12-05-15

Opruimactie

sparren.JPG

sparren1.JPG

sparren2.JPG

sparren3.JPG

Verleden week was er de  hele dag het brommend geluid van een kettingzaag te horen. Het kon niet van buurman komen want die waren niet thuis. Het kwam van een huis verder waar een gespecialiseerde firma met een hoogtewerker metershoge sparren aan het kortwieken en afzagen was.
Een grote klus ! De eerste bewoners hadden jàààren terug kleine sparren geplant als omheining en er verder nooit iets aan gedaan. Die bomen zijn nu metershoog geworden . Er was de toenmalige bewoners van hogerhand al op gewezen om de bomen te kortwieken omdat je niet meer over het voetpad kon lopen en de takken groeiden zover over de straat dat ze voorbijrijdende auto krassen bezorgden. De bomen werden onderaan bijgeknipt maar voor de rest lieten ze die maar groeien.
De volgende eigenaars deden er evenmin veel aan en nu is het ogenblik gekomen dat ze werkelijk een gevaar vormen bij stormweer. En hoe ze ook zouden omwaaien schade zou er zijn aan het eigen huis of dit van de buren of gewoon op straat met alle eventuele gevolgen. Momenteel is het huis wel al verhuurd maar nog onbewoond .Het wordt niet alleen buiten opgeknapt maar ook binnen zijn er renovatiewerken bezig. 

Op de foto's zijn al veel bomen weg en de andere zijn onderaan van hun takken ontdaan. Je kunt nu de prachtige kerselaar al bewonderen. Die zag je niet meer van op straat! Wanneer de klus zal geklaard zijn zal het erg kaal zijn, we waren al jaren gewoon aan dit hoekje "sparrenbos" maar de laatste jaren was de verloedering toch wel groot.

ps. Ik heb vandaag gezien dat nieuwe bewoners(=huurders) bezig zijn met meubels binnen te brengen. Ze hebben ook nog verder opgeruimd in de tuin en al de klimop in het voortuintje is al verwijderd.
Het ziet er naar uit dat deze bewoners paal en perk zullen stellen aan de verloedering van huis en tuin!

Zo zie je maar dat je een huis en tuin geregeld moet onderhouden want wacht je te lang dan moeten er drastische middelen gebruikt worden zoals nu met die hoogtewerker en dat kost veel geld!

 

22:04 Gepost in tuin | Commentaren (10) | Tags: buren, tuin, hoogtewerker |

Commentaren

dat zijn serieuze werken!
ja regelmatig onderhoud zal zeker nodig zijn wil je het netjes houden
maar een verwilderd bloemenveld vind ik wel heel leuk

Gepost door: fotorantje | 12-05-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ...en duur op de koop toe ! Bepaalde bomen hebben een houdbaarheidsdatum en die sparren zijn echt toe aan kappen. Ze stonden gewoon vlak naast elkaar en je zag niets van tuin of huis! De eigenaar is gestopt met laten kappen wegens te duur. Maar uiteindelijk zullen de nu resterende bomen toch weg moeten.
Ja maar een bloemenveld is geen wildernis en de gemeente zaait er hier en daar op de meeste onverwachte plaatsen een veld vol van . Mooi als alles bloeit!

Gepost door: magda | 13-05-15

iets wat niet onderhouden wordt,vervalt heel snel..

en dan krijg je pas grote kosten...

één van de buren had hier populieren van +/- 30 m hoog staan en wou die niet verwijderen..

tot er verleden jaar één in zijn garage viel...

groeten

Gepost door: willy | 13-05-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, je hebt veel mensen die een tuin willen ,maar geen goesting hebben om erin te werken en ook het geld er niet voor over hebben om het te laten onderhouden. Nu zijn de kosten opgelopen tot een slordig 3800euro !!!! Plots moesten die vier overgebleven bomen niet meer weg! Dat gaat hij zich nog ferm beklagen. Hij liet de lage takken afzagen zodat er niet meer zoveel rommel op het voetpad zou vallen. Ik kan de hoogte niet goed schatten maar deze bomen zijn enorm hoog en staan er zeker al meer dan 25 jaar. Ook de kerselaar is veel te groot voor die kleine tuin. En dan die verwilderde klimop...zwijg me van klimop ,ik heb er een hartsgrondige hekel aan. Opa wel en ik niet! ;-) Nu ben ik bijna verlost van de klimop in mijn tuin.

Gepost door: magda | 13-05-15

Dat was met de grote middelen, een tuin en ook een huis en alles wat je bezit dien je te onderhouden zoniet dan heb je al vlug zo'n toestanden. Jammer.

Gepost door: Mieke | 13-05-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, de eigenaars zijn erg lieve mensen maar ze zijn nooit volwassen geworden. Blijven het avontuur najagen. Ze werken in het buitenland en verhuren sedert een aantal jaar hun huis. Maar het zullen de huurders niet zijn die zo'n onderhoudswerken zullen doen !!!

Gepost door: magda | 13-05-15

Inderdaad, dat zijn serieuze kanjers!

Gepost door: Gidsjoris | 13-05-15

Reageren op dit commentaar

@Joris omdat het zo'n kanjers zijn is het gevaarlijk om ze te laten staan. Sparren hebben geen diepe wortels! Dus bij stormweer kun je voor onaangename verrassingen staan.

Gepost door: magda | 13-05-15

Hé hé, nu toch op je blogje, en ik die dacht dat jij een opruimactie had gehouden :)

Gepost door: liliane | 13-05-15

Reageren op dit commentaar

@hahaha Liliane , de buren hielden een opruimactie!! In mijn tuin is er al veel eerder opruimen geweest :-)

Gepost door: magda | 13-05-15

De commentaren zijn gesloten.