01-05-15

1mei ...

 

...een verrassende dag. Dochter-Moeder dagje. 
Dochterlief trakteerde met een etentje in Brugge en daarna deden we nog een wandeling door Brugge.  Het weer was zonnig met wat wind .  Die frisse wind zijn we ondertussen al gewoon en een jasje kon je goed verdragen zeker als er een paar wolken vòòr de zon schoven.

We aten binnen want op het terras was het toch wat te fris. Ik nam een salade met geitenkaas en omringd door allerlei vruchtjes. De kaas was heel speciaal maar erg lekker: bewerkt met honing en kruiden en bedekt met een héél fijn laagje gekarameliseerde bruine suiker.

stoepa.jpg

Daarna maakten we een wandeling naar het Minnewater en wandelden ook het Begijnhof binnen. Daar keken we met verbazing naar een aantal houten constructies hoog in de bomen. Je zag iedereen rond je naar die "huisjes" in de bomen kijken. Een vreemd zicht.  En de paaslelies...jammer genoeg waren die  allemaal uitgebloeid!

Al vlug vonden we op panelen de verklaring  voor deze constructies. Een tijdelijk kunstproject in het kader van de Triennale Brugge 2015 van de  hand van een Japanse kunstenaar.begijnhof.jpg

begijnhof1.JPG

begijnhof2.JPG

begijnhof3.jpg

We verlieten het Begijnhof en zagen  de toeristenbootjes af en aan varen . De zwanen en eenden trokken zich van die drukte niets aan.

brugge.jpg

We wandelden door de drukke Katelijnestraat waar tal van pralinewinkels zijn. Waar een tijdje terug de cupcakes in veel winkels de etalages sierden , zijn ze nu overgeschakeld op ....alaam! Werktuigen in chocolade. Wil je wel geloven dat ik dit niet zo smakelijk vind ,hahaha!

chocolade.JPG

Het was zo erg druk in de stad en aan de meifoor, we namen het rustige straatje waar we 's middags hadden gegeten en lieten de foor voor wat ze was en wandelden richting station waar de auto op de parking stond. We zagen nog net het grote rad ronddraaien. Deze dag  was een mooie vroege Moederdag cadeau! Dank je wel dochterlief.

meifoor.JPG

 

 

20:18 Gepost in kinderen | Commentaren (11) | Tags: kinderen, moederdag, brugge |

Commentaren

Mijn een mei, Vier broden gebakken (manueel) twee licht grofs, een rozijnen en een chocolade.

Gepost door: liliane | 01-05-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, het was dan ook de dag van de Arbeid hé . Je hebt het letterlijk genomen! :-)

Gepost door: magda | 02-05-15

lief van je dochter!
toch maar raar die hutten in de bomen van het begijnhof
en niet enkel dat, gereedschap in chocolade, waar halen ze het :-)

Gepost door: fotorantje | 02-05-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, die boomhutten vind ik ook maar vreemd in die omgeving!
Zeg dat wel, waar halen ze het om de mensen te lokken om chocolade te kopen!

Gepost door: magda | 02-05-15

Heerlijk zo'n dag samen met je dochter, ik hoop van harte dat jullie dat nog vele jaren mogen doen, ach dat mis ik ze als ik dat lees.
Weet je nog Magda dat Willy Lustenhouwer er 'n gedicht over schreef: " Brugge is oltyd schône" en het is meer dan de waarheid.
Frisse wind hier vandaag, en de zon die is zoek.
groetjessssssssss

Gepost door: greta | 02-05-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, het was echt genieten met ons tweetjes . Eerst lekker eten in een eet- en praatcafé en er wordt nogal gepraat tussen moeder en dochter en dan nog een wandelingetje. Maar we hadden echt geen behoefte aan het drukke centrum( 1 mei een vrije dag voor velen! en autobussen vol Japanners) en zijn dan maar langs stille straatjes terug naar de auto gewandeld. Hoe later op de namiddag hoe minder wind. Dat viel mee!

Gepost door: magda | 02-05-15

een dagje Brugge is mooi meegenomen Magda..

zeker als je het met je dochter kunt doen..

de zaken met chocolade worden er talrijker en talrijker,maar zo'n gereedschap zou mij ook niet kunnen bekoren..

en dat kunstwerk vind ik niet zo mis, maar de locatie is wel heel vreemd..

fijne avond

Gepost door: willy | 02-05-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, het eerste moment denk je " wat hebben ze hier nu aangericht", je verwacht je zeker niet in het Begijnhof aan dergelijk kunstwerk. Met veel respect voor de bomen, die absoluut niet beschadigd zijn, is de installatie van die kunstwerken gebeurd. Wat ik niet onmiddellijk heb begrepen als kunstwerk is dat er rondom ook blank houten banken staan die bij deze installatie behoren. Heb het achteraf gelezen. Bijgevolg geen foto's van gemaakt...
Wat er allemaal niet gedaan wordt om de toeristen chocolade te doen kopen. Origineel maar het alaam zag er echt niet smakelijk uit. Roestig van kleur .

Gepost door: magda | 02-05-15

Ik denk dat ik me binnenkort ook een keertje in De Stoepa zal wagen, want dat ziet er heel uitnodigend uit.
Die bouwsels in de bomen van het Begijnhof vind ik maar niks.

Gepost door: Benjamín | 03-05-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , de Stoepa is een eet en praatcafé, nonchalant ingericht ,met lekkere gerechten, en een vriendelijke bediening. Mot je beslist eens naar toe gaan .Er is ook een groot tuinterras maar daarvoor was het die dag te fris.
Die bouwsels in de bomen en de banken ( waar ik geen foto's heb gemaakt omdat ik niet wist dat het bij die installatie hoorde) zijn gelukkig maar tijdelijk !

Gepost door: magda | 03-05-15

Magda, je eetadresje is inderdaad een aanrader, ze komen van heinde en ver om dat te genieten en het wordt altijd met veel liefde bereid. Ben die houten constructies op de blog van Lies ook tegengekomen, stond er verbijsterd naar te kijken, door mijn verplicht huisarrest was ik daar totaal niet van op de hoogte. Moet eerlijk zeggen dat ik het Begijnhof nu niet direct de geschikte plaats vind om dit te realiseren maar wie ben ik ?

Gepost door: Mieke | 04-05-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.