls eens de bomen te tellen zover het mogelijk is natuurlijk. Het is echter onmogelijk om tot het einde te geraken :-)

Gepost door: magda | 01-05-15

Heb daar al zo vaak gewandeld en gefietst en het blijft me ook nog altijd verrassen door haar schoonheid. Prachtig plekje natuur.

Gepost door: Mieke | 04-05-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.