06-05-15

De Zoo van Antwerpen

Na de lange reeks over de herdenkingsroute inzake de oorlog 14-18 die ik tijdens het paasverlof heb gedaan, gaan we nu over naar een vrolijker en beestiger onderwerp.Knipogen
Tijdens het paasverlof ben ik met de kleinkinderen naar de Zoo van Antwerpen geweest. Dat was allang eens afgesproken en belofte maakt schuld. We reisden met de trein naar Antwerpen. Het beloofde een mooie dag te worden en dat werd het letterlijk : de hele dag droegen we onze jassen over de arm. Cédric stak zijn jas in een tasje die hij aan zijn arm hing zodat hij toch zijn handen vrij had om foto's te maken. Hij heeft veel mooie foto's gemaakt . Alleen weten we niet meer goed wie wat heeft gefotografeerd. Maar het voornaamste is dat iedereen die de foto's ziet er kan van genieten.

antwerpen.JPG

Natuurlijk kon een foto van het prachtige Centraal  Station niet ontbreken.
Ik plaats er hier eentje van de vele foto's die er genomen zijn.

antwerpen1.JPG

Voor mij was het héél lang geleden dat ik de Zoo nog een bezoekje bracht. Voor de beide kinderen was het een vijftal jaar geleden. De ingangspoort met bovenop de ene zuil een pelikaan en aan de andere zuil een roofvogel weet ik al altijd zijn.

antwerpen2.JPG

Op het ingangsplein zag je overal in de bomen namaak vlinders die je vanzelf leidden naar een bescheiden maar mooie vlindertuin. De vlinders waren hyperactief en moeilijk te "vangen" voor een foto. De mooie blauwe vlinder is in gesloten toestand eerder onopvallend.

vlinders.jpg

Speciaal was de rotswand met fluorescerend licht waar vlinders in alle kleuren op zaten. Ik toon een foto met flits dan zie je de vlinders beter, maar normaal zie je ze zoals op de tweede foto.

vlinder3.jpg

Het was er erg druk en warm ( zie het gezicht van Sébastien !). We zijn later op de dag bij onze terugkeer naar de uitgang nog eens binnengegaan. Toen was het kalmer maar de vlinders hadden zich precies verstopt! Dus geen foto's meer gemaakt.

vlinder4.JPG

Naast de vlindertuin zagen we in een open kooi allerlei kleine aapjes en dan stapten we het Kleinapengebouw binnen waar verschillende soorten aapjes achter glas konden bewonderd worden.

apen.jpg

De grote dieren kregen ruim aandacht van  de beide jongens, zoals deze buffels.

buffel.JPG

De dromedarissen die juist eten kregen.

dromedaris1.JPG

dromedaris.JPG

De giraffen die minutenlang stokstijf bleven staan

giraf.JPG

De olifanten waren grappig. Eén olifant wandelde telkens een half rondje met een stok vastgehouden door zijn slurf. Hij wandelde tot bij de andere olifant, gaf  de stok door maar nam de stok terug en wandelde weer een halfrondje. Dit bleef zich maar herhalen.

olifanten.jpg

De hele wereld kon ontploffen voor dit wrattenzwijn.

zwijn.JPG

De okapi begon juist een plasje te doen.

okapi.JPG

De zebra. Hier stelden ze de vraag was hij wit met zwarte strepen of zwart met witte strepen!! Zebra's hebben allemaal een uniek streepjespatroon en bij de geboorte zijn ze eerder aan de donkere kant met bruine strepen, het wit komt er later bij. Dat weten we nu dus ook dank zij het informatiebord.

zebra1.JPG

Het nijlpaard

nijlpaard.JPG

Chimpansees en gorilla's. Ze maakten een kabaal van jewelste en sloegen tegen de ramen.We zochten vlug rustiger oorden op!

mensaap.JPG

Rustig was het bij een koalabeertje , dat pas een lange reis achter de rug had. We zagen enkel een stukje pels dat uitstak boven een pak bamboe. Een bewaker maande iedereen tot stilte aan.

koala.jpg

De beer.

de beer.JPG

Het Centraal Station is alom tegenwoordig in de Zoo! Al moet je er soms wel eens voor op een rots klauteren!

station.jpg

Morgen zetten we de wandeling voort.

 

 

 

Commentaren

Magda de kleinzoon heeft de microbe om te fotograferen dus van geen vreemde.
Ik voel mij echt op het thuisfront met de foto's.

Gepost door: liliane | 06-05-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, ja de kleinzoon kan er wat van en hij doet het ook graag. Daarom mag hij dikwijls de grote camera gebruiken en gebruik ik het kleintje. Ja zo zie je eens hoe wij de Zoo ervaren ;-)

Gepost door: magda | 06-05-15

Wat leuk dat je naar De Zoo van Antwerpen geweest bent. Daar hebben ook prachtig vlinders om te zien. Giraffen zijn zo leuke beesten om te zien. De anderen ook. Wat is daar mooi. Kleinkinderen hebben zo genoten. Mooie foto's heb je daar gemaakt. Daar zijn wij nooit geweest. Het is te ver ons.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 07-05-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry en Jacqueline, niet alleen de kleinkinderen hebben genoten ,ik ook hoor :-)

Gepost door: magda | 07-05-15

t zal een olifantenspelletje zijn denk ik :-)
altijd wel leuk de dierentuin
die vlinders zijn behalve die blauwe heel zeker moeilijk op de foto te krijgen

Gepost door: fotorantje | 07-05-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, juist die blauwe vlinder was moeilijk te vatten. Die opende telkens héél eventjes de vleugels. De dierentuin oogde erg mooi op die zonnige dag. Een heel stuk wordt vernieuwd nl de Savanne . Die was verdwenen achter zeildoeken! En de buitenkooien van veel vogels waren ze aan het verbouwen. Tja ze moeten zich telkens weer vernieuwen om volk te trekken hé!

Gepost door: magda | 07-05-15

Ik ben al vaker in dierentuinen geweest, maar een okapi die aanstalten maakt om te plassen … nee, dat heb ik nog nooit gezien, laat staan gefotografeerd. Dank om dit met ons te delen. :lol:

Gepost door: Benjamín | 07-05-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , hahaha ik vond het wel speciaal een plassende okapi. Ik had ook een bravere versie kunnen plaatsen ,maar vond die uiteindelijk mooier. Hij was van de deugd aan het balken. :-)

Gepost door: magda | 07-05-15

ik heb hier met bewondering naar de foto's gekeken Magda..

en kijk al uit naar het vervolg..

groeten !

Gepost door: willy | 07-05-15

Reageren op dit commentaar

@Willy al te veel eer hoor. Die dag was het licht ook een meespeler om deze foto's te laten slagen!
Het vervolg komt eraan!

Gepost door: magda | 07-05-15

Reageren op dit commentaar

De dieren hebben precies allemaal voor jullie lens geposeerd, super mooie foto's Magda en het leek wel hoogzomer.

Gepost door: Mieke | 07-05-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het was die dag erg mooi weer en de dieren wisten wellicht een beetje van de warmte! Ach je moet ook een beetje geluk hebben hoor.

Gepost door: magda | 07-05-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.