03-05-15

Het Rifaquarium in de Zoo Antwerpen

Tijdens het paasverlof ben ik met de twee kleinzoons naar de Zoo in Antwerpen geweest en dit op de warmste dag van het verlof. Hier geef ik jullie al een voorsmaakje. De rest volgt nog.

Het vernieuwde aquarium is momenteel de trekpleister in de Zoo en het was er dan ook behoorlijk druk. Onlangs werd het rifaquarium plechtig geopend met een politicus die samen met duikers in het aquarium  stapte.

"Twee jaar heeft ZOO Antwerpen gewerkt aan dit imposante koraalrif. Het is de kers op de taart van het volledig gerenoveerde Aquarium, een gebouw dat dateert van 1911. Met maar liefst 4 000 vissen en een schat aan tropische koralen is het een van de grootste rifaquariums van Europa. Het raam van 4 meter hoog en 8 meter breed heeft een dikte van 13 centimeter en werd vanuit Amerika per boot naar Antwerpen gebracht."

Duikers stappen vier keer per week in het rifaquarium om de vissen te voederen en de ramen te poetsen. Dit hebben we kunnen meemaken. Ik toon een paar foto's van dit moment. Ik ben zelf verwonderd dat het me is gelukt gezien ik bij momenten gewoon de camera boven mijn hoofd hield. Zo druk was het .

aqua.JPG

aqua1.JPG

aqua2.JPG

aqua3.JPG

18:57 Gepost in kleinkinderen, Pasen | Commentaren (10) | Tags: zoo, antwerpen, aquarium |

Commentaren

Zo duiker zijn dat zou tof zijn .. Zou zeg ik want ik ben geen waterrat en zie me dus ook nooit gaan duiken maar tussen de vissen zo bewegen ja in mijn droom mag het wel

Gepost door: merel | 03-05-15

Reageren op dit commentaar

@hahaha Merel in mijn droom zou ik dat ook wel willen doen. In het echt vind ik het eng! Maar mooi om zien en indrukwekkend was het wel. De kinderen bleven maar kijken tot de twee duikers eindelijk terug naar de ladder gingen en naar boven klommen.

Gepost door: magda | 03-05-15

Zo Magda, je stond aan mijn voordeur. Was je met de trein ? want de midden statie is ook het bewonderen waard .

Gepost door: liliane | 03-05-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane , ja we waren met de trein en het Centraal Station is zeker prachtig. De volgende keer verwittig ik je dat ik met de trein naar Antwerpen kom ;-)

Gepost door: magda | 04-05-15

Goedemorgen Magda,

Wauw wat is daar heel mooi om te kijken hoe het gaat. Hoop werk aan. Wat is daar mooi om te kijken. Zo groot. Duiker heeft maar druk mee. Petje af om te schoon te maken. Daar zijn wij nooit geweest. Te ver voor ons.
Fijne week.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 04-05-15

Reageren op dit commentaar

Je foto's zijn zeker heel geslaagd! Me dunkt dat de zoo al heel wat veranderd is sedert ik er voor het laatst was, dat is zeker al meer dan tien jaar geleden :-)

Gepost door: bea | 04-05-15

Reageren op dit commentaar

meer dan goed gelukt Magda
heel mooie foto's

Gepost door: fotorantje | 04-05-15

Reageren op dit commentaar

ik wist niet dat het zo groot was Magda..

ik ben benieuwd naar wat je zoal gefotografeerd hebt in de zoo..

prettige dag

Gepost door: willy | 04-05-15

Reageren op dit commentaar

Een geweldig uitstapje voor de kleinkinderen, zullen ze genoten hebben van de wondere onderwaterwereld van het spiksplinternieuwe rifaquarium. Het historische aquarium is inderdaad helemaal vernieuwd. Het moet echt de moeite waard zijn Magda. Gezien op televisie.
zonnige groeten

Gepost door: greta | 04-05-15

Reageren op dit commentaar

Prachtige foto's, moet indrukwekkend zijn om dat life te zien.

Gepost door: Mieke | 04-05-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.