08-05-15

De Zoo van Antwerpen (slot)

Toen we aan het  Aquarium kwamen, een gebouw dat dateert van 1911 en nu helemaal gerenoveerd is, zagen we dat veel mensen daar binnenstapten.
Aan weerzijden van een lange galerij zijn aquariums met allerlei vissen, groot en klein, en koralen.
Dè attractie van het Aquarium is het rifaquarium waar twee jaar aan gewerkt is en sedert april aan het publiek wordt getoond. Bij de opening was er veel media aandacht !

Op het ogenblik dat we er binnenkwamen werden de vissen gevoederd en poetsten twee duikers de ramen en keken de koralen na. Hoewel het moeilijk was om foto's te nemen wegens de grote drukte is het toch gelukt om een paar foto's te maken. Zoals je op onderstaande foto's ziet was het werkelijk op de koppen lopen.

aqua8.jpg

Het rifaquarium (klik)

aqua7.jpg

aqua.JPG

aqua1.JPG

aqua2.JPG

aqua3.JPG

De grote pinguins verbleven ook in dit gebouw

aqua4.JPG

Er zijn veel aquariums met koralen en kleine vissen .

aqua5.jpg

Er zijn aquariums met grote vissen en andere met kleinere vissen. De ene kant van de galerij zijn zoetwater vissen en de andere kant  zoutwatervissen. Hieronder een paar reuze exemplaren zoals een narwal (bovenste foto).

aqua6.jpg

Aan de buitenkant van het gebouw kon je de zeehonden zien rond zwemmen

zeehond.JPG

Het rifaquarium -en vooral  de duikers die juist op dat ogenblik bezig waren  -vormde een super attractie voor groot en klein. Werkelijk een point final  van ons bezoek aan de Zoo van Antwerpen!

vieruurtje.jpg

Dit was een snoeppauze , maar  vooraleer naar de trein te gaan aten we nog een pizza in een gezellig vernieuwd gebouw in de Zoo. Helemaal niet duur zoals ze ons voorspeld hadden.
Daarna de trein op voor de twee uur durende reis naar de Oostkust!

 

Commentaren

Ik was weer helemaal mee :)

Gepost door: liliane | 08-05-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane , een rondje Zoo meegepikt zonder je te moeten verplaatsen hé ;-)

Gepost door: magda | 09-05-15

Leuk zeg, is al decennia geleden dat ik er was.
En twee uur op de trein voor dat klein eindje, hopelijk komt daar toch een verandering in, want dat kan toch vlugger denk ik.

Gepost door: roysfoto | 09-05-15

Reageren op dit commentaar

@Roy, het was een leuke dag en we hebben alle drie genoten ,maar inderdaad is het een lange treinreis. Maar ja wat wil je als je in Gent 25 min. op aansluiting moet wachten! Het is er echt niet op verbeterd met al hun wijzigingen.

Gepost door: magda | 09-05-15

Mooi slot, vissen zijn meestal ook allemaal sierlijke wezens en velen ook zeer kleurrijk. Ja het dierenrijk biedt nogal een verscheidenheid aan creaturen. Het was een leuke trip met jou naar de zoo Magda, die snoeppauze mocht er ook zijn. Jammie.

Gepost door: Mieke | 09-05-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, de kinderen hebben genoten en die duikers in dat aquarium was voor hen toch de kers op de taart. Alleen jammer dat het zo erg druk was in het aquariumgebouw. Kijken kon je nog maar foto's maken ging bijna niet.

Gepost door: magda | 09-05-15

Dat ziet er een leuke daguitstap uit! Jullie zullen er wel van genoten hebben :)

Gepost door: Carolien - On a Healthy Adventure | 10-05-15

Reageren op dit commentaar

Wat een leuke uitstap was dat! heb ervan meegenoten hoor.. ben gek op dierentuinen! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 11-05-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.