02-05-15

Thuis en in de tuin

 

tuin.jpg

Een keertje gewoon thuis gebleven vandaag en in de tuin gewerkt. De laatste tijd ben ik nogal veel de deur uit geweest. De dagen zijn langer en dan verlang je vanzelf al om er op uit te gaan. De vriendenkring die ik tegenwoordig heb zet je er ook toe aan om erbij te zijn. Gaan sporten en uitstappen doen. Mekaar steunen als het even niet meer gaat. Samen iets doen voor anderen ( zoals die voelschortjes). Het gaat er allemaal zo gemoedelijk aan toe.

Maar evengoed geniet ik ervan om thuis te blijven. Het was ideaal weer vandaag om wat in de tuin te wieden en de planten die de winter hebben overleefd te verzorgen , te verpotten of te planten. Vier bakken met telkens drie geraniums hebben de winter overleefd( en ze stonden gewoon buiten) Die hebben nieuwe aarde gekregen en wat mest. Het zaad van papavers dat ik losjes weg in de tuin heb gegooid is al mooi gekiemd. De aubrietaplantjes die in de bloembakken stonden hebben zich in de tuin uitgezaaid en die ben ik aan het verzamelen en heb ze in kleine bloempotjes geplant. Moet ik alvast niet meer gaan kopen. Ook de afrikaantjes hebben zich breed uitgezaaid en die ben ik ook in potjes aan het planten. Nog een aankoop minder in het tuincentrum. In het najaar heb ik duizendschoon plantjes gepot en ook die doen het goed. De hosta's  beginnen te groeien en nu maar hopen dat de slakken er geen aanval op doen. De planten staan zo dik op elkaar in de potten dat er geen plaats is voor slakken( hoop ik). Toch heb ik er enkele moeten verdunnen. Doe ik dat niet dan kan het gebeuren dat de bloempot barst. Ik heb dat al eens voorgehad.
Ondertussen is de  roze clematis op het dak van het tuinhuis mooi aan het bloeien. En de seringen staan op openbarsten.

Eén ding moet ik nog nodig doen en dat is onkruidverdelger sproeien tegen zevenblad en een taaie klimop onder de laurierhaag. Daar ben ik niet zo goed in, kijk maar eens op de twee kleine foto's links op de collage. Ik heb voor onkruid in het gras gesproeid en mijn tuin is ondertussen een soort landkaart geworden : groen met roestige cirkels. Ik heb buurtje wijsgemaakt dat ik een soort hinkelspel heb gecreëerd ,hahaha.
Ik zal wat minder van dat spul gebruiken in het vervolg en meer water erbij doen. Het positieve is dat ik de eerste tijd minder gras zal moeten afrijden  :-)

 

 

 

23:07 Gepost in tuin | Commentaren (13) | Tags: tuin, bloemen en planten |

Commentaren

Prachtig tuin heb je Magda. Zo tuin wil ik ook wel. Overal bloeien. Echt schitterend om te zien. Je bent lekker druk bezig geweest in de tuin. Het is zo leuk werk om te doen.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 03-05-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry & Jacqueline als je een tuin hebt moet je die onderhouden. Veel mensen hebben een tuin maar willen er niet in werken en gooien die dan vol met kiezel of grote plakken stenen. Dan kun je net zo goed in een huis wonen zonder tuin.

Gepost door: magda | 03-05-15

Oeps...uw gras :-) Hier heb ik ook enkele dorre plekjes in het gazon maar dat is omdat ik zout op paardebloemen gestrooid heb, een prima manier om die weg te krijgen ;-) Gras is sterk, na enkele dagen (vooral als het eens regent) zijn die plekjes terug groen. Bij u zal het ook wel goed komen. Het zal mss iets langer duren doordat het door onkruidverdelger kapot is :-)

Gepost door: bea | 03-05-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ja het zal wel wat langer duren eer het gras zich zal herstellen . Daar breek ik mijn hoofd niet over. Alleen is het hier nu echt een maanlandschap. Ik wilde er komaf mee maken want ik heb buren bij wie hun tuin letterlijk volstaat met madeliefjes en paardenbloemen. En natuurlijk waait dit over tot in mijn tuin. Ik wil gras en geen veld vol wilde bloemen( al zijn die nog zo mooi)

Gepost door: magda | 03-05-15

tegeltjesgras, moet kunnen :-)
je hebt het druk druk
en de tijd die vliegt zo snel, ik kan soms niet volgen :-)

Gepost door: fotorantje | 03-05-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, er is altijd een plaatsje voor jou!

Gepost door: magda | 03-05-15

Het is mij inderdaad ook al opgevallen dat jouw tuin een prachtig stukje natuur is en wat ik nog meer bewonder is jouw kennis van al die namen en de eigenaardigheden van de planten die ze benoemen.

Gepost door: Benjamín | 03-05-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, de kennis verwerf je met de jaren , maar het voornaamste is dat ik het graag doe en wat er in de tuin groeit wil ik ook kennen. Ik hoef geen siertuin met vakjes en hokjes. Gewoon alles laten groeien en als het te wild wordt wat fatsoeneren.

Gepost door: magda | 03-05-15

Ik heb nu eens een gediplomeerde tuinvrouw onder de arm genomen, zij komt mandag om alles wat er niet thuis hoort , of het op de juiste deskundige manier bij te snoeien .

Gepost door: liliane | 03-05-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, het is beter er iemand bij te halen als je het tuinwerk niet gewoon bent. Ik heb het geleerd van mijn tante en van mijn vader. Ik merk dat mijn tweezonen het ook in hun vingers hebben al hebben ze thuis er nooit veel aan meegeholpen .

Gepost door: magda | 03-05-15

Meststof voor gras met onkruidverdelger is te koop Magda, maar als je spuit moet je goed de bijsluiter lezen, want anders krijg je een maanlandschap. O wat moeten je seringen lekker ruiken, een geur die je niet kan vinden in een flesje parfum.
Jaja je tuin ligt er ook al mooi bij te wezen, dat is zoals ik al schreef het voordeel van voor de winter alles zoveel mogelijk op te ruimen.
groetjessss en veel tuinplezier

Gepost door: greta | 03-05-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, voor het ogenblik is de tuin voor en achter een maanlandschap. Ik heb het goedje om het onkruid in het gras te verdelgen wellicht niet genoeg aangelengd. Ik zal wat geduld moeten hebben nu. De klusjesman kwam het maar niet af en ik probeerde het zelf. Op het onverwachts kwam hij deze week langs , maar het kwaad was reeds geschied.

Gepost door: magda | 03-05-15

Je tuin ziet er heerlijk uitnodigend uit Magda en die paar schoonheidsfoutjes maken hem nog meer bijzonder. Ik bewonder je dat je zo'n grote tuin nog volledig onderhoudt.

Gepost door: Mieke | 04-05-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.