07-05-15

de Zoo van Antwerpen( vervolg)

 

Bij de verschillende bezoeken aan de Zoo over de jaren heen  heb ik steeds de flamingo's het allermooist gevonden. Ook deze keer en ik heb me op een bankje gezet om die steltlopers eens goed te bekijken. Een informatiebord vertelde ons dat de flamingo's de hele dag op één poot staan maar voortdurend afwisselen van poot. Als je dan een tijdje kijkt naar hen dan veranderen ze inderdaad af en toe van poot en sommigen rekken hun poot al eens uit.

flamingo2.JPG

Op de foto hieronder zie je de bovenste flamingo zijn poot naar achteren uitstrekken!

flamingo1.JPG

De nijlpaarden , de pelikanen, de waterratten en de eenden met hun kuikens leven samen op hun eiland rond een grote waterplas.  De waterratten ....brrr. Het nijlpaard lag meer onder water dan erboven , alleen grote neusgaten zag je. Geen foto waard volgens de kleinzoon. We zagen er al eentje in het nijlpaarden verblijf.

pelikaan.jpg

De kleine zwartvoetpinguïns waren zo schattig maar ook zo levendig dat je niet eens een deftige foto kon maken.
Zij zitten pas in hun nieuwe verblijf en klommen overal op de boorden ( waar bovenop nog glas stond )om toch maar dicht bij het publiek te geraken. Aaien ? vergeet het maar . Ze probeerden te bijten als je een hand uitstak!
Nota: de foto links onder nam ik van de site van de Zoo zelf om een beeld te geven hoe die er uitzien. Mij lukte het niet.

zwartvoet pingiuns.jpg

De reptielenafdeling boezemde wat schrik in. Hier een paar voorbeelden. Teveel volk om foto's te maken en daarenboven moeilijk door het glas om zonder flits scherpe foto's te maken.

reptielen1.jpg

reptielen.jpg

In een volledig gerenoveerd art-deco gebouw kon je exotische vogels uit alle windstreken bewonderen. Ook hier was het moeilijk om foto's te maken door het glas en de soms speciale belichting. Er was ook een afdeling waar getoond werd hoe een ei werd uitgebroed en allerlei weetjes zoals op de foto; de soorten veren en het nut van veren voor een vogel.

vogelkasten.jpg

Ik had geen foto van het Art Deco gebouw =foto van internet

art deco.jpg

Het park in de Zoo van Antwerpen ten tijde van het paasverlof was een lust voor het oog. Op de grote grasperken zag je overal paashazen staan !

paashazen.jpg

park.JPG

reuze insecten in de bomen!

park1.JPG

park3.JPG

Er waren nog veel dieren te zien ... ik raad jullie aan om zelf eens naar de Zoo te gaan, ik kan hier onmogelijk alle foto's die ik genomen heb de revue laten passeren.. de leeuwen ( te ver af om een mooie foto te maken), het roofvogelverblijf , de zeehonden , de tijgers...

Maar morgen toon ik de point final van ons bezoek aan de  Zoo!! Dat wil ik jullie niet onthouden.

Commentaren

een mooi vervolg Magda...

het is wel een tijdje geleden dat ik er nog eens was, dus wie weet...

moest je de mogelijkheid hebben, dan zou ik je aanraden eens naar Pairi Daiza te gaan..

maar van uit Knokke is dat wel heel ver...

ik ben benieuwd naar je "point final " van de Zoo..

groeten

Gepost door: willy | 08-05-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ja naar Pairi Daiza is inderdaad wat ver vanuit Knokke , maar indertijd waren we er niet zover vandaan toen we logeerden in Frasnes alleen opa was al niet meer zo goed en zag het niet zitten om daar een dag door te brengen. Het staat nog op ons lijstje om te doen hoor! Wat we wel deden indertijd met drie kleinkinderen op de terugweg vanuit de Ardennen was de dierentuin van Aywaille bezoeken, niet zover van Luik. Ook heel mooi. Je rijdt met je eigen auto door een gedeelte waar wilde dieren zitten en de apen bijvoorbeeld woonden op een eiland waar je kon omheen wandelen. Veel natuurlijker dan de Zoo van Antwerpen.

Gepost door: magda | 08-05-15

Je brengt me op een idee, ik heb ook veel dieren getrokken. Ik ga er tekstballonnetjes bijtekenen.

Gepost door: Gidsjoris | 08-05-15

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris dat zal best grappig zijn. Ik zal eens komen kijken!

Gepost door: magda | 08-05-15

Die flamingo's zijn toch prachtig van kleur. Zo sierlijk en elegant, mooi, mooi, mooi. De reptielen daarentegen daar ben ik nu eens echt geen fan van, ik krijg al de kriebels als ik ze nog maar op foto zie.
Die grasmat was ook een pareltje, erg verzorgd allemaal.

Gepost door: Mieke | 09-05-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, de reptielen zijn geen lieverdjes om te zien en er werd daar niet al te lang halt gehouden. De perken waren allemaal piekfijn in orde, een streling voor het oog en die paashazen was een mooie knipoog in de paasvakantie!
Ja de flamingo's heb ik altijd erg mooi gevonden ,als kind al.

Gepost door: magda | 09-05-15

k ben gek op pinguïns, en olifanten, en zebra's :-) allé ja alle beestjes behalve reptielen, eeeeek
ze doen hun best er een mooi -ark van te maken hé, al veel veranderd bij vroeger, en de leeuwen kregen meer plaats
nu nog de jaguars en de panters want die zitten erg kort vond ik vorig jaar

Gepost door: fotorantje | 09-05-15

Reageren op dit commentaar

@Antje , ze doen zeker hun best om de Zoo aantrekkelijk te maken. Nu waren ze volop bezig een nieuwe Savanne te maken. Daarom zagen we ook verschillende dieren niet. De leeuwen hebben zoveel plaats dat een foto maken moeilijk ging: ze zaten te ver van de plaats waar we stonden ! Er wordt ook veel aan de kinderen gedacht met nieuwe klimrekken en speeltuigen.

Gepost door: magda | 09-05-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.